Under gårdagen publicerade den brittiska journalisten Katie Hopkins en video på Twitter och Instagram i vilken hon berättar att polis slagit till vid en adress där de trodde att hon befann sig. Anledningen till tillslaget är att Hopkins, i likhet med Tommy Robinson, rapporterat om de muslimska så kallade ”grooming-gängen”.

Robinson dömdes i juli i år, till 9 månaders fängelse, för domstolstrots på grund av sin rapportering, något Samhällsnytt tidigare rapporterat om. Nu meddelar Hopkins att man vill agera på liknande sätt mot henne.

https://twitter.com/KTHopkins/status/1192893990439411713

Hopkins berättar att hon endast rapporterat information som redan fanns allmänt tillgänglig, dels på internet men även i massmedia, där såväl bilder som namn på förövarna publicerats. Hon hävdar att materialet publicerats som det var, utan personlig vinkling.

Trots detta meddelades Hopkins att om hon inte tog bort informationen hon publicerat skulle hon ställas till svars av justitieministern för domstolstrots. Bakom meddelandet låg domare Geoffrey Marson, samme man som tidigare beordrade Robinsons arrest.

När Robinson först arresterades, enligt många utan laglig grund, startades en namninsamling för att få till stånd en disciplinär åtgärd mot domare Marson. Istället belönades han med en löneförhöjning på över 20%.

Enligt Hopkins anlände polisen till den adress de trodde hon befann sig vid i syfte att pressa henne att ta bort informationen. Detta trots att de muslimska pedofilerna redan befunnits skyldiga. Sex av dem dömdes till fängelse. Dock hann en av männen, dömd till 8 års fängelse, lämna landet. Han uppges nu befinna sig på fri fot i sitt hemland Pakistan.

Hopkins beskriver Storbritannien som ”galet” och säger vidare att: ”Vita flickor våldtas, våldtäktsmän flyr landet men det är mig polisen riktar sin insats mot”.

Merparten av de dömda muslimska pedofilerna härstammar från Pakistan. Hopkins har tidigare kritiserat Londons borgmästare Khan för sin oförmåga att bekämpa brottsligheten i den brittiska huvudstaden, kritik som USA:s president Donald Trump retweetade, vilket fick stor uppmärksamhet.

Katie Hopkins är en frispråkig journalist och mediepersonlighet som tidigare arbetat för bland annat The Sun och MailOnline.