Foto: Johan Fredriksson.

Polisen manar till vaksamhet och tipsar om hur man agerar vid en terrorattack under julhandeln

Delningar

Inför julen sätts så kallade terrorhinder upp på centrala platser i diverse städer runt om i de europeiska länder som drabbats värst av migrantkrisen – bland dessa Sverige. Nu tipsar polisen allmänheten om hur man bör agera ifall man ser något misstänkt eller om en terrorattack sker.

– Julhandeln är en typisk sådan helg där det blir stora koncentrationer av allmänhet. Det handlar inte om julen, utan om att det är möjligt att förutse att många personer kommer att vistas på samma ställe, säger Magnus Sjöberg, chef vid polisens nationella taktiska råd, till SVT Nyheter.

Polisen manar allmänheten att vara extra uppmärksam på avvikelser. Ser man något som sticker ut eller bryter mot det vanliga mönstret ska man kontakta polis, väktare eller ordningsvakter. Samtidigt betonar Sjöberg att man inte behöver vara rädd och orolig – ”men var medveten”.

Han rekommenderar även människor att vara alerta i områden som gågator, kollektivtrafiken och olika typer av evenemang och inte gå omkring med hörlurar i öronen samt notera var nödutgångarna finns.

Skulle man hamna mitt i en terrorattack ska man först och främst koncentrera sig på att fly alternativt söka upp en plats som ger skydd om man inte kan fly området.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

296 KOMMENTARER

 1. I Danmark sätter man potentiella terrorister på bevakade öar, i Sverige går dom fritt omkring på våra gator; Spärra in både terrorister och politiker.

 2. Polisens varningar för terrorattacker i julhandeln är det tydligaste bevis man kan få för hur svenska politiker förstört det egna landet.

 3. Om en enda terrorattack sker i Sverige igen så kommer det att bli klappjakt på de ansvariga politikerna på gator och i hus, tror jag.

 4. Dubbla skottsäkra västar och stålsköld är ett måste. Men det stoppar förstås inte nämnvärt mot sprängmedel. Ser man något eller någon som sticker ut..? Det gör man alltid och det är den sorten som är problemet.

 5. Om du som svensk ser en terrorist på gatan skall du ”fly” annars anser vi inom regeringens tillsatta maktmissbrukare att du begår brott mot invandrare, d.v.s. HMF lagen gäller i första hand.
  På tal om hand, det finns proteser att köpa om den blir bortsprängd! Sverige……

 6. Det kommer att bli många terrorattacker i Europa med FN:s migrationsavtal. Detta är ett avtal som befinner sig på global nivå, dvs. på en högre nivå än den nationella nivån. Janice Atkinson, tidigare aktiv i UKIP, menar att migrationsavtalet innebär att länderna som skriver på det ger upp sin nationella suveränitet till FN, något som Angela Merkel har uppmanat till. Hon säger att när avtalet väl är undertecknat kommer det snabbt att legaliseras. Stefan Molyneux går noga igenom FN:s mardrömsavtal punkt för punkt och vederlägger det.

  Tyvärr befarar jag att vi går mot en värld styrd av en icke folkvald världsregering i FN. FN:s migrationsavtal, som säkert så snart underskrifterna är på plats kommer att legaliseras och därmed bli bindande, tyder på detta. Nästa steg är att globala skatter införs genom FN och att engelska genom FN blir det officiella språket på jorden.

  Janice Atkinson: What’s REALLY in the UN Migrant Compact | Jack Buckby
  Rebel Media”:
  https://m.youtube.com/watch?v=4KA_SzIc1D

  ”The Terrible Truth About the UN Migration Compact
  Stefan Molyneux”:
  https://m.youtube.com/watch?v=5WRszRZBfYw

 7. Betonghinder hindrar inte terrorister från att skjuta in i en folksamling. Gränskontroller och utvisning av Akilov hade hindrat människor från att massakreras.

  Men – då hade ju inte politikerna kunnat ha kärleksmanifestationen på Sergels torg. Så oerhört tråkigt…

 8. 7k är ansvarig och kriminell då man importerar terrorister.
  Statsledningen ordbajsar i det oändliga och tidigare dåd förtigs.
  82,5% av väljarna lider även av minnesförlust.
  Jag glömmer icke att islam vill förinta oss västlänningar.

 9. Är NMR i farten igen? För det har ingenting med Islam att göra förstår jag?
  Man får väl ISlampynta lite mer (Betongblock)

 10. Ja, VI har bjudit in massor av farliga individer, nu ska NI vara ”medvetna och försiktiga” var ni än går! Så kul!!! Men ni ska inte vara rädda – neeeej då!!!
  Idiotin bara fortsätter…TACK RUINFELDT OCH RÖVFEN!

 11. Sverige har aldrig varit så tryggt som idag eller hur 7 Klövern? Idioter som styr och valda av ännu fler idioter! Bär gula västar under julen för att visa ert missnöje med regeringen!

 12. På PK-språket heter det inte julhandeln utan vinterfesthandeln, eftersom ordet jul påstås stöta bort muslimer. Är det bara i Sverige som sådana här tokerier pågår? Heter jul fortfarande ”Christmas” – ett ord som verkligen syftar på kristendomen – i den engelskspråkiga världen eller heter jul ”Winter Party” där också?

 13. En annan bra tips för män: låt skägget växa, så kommer muslimer att låta er vara i fred.
  Till kvinnor: klä er som en anständig muslimsk kvinna då blir ni inte våldtagna.
  Är det så ni menar herr Polisen?
  Vad säger ni om att haffa terroristerna – åtminstone dem ni känner till och därmed minska risken?
  Dålig idé? Svettig eller rasistisk, nu när alla har lika värde på grunden – -värdegrunden alltså.
  Eliasson tillfogade sådana enorma och livshotande skador till Polisen (också) att det tar decennier – om ens – vi får en Polis värd namnet.

 14. ”Skulle man hamna mitt i en terrorattack ska man först och främst koncentrera sig på att fly alternativt söka upp en plats som ger skydd om man inte kan fly området” Hallåååå, Sverige befinner sig redan i en terrorattack!

 15. Tidigare var det stora problemet/risken med julhandeln,att man riskerade att handla för mycket ,dvs över sina tillgångar!

 16. På tv 4 just nu; Muslimsk kvinna bakar julkakor; programledaren frågar inte hur detta går ihop; Jag är så trött på dessa idioter till journalister som aldrig ställer adekvata frågor.

  • Och en ny ickesocialistisk regering som Svenska folket till 60% röstat på, men som saboteras av två globalister som vill öppna Sveriges gränser på vid gavel. Dessa båda skulle utvisas för alltid ur riket med familjer och allt.

 17. PK-Sverige tycker inte att en liten terrorattack då och då ska avhålla de goda krafterna att varmt inkludera dessa ”sociekonomiska och traumatiserade” individer att delta i den svenska globala värmestuga där alla är välkomna att äta gratis.

 18. Om Schyffert lämnar sin 20 år yngre bruttentutt o blir tillsammans med 11-åriga Zara Larsson så kan vi nog få mycket tips o tricks inför nästa jul

 19. Själv har jag slutat julhandla i Stockholm city sen ett par år tillbaks.

  Helt sjukt egentligen hur den importerade våldsideologin Islam påverkar människor i det här landet. Vem hade egentligen på 70-talet kunnat tro att människor i framtiden skulle oroa sig för och undvika att Julhandla i Sverige på grund av en dödskult som Islam?

  • Ja, Sydsvenska Dagbladet har ju slutat använda ordet jul och byt ut ordet mot vinterfest. Då kanske gråsuggorna i våra städer ska döpas om till vinterfestskydd?

  • Tipp-tapp, tipp-tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp. Se då krypa (diverse) tomtar fram ur vrårna. För en ”smällkaramell” i juletid?

  • Nu tycker du är väldig främlingsfientlig. Vår store ledare Löfven har faktisk utfärdat ett dekret om Sverige har aldrig varit tryggare. Att inte lyda den store kommunistpampen Löfven innebära att du få åka godsvagn till något av sossarna små dödsläger som Tage Erlander var kommendant för.

