Polisen efterlyser 22-årige Malmöbon Issa El-Chaer misstänkt för att ha begått ett tortyrmord i Ånge i slutet av förra året där en 20-årig man tejpades fast i sitt hem. Offret misshandlades och fick kroppen och luftvägarna förtejpade tills han kvävdes ihjäl. Enligt polisen är Issa ”mycket impulsiv och farlig”.

Det var i december i fjol som flera tjuvar bröt sig in hos en 20-årig man i Ånge i Västernorrland för att stjäla en vinterjacka av märket Canada Goose. I augusti dömde Sundsvalls tingsrätt fyra män för inblandning i jackrånet men Issa El-Chaer är forfarande på fri fot.

LÄS ÄVEN: Polischef varnar: ”Tusentals potentiellt farliga killar flyter omkring i dag”

Det framgår av tingsrättsdomen att Issa ska ha tejpat ihop offret ”som en jude” och hur han ”slaktade grisen”. En medhjälpare till brottet vittnar om hur han uppfattade det som att Issa njöt av att utföra tortyravrättningen.

Polisen meddelar att Issa är internationellt efterlyst och häktad i sin utevaro. Två dagar efter brottet reste han till Egypten och sedan vidare till Libanon där han har varit sedan december 2019. På Facebook har Issa laddat upp videoklipp där han verkar ointresserad av att överlämna sig till polisen.

Polisen: ”Mycket farlig och impulsiv”

Issa förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för olaga tvång, häleri, grov stöld, butiksstöld och olovlig körning. Polisen beskriver honom som ”mycket impulsiv och farlig”.


Issa El-Chaer. Foto: Faksimil Facebook

Tipsa polisen

Nu vädjar polisen om tips. Om du vet var Issa befinner sig, kontakta polisen på telefonnummer 114 14 alternativt TV3 Efterlyst på 08-702 00 90 eller via e-post på [email protected].

https://www.facebook.com/EfterlystSE/posts/10159312993612214

LÄS ÄVEN: Ny rapport om extremism och organiserad brottslighet: majoritet har rötter i andra länder

authorimage