Polismyndigheten har fortsatt förtroende för polismannen Nadim Ghazale efter den senaste tidens uppmärksamhet kring honom. Det säger Stefan Gustafsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Borås.
– Absolut, säger han till Samnytt.

Nej, till skillnad från Örebroplisen Peter Springare behöver Nadim Ghazale knappast se sig om efter nytt jobb efter sina många kontroversiella utspel i sociala medier. Han har under dagen fått stort stöd från inte bara kolleger, utan även från självaste justitieministern.

SE ÄVEN: Morgan Johanssons stöd till Ghazale efter antisemitism-kritiken: ”Bara att bortse ifrån”

Även i Borås, där Nadim Ghazale arbetar, är förtroendet för honom orubbligt. Lokalpolisområdeschefen Mattias Ramsö är på semester, men biträdande chefen Stefan Gustafsson svarar på en direkt fråga att lokalpolisområdet har fortsatt förtroende för kollegan.

– Absolut, säger han till Samnytt.

“Han har utvecklats”

Stefan Gustafsson berättar att han inte är helt insatt i alla detaljer kring Nadim Ghazale, men påpekar att de inlägg på Twitter han kritiseras för är gamla.

– Det är ju saker som han redan har ångrat. Det ena är att det är gamla saker, säger han och fortsätter:

– Det andra är att han har utvecklats, i både sitt sätt att skriva och uttrycka sig sedan dess.

Stefan Gustafsson resonerar därefter kring att det är en “svår balansgång” för poliser som blir kända att veta hur de ska uttrycka sig och vad de får säga, samtidigt som de måsta vara opartiska.

SE ÄVEN: Nadim ”Fuck er SD” Ghazale ville bli rikspolischef

– Jag tycker det har blivit lite av en storm i det här, för det är mycket gamla saker som tas fram vilket är lite synd, blir hans slutsats.

Om man jämför med Örebropolisen Peter Springare, han blev ju utköpt av Polismyndigheten 2019 efter sina skriverier på Facebook. Drar ni några paralleller där, att vissa saker är okej att skriva men andra inte?

– Jag känner till det där, men jag har inte gått så långt att jag tagit en funderare kring det där ännu. Det har jag inte gjort.

Det är inte så att vissa politiska åsikter, i en viss politisk rikting, är mer okej än en annan?

– Nej, det är ingenting som vi värderar in i det här. Nu har det här dragits upp och det är ingenting jag har funderat på ännu. Och som sagt: Vi är väl alla medvetna om de officiella delarna att vi ska vara opartiska. Så är det ju, säger Stefan Gustafsson och avslutar:

– Jag kan inte exakt hur Springare-ärendet hanterades heller för den delen.