drug-min
Inrikes

Polisen i Helsingborg abdikerar: ber invånarna ”säga åt knarklangarna att sluta”

Publicerad 5/30/2018
Annons

Jonas Berg, som är polisens operationsledare i stadsdelen Drottninghög i Helsingborg, uppmanar befolkningen att visa mer civilkurage när de upptäcker knarklangning i staden. För ett par veckor sedan skedde en större knarkrazzia i stadsdelen.

Berg menar att det är viktigt att våga agera när man ser något som är fel till exempel vid narkotikalangning. På frågan om det inte innebär en risk att säga till någon som langar narkotika svarar Berg att det inte är riskfritt att leva som människa i samhället och att detta är en del av upplägget. Han menar att det är viktigt att befolkningen som lever tillsammans vågar ta risker och säga åt andra när de gör fel.

Sven Holgersson som är lokalpolischef säger sig stå helt bakom sin kollega och att befolkningen har ett ansvar att hjälpas åt att skapa gränser i samhället. Han menar att boende och besökare i stadsdelen Drottninghög ska förstå att alla känner alla och att de vågar säga ifrån när någon form av brottslighet sker. Samtidigt påpekar han att personer som känner sig hotade ska ringa till polisen.

Den 26 april i år rapporterade Helsingborgs Dagblad att elva unga män gripits i samband med en knarkrazzia i Drottninghög. De unga männen är i åldern 17-22 år och alla utom en ska vara bosatta i Helsingborg.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons