Peter Wolodarski DN Erik Nord Polisen

T.v. Peter Wolodarski, chefredaktör och ansvarig utgivare för DN. T.h. Erik Nord, chef för polisen i Storgöteborg. Foto: Faksimil Facebook/Polisen

Inrikes

Polischef i attack mot DN: ”Har de inget filter för fake news?”

Publicerad 7/18/2019
Annons

På onsdagen anklagade en polischef i Göteborg dagstidningen Dagens Nyheter, DN, för att sprida fake news. Detta efter att polischefen läst en ledare i vilken det påstods att ”polisen hade satt in extra resurser för att beivra tjuvrökning bland konsertbesökare” vid Metallicas konsert i Göteborg förra veckan.

I ett twitterinlägg kallade Erik Nord, chef över polisområde Storgöteborg en ledare för ett magplask. ”Har de inget filter för fake news på Sveriges största dagstidning?”

Det är oklart vem som har författat den fejkade artikeln eftersom DN använder sig av en anonym signatur.

”DN den största spridaren av fejkade nyheter”
I sociala medier rasar många över faktumet att DN har hittat på uppgiften. En person skriver att dagstidningen är ”den största spridaren av fejkade nyheter”.

Flera personer påminner om tidigare publiceringar som DN har gjort, däribland ”rasistiska brandmän i Boden”, ”sexövergreppen i Kungsträdgården” och den ökända ”Sandvikenrapporten” i vilken DN påstod att kommunen tjänar över en halv miljard kronor på invandringen.

Efter DN beslagits med osanning har man lagt till en rättelse i ledartexten där man erkänner att påståendet om polisen är felaktigt.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons