polis-84887-flickr
Inrikes

Polis sköt verkanseld mot beväpnad kriminell i ”utsatt område” i Borlänge

Publicerad 9/22/2020
Annons

Vid 17-tiden på tisagseftermiddagen skulle en polispatrull kontrollera en bostadsadress i det invandrardominerade, djupt problemtyngda och som ”utsatt område” klassade Tjärna ängar i Borlänge. När polisen anlände försökte en de fyra misstänkta personer som uppehöll sig i bostaden att fly genom att dra vapen mot polisen.

Poliserna bedömde att situationen krävde att de själva drog sina tjänstevapen och avlossade verkanseld mot personen. Ett skott avlossades men missade av okänd anledning den beväpnade brottslingen.

Polisen vänder i en kommentar till media den bristfälliga hanteringen av tjänstevapnet till en ”framgång” med hänvisning till att ingen person skadades.

– Det får man anse är en framgång att ingen är skadad, uppgav polisens presstalesperson Stefan Wickberg för SVT.

Den beväpnade personen greps och är nu misstänkt för grovt hot mot tjänsteman. De tre övriga som befann sig i bostaden omhändertogs för olika narkotikabrott. Samtliga uppges ha varit påverkade av droger när polisen anlände till platsen.

Vad polisen initalt kom till adressen för att göra framgår inte. Uppgift saknas om de fyra personernas åldrar, härkomst och eventuella tidigare kriminella CV.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons