polis

Faksimil Youtube

Inrikes

Polisen hotar demonstrationsdeltagarna: ”Kommer bli tvungna att eskalera våld”

Publicerad 4/30/2021
Annons

I morgon lördag hålls en ny demonstration i centrala Stockholm mot pandemirestriktionerna. Med hänvisning till pandemilagarna uppger polisen att man kan komma ta till våld.

Till demonstrationen som Filip Sjöström arrangerat mot pandemirestriktionerna har omkring 2 000 personer anmält intresse via Facebook.

LÄS ÄVEN: Filip Sjöström om lördagens demonstration: ”Till slut har vi ingen frihet kvar”

Utöver Sjöströms demonstration har ytterligare ett tiotal demonstrationer fått tillstånd. Samtidigt får max åtta personer samlas vid en allmän sammankomst och polisen säger att de kommer att lösa upp demonstrationerna om man inte följer reglerna.

– Skulle man inte vilja följa dom reglerna så kommer vi att behöva gå in och lösa upp den sammankomsten, säger polisens biträdande kommenderingschef Peter Ågren till Sveriges Radio.

Lovar eskalera våld

För att undvika att det blir tumultartat som vid demonstrationerna i mars säger man sig vilja föra dialog och få en förståelse för att det inte går att genomföra under rådande pandemi.

Följer man inte reglerna så kommer polisen att ingripa och skulle detta mötas med våld ”då kommer vi bli tvungna att eskalera det också”, försäkrar Ågren.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
779Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons