brittisk polis storbritannien england engelsk

Southbanksteve, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Polischef: Sluta slösa tid på kränkta människor

Publicerad 8/3/2022
Annons

Stephen Watson, chefskonstapel i Manchester, säger att polisen har varit övernitiska när det gäller triviala gräl på nätet och att deras tid kan spenderas på viktigare saker.

Watson erkänner att polisen har varit övernitiska när det gäller även legitima debatter som man stämplat som hatincidenter på bekostnad av att ta itu med vanliga brott.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Grips för att ha delat meme på internet

– Jag tror att balansen har kommit någonstans ur spel, säger Watson som förra veckan avslöjade hur hans ”back to basics”-inställning till brottsbekämpning har förvandlat hans misslyckade kår till den mest förbättrade i Storbritannien.

– Vi har engagerat oss i saker som helt enkelt inte är en polisfråga, vi har slösat bort vår tid och vi har fått folk att ifrågasätta om, ärligt talat, vi vet vad vi gör.

Han tillade att det finns exempel på hur man under vissa omständigheter helt har missförstått.

Nya riktlinjer

Han välkomnar reviderade riktlinjer från College of Policing, det nationella standardiseringsorganet, som ett steg i rätt riktning. Dessa har föreskrivit att poliser inte längre ska utreda legitim debatt eller behandla triviala onlinegräl som hatincidenter.

LÄS ÄVEN: Skrev ’kränkande’ kommentarer på Facebook – fick hembesök av polis

Riktlinjerna stipulerar att personer som bidrar till politisk och social debatt inte får ”stigmatiseras bara för att någon är kränkt”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons