Stockholms regionpolischef tillika ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving, 61, har hittats död i sitt hem.

Det var vid klockan 19 som polisen mottog larm om en skadad person i en bostad i Norrköping – vilket visade sig vara Mats Löfving.

Löfving har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet i media efter en tidigare relation med kollegan Linda Staaf. I slutet av förra året meddelade Åklagarmyndigheten att Särskilda åklagarkammaren inledde en utredning rörande misstänkt jäv och grovt tjänstefel efter att Löfving beslutat att Staaf skulle få ett tjänstevapen.

LÄS ÄVEN: Löfving godkände tjänstevapen till Staaf – utreds för brott

Tidigare på onsdagen meddelade Runar Viksten, som lett Polismyndighetens egen utredning rörande härvan med Mats Löfving och Linda Staaf, att rikspolischef Anders Thornberg borde överväga att sparka Löfving. Detta efter att Viksten slagit fast att Löfving varit jävig vid flera tillfällen.

LÄS ÄVEN: Rikspolischefen har inte bestämt om Löfving ska få sparken

Linda Staaf var nöjd med Runar Vikstens utredning men däremot besviken på polisledningen för att hon inte har fått något stöd. Hon var även noga med att poängtera att det hela har varit påfrestande för henne.

– Jag upplever att jag från ledningshåll stått ensam i den här situationen, sa Staaf till TT.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Just nu är det ett ärende som har många frågetecken kring vad som har inträffat. Vi vet inte vad som inträffat och kan inte säga att brott inte har begåtts. Därför har vi inlett en förundersökning om mord. Det är ett standardförfarande när vi inte kan klarlägga vad som hänt, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg till Aftonbladet.

Thornberg: ”Oerhört tragiskt”

Rikspolischef Anders Thornberg kommenterar händelsen i ett pressmeddelande.

– Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt.

– Mina tankar går till Mats Löfving, hans anhöriga och arbetskollegor. Vi kommer göra allt vi kan för att stödja dem i denna svåra stund.

LÄS ÄVEN: Ytterligare anklagelser om jäv mot Mats Löfving