Polisen efterlyser 28-årige somaliern Ahmed Abdulahi Sarsarey som har dömts till fängelse för olaga frihetsberövande, sexuellt ofredande och försök till våldtäkt. Men Ahmed har inte inställt sig för att avtjäna straffet utan är spårlöst försvunnen. Vid våldtäktsförsöket hotade Ahmed kvinnan med kniv mot strupen till det att hon svimmade av.

Det var den 6 oktober 2018 som Ahmed och två vänner erbjöd sig att köra hem en kvinnlig bekant efter en festkväll. Men skjutsen blev istället en skräckupplevelse för kvinnan när bilen kördes ut på landsbygden och stannade utmed riksväg 30 mellan Växjö och Lammhult.

LÄS ÄVEN: Kartläggning: 85% av överfallsvåldtäkter begås av invandrare

Ahmed knuffade ut kvinnan på marken och slet av henne byxorna samtidigt som förbipasserande bilister som bevittnande övergreppet larmade SOS. Kvinnan försökte skydda sig från Ahmeds våldtäktsförsök och han gav tillfälligt upp för att sedan tvinga in henne i bilen igen och vidare till en lägenhet i Lammhult.

I bostadens försöker Ahmed återigen våldta kvinnan med uppmaningen att att de skulle ”ha roligt”. Men den här gången hinner kvinnan ta bilder på honom. Ahmed svarar med att att sätta en kniv mot kvinnans strupe som sedan svimmar av.

Kvinnan hade tidigare fått samtal från sin make och försökte i smyg förmedla var hon befann sig utan att Ahmed skulle märka. Maken larmade polisen som anlände till bostaden och bröt upp ytterdörren. Kvinnan vaknade upp när polisen kom in i lägenheten och då låg Ahmed naken bredvid henne.


Offret lyckas fotografera Ahmeds försök. Foto: Polisen

Undanhåller sig fängelse

Den 15 mars förra året dömdes Ahmed i Växjö tingsrätt för olaga frihetsberövande, försök till våldtäkt och sexuellt ofredande till fängelse i två år och tre månader. Han är sedan år 2017 svensk medborgare och kan med nuvarande lagstiftning inte utvisas. Ytterligare en person som färdades i bilen dömdes för olaga frihetsberövande.

Domen överklagades till Göta hovrätt som den 19 februari i år fastställde domen mot Ahmed men friade hans kumpan. Ahmed har aldrig inställt sig för att avtjäna straffet.Tipsa polisen

Nu vädjar polisen om tips. Om du vet var Ahmed befinner sig, kontakta polisen på telefonnummer 114 14 alternativt TV3 Efterlyst på 08-702 00 90 eller via e-post på [email protected].

https://www.facebook.com/EfterlystSE/posts/10159332194352214

LÄS ÄVEN: Danmark: 10 av 12 överfallsvåldtäkter begås av invandrare

authorimage