Polisstationen i Övertorneå har öppet endast en dag i veckan och då dessutom endast i fyra timmar. Polisen hänvisar istället till digitala kontaktsätt ”för den som behärskar dem”.

Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur myndighetens resursbrist resulterat i att man avkriminaliserar brott som bedrägeri och inbrott i fritidshus.

LÄS ÄVEN: Polisen avkriminaliserar inbrott i fritidshus: ”Resurserna räcker inte”

Polisregion Nord har slutat att bemanna polisstationen i Övertorneå kommun på grund av bristande resurser. Av de sex poliser som hanterar Övertorneå har tre istället sitt säte i Pajala vilket är närmare en och en halv timmes bilresa bort. Det är oklart vilken station de resterande tre poliserna utgår ifrån.

Invånare i Övertorneå med omnejd får planera in att besöka polisen på onsdagar mellan klockan 10:00 och 15:00. Stationen håller dock lunchstängt mellan 12:00 och 13:00.

Öppettider. Foto: Faksimil Polisen

Polischef: ”Digitala vägar för den som behärskar”

John Ekersund är tillförordnad gruppchef i Övertorneå och Pajala. Han ser inte de begränsade öppettiderna som att den fysiska träffen med myndigheten blir mindre utan menar istället att man träffar allmänheten när man patrullerar i samhällen.

– Möjligheten att ha den fysiska träffen kommer inte att begränsas, utan det kommer bara att tillkomma digitala vägar för de som behärskar dem.

LÄS ÄVEN: Riksdagsrapport: mål om fler poliser kan nås först om tio år