   🙂

 20. Att göra något åt problemet kommer inte på tal. Lösningen är att vi ska titta efter suspekta typer och veta var nödutgångarna är. Något jag slentrianmässigt gjort hela mitt liv. Problemet är att vi alla blir rasister då vi exkluderar 80 åriga bästemor från Norge.

 21. Vad svensk polis har för råd är totalt ointressant.
  De kan inte ens freda sig själva.
  Säpo är konstant tvåa på bollen. Satt hela landet i ”red alert” för att leta fram någon helt harmlös kille får något år sedan.
  Se till att passera moskéer så sällan som möjligt. Undvik större gågator, gallerior, T-bana och köpcentrum, speciellt på fredagar.
  Handla i butiker där du ytterst sällan ser några inslag av klankultur.
  Var rädda om er därute!

 22. Det är så galet trång efter Drottninggatan och Västerlånggatan så att man knappt kommer fram.

  Men så länge vi har en ökad befolkning och turismen ökar kommer problemet bli allt större. Iofs är den ökande turismen något positivt för Sverige men negativ för mig som vill kunna gå utan att trängas.

 23. Off topic: Kommuner vill inte ta ansvar för ensamkommandes familjer
  Vem ska hjälpa till med tak över huvudet när ensamkommandes föräldrar och syskon kommer till Sverige? Otydliga regler gör att familjer hamnar mellan stolarna.
  – De bara passar dig mellan varandra och säger ”gå till den andra kommunen”, säger Ismael Jafari, som nyligen fick hit sin familj.
  https://www.sydsvenskan.se/2018-12-09/kommuner-vill-inte-ta-ansvar-for-ensamkommandes-familjer
  Men i Löfve’ns Sverige bygger vi ju inga murar. Har karln inte implanterat sitt ordning o reda snack neråt? Nåja, en ensamkommande som lyckats få hit släkten räcker väl kommunens skatteintäkter o bostäder till eller kanske inte.

 24. Vi måste väl märka hur tokigt allt är. Helt i normal ton varnas vi för att vistas i folksamlingar, kan ske terrordåd. Varje dag rapporteras sprängningar, skottlossningar, våldtäkter, rån, och mer. Som en naturlig del av vår vardag. VILL VI HA DET SÅ HÄR?? Inte jag. i alla fall. Men över 80 % av röstande tycker att det är helt i sin ordning. Är det jag som är korkad? Som inte begriper att det här samhället är bättre än det jag växte upp i på 50-talet.

  • Jag tror inte 80% är positiva till utvecklingen i landet. Å andra sidan är SD emot Nato vilket också helt idiotiskt.

   Bara för att både 7klövern och SD tar vissa helt idiotiska(enligt mig) dåliga beslut betyder inte det att man gillarcalkt som sker.

  • Kommunismen innebär att du bara partifunktionärer fick det bra.

   Kosmopolitiska samhället innebär att bara att den store ledaren skall ha det bra. Nu har man smutsa ner Sverige mångkultur, då får vi leva under terrorhot.

   Glömmer aldrig när Vänsterpartiet Kommunisterna gick in på Tyska ambassaden och mördade runt, för att hylla Kamrat Marx. Kommunism och Islam innebär att vi får terrorism. Den enda gruppen vill hyllar marx och den andra profeten Muhammed , båda vill sprida sin budskap med terror och våld.

  • Kommunism socialism samma sak. Ett fåtal skor sig på massorna. Det är samma sak som dessa ismer varnar för som de kallar kapitalism. Folk är dumma som inte inser vad kommunism är. Vi har många kommunister i Sverige bland kultureliten. De lever mycket gott och lever långt ifrån vad de själva påstår kommunism är. De lever lika bra som de de kallar kapitalister.

   De har sparande i olika fonder aktier mm. De har privata sjukförsäkringar mm. Dubbelmoral eller helt ovetandes om hur falska de är?

 25. Man får sätta upp Merkelstenar som i Tyskland. Där kallas sarkastiskt dom stoppblock som sätts upp runt julmarknader så…
  Här skulle det väl bli Löfvén-stenar eller kanske tom Reinfeldtstenar eller Lööfstenar…

  • Om några jul kommer behöva några bataljoner utrustade med pansarvärns robotar, för att skydda julen undan Muslimerna terrorhunger.

