I maj i år greps polismannen Tobias Schullström tillsammans med sin thailändska hustru Apinya Schullström och begärdes häktade misstänkta för grovt koppleri. Detta efter att en missnöjd sexarbetare på den thaimassage som paret drev i centrala Stockholm kontaktat polisen om den bordellverksamhet som försiggick bakom kulisserna. På onsdagen kom domen – tingsrätten fäller hustrun men friar maken i brist på bevis. Den senare döms dock för andra brott.

Bordellverksamheten på Tulegatan som enligt brottsutredningen pågått i två års tid, från maj 2018 till samma månad 2020 när paret greps, ska ha genererat flera miljoner i svarta inkomster, pengar som nu förverkas i samband med domen. Apinya fälls även för grovt bokföringsbrott. Påföljden blir tre års fängelse och fem års näringsförbud.


Beslag av kondomer på thaimassagen. Bild: Polisen

LÄS MER: Polisman åtalas för att ha drivit bordell tillsammans med thailändska hustrun

Tingsrätten anser dock inte att bevisningen fullt ut räcker för att fälla maken Tobias för koppleribrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott som han stått åtalad för. Däremot fälls han för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen (sprängminor och militär ammunition) och dopningsbrott. Påföljden stannar vid böter.