Efter ett larm om ett stökigt ungdomsgäng åkte en polispatrull till en buss i Skövde. Där blev patrullen påhoppad och en av poliserna slagen i ansiktet, huvudet och överkroppen.

– En polis är så pass misshandlad att han är kvar på sjukhus nu, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till Expressen.

Totalt har fyra personer frihetsberövats.

Det var runt 21-tiden i onsdags kväll som larmet kom från Resecentrum i Skövde. Det var då ”bråkigt” på en buss när ett så kallat ungdomsgäng ”stökade”. Bussen stannade eftersom chauffören bedömde att han inte kunde köra vidare.

Först skickades en polispatrull med två man till platsen men blev ”svårt ansatta” enligt beskrivningen. En av poliserna är fortfarande på sjukhus i skrivande stund.

Ytterligare en patrull till platsen
Då skickades en extra polispatrull till bussen för att understödja sina kollegor.

Fyra personer frihetsberövades men ännu fler ska ha varit inblandade i misshandeln. Två är gripna och två är inne på förhör då de varit de mest aktiva, berättar polisen.

Brottsrubriceringarna är våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Kan vara grov misshandel
Rubriceringen för den svårt misshandlade polisen kan dock komma att ändras till grov misshandel.

Vad bråket på bussen ursprungligen handlade om vet inte polisen.