Polisen går nu ut med en ny efterlysning efter ett antal personer med invandrarbakgrund som är misstänkta för våldsamt upplopp i det problemtyngda området Rosengård i Malmö.

Det var den 28 augusti som det danska islamkritiska partiet Stram Kurs besökte Sverige. I samband med besöket använde sig danskarna den i Sverige grundlagsskyddade rättigheten att kritisera islam.

LÄS ÄVEN: Polisen efterlyser 14 invandrare efter koranupploppen i Malmö

Partifunktionärer brände en koran i Rosengård för och följde upp med så kallad koranfotboll på Stortorget. Delar av Malmös muslimska befolkning kunde inte acceptera att någon förolämpade deras heliga bok och protesterade genom att blockera bilvägar i staden, bränna bildäck och högar av bråte samt avfyra pyroteknik.

Samtidigt fick poliser utstå stenkastning. Polisen är beslutsam att lagföra upploppsmakarna och publicerar nu ett antal spaningsbilder på de misstänkta gärningsmännen.

Polisen vill ha tips

Polisen vädjar samtidigt om tips från allmänheten för att kunna gripa gärningsmännen. Vet du vem någon av personerna på bilderna är, kontakta polisen på telefonnummer 114 14 alternativt använd polisens tipsformulär.

LÄS ÄVEN: Här brinner Koranen i Rosengård – Rasmus Paludans parti trotsar indraget tillstånd

authorimage

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.