 26. Man klara inte ens av hålla tunnelbanan fri tiggare , hur skall man då klara av att skydda oss emot terrorister? Hur många tusen illegala invandrare är det som gömmer sej i Sverige , är terrorist celler som väntar på order?

 27. Sverige har vi fler socionomer än skarprättare, vi klara inte ens av straffa kriminella element tillräcklig hårt så det sluta begå brott. Istället har vi en massa kommunist gråterskor som tycker att kriminella monster skall ha en massa rättigheter.

  Ropen skallra skarprättare åt alla

 28. Det bästa är ju ändå att undvika julhandeln helt och hållet. Slipper man ju bidra ekonomiskt mer än vad man måste till den katastrofala utvecklingen av landet på samma gång

 29. Om man kontaktar polisen ska man säga att det rör sig om svenska nazister för då dyker polisen upp på nolltid, annars dröjer det flera timmar (inga resurser, enorm arbetsbelastning)

 30. Viktigt att inte störa ut ett sinne – hörseln – genom proppar i öronen och ett annat – synen – genom att glo på mobildisplayen hela tiden. Att sedan ha hjärnan inkopplad, både före, under och efter ett val, är inte heller fel.

  • Exakt vad jag brukar säga! Den som går med hörlurar samt all uppmärksamhet riktad ner på mobilen är ett lätt offer.

  • Finns en bra bok om ämnet. ”How to stay safe in a dangerous world” av Chris Ryan. Engelsk SAS specialist. Nummer ett, ha ögon och öron öppna, dvs skippa mobilen utomhus. Undvik folksamlingar. Oberservera kontiga beteenden. Spana efter flyktvägar och skydd.

 31. En terroristattack i Sverige leder till ”kärleksmanifestationer”. De deltagande i detta märkliga fenomen är rädda för främlingsfientlighet och rasism.

  Med handhjärtan och tända ljus vill de att vi ska älska varandra och leva tillsammans sida vid sida. Nu har vi haft ett antal terroristattacker i Sverige, varje gång har alla blivit förvånade och chockade. Vi har varit naiva sa vår stadsminister. Hur många gånger kan man vara naiv innan det blir dumhet?

  • Vad hade du trott? Vi har ett terroristparti i vår Riksdag. VPK heter dom. Kommunismen har mördat 100 miljoner människor. Dom har tom politiker som tycker terroristen på Drottninggatan skall få jobba på Konsum när han kommer ut. Man kan bara må illa med såna värderingar.

   • Jag håller med dig. Av någon märklig anledning så är det alltid synd om brottslingar, missbrukare och personer som är destruktiva i Sverige. Brottsoffer får sällan en värdig ersättning och uppmärksamhet.

 32. I årets Kalle Anka på julafton får vi följa Musse och hans vänner mitt i julstöket. Diesel och konstgödsel är tradition på julbordet där jag kommer ifrån säger Musse.

 33. Samtidigt som terrorhoten ökar i landet så skriver Sjuklövern på FN’s Global Compact. Det blir fritt fram för hela världens terrorister att bosätta sig i Sverige. Detta skriver man på utan att informera folket och mot folkets vilja. Och när folket protesterar säger man att protesterna ”skapar oreda och handlar om höjda bensinpriser.”

  • Det ska sägas att Sverige i praktiken redan följer detta avtal så någon skillnad hade det inte behövt att bli. Problemet är att man nu inte behöver hymla och maskera det och därför kommer öka praktiserandet multipelt.

 34. I Sverige brukar det serveras sprängd anka..

  Med nya spånnande importerade kulturer kan det bli en och annan sprängd Svensk..

 35. Ok, men VARFÖR ska polisen behöva gå ut med uppgifter som denna? Tyvärr är svaret lika enkelt som sorgligt. Våra politiker har inte lärt sig av sina misstag. De ser hur illa det gått, ändå fortsätter de på samma spår. Låtsas som att det blir bättre när det är försent. Trots vi kan se hur illa det gått i de länder dessa ”flyr” ifrån.

  • Dessutom har ju Sverige aldrig varit tryggare så jag förstår inte vad polisen menar här..

 36. Låter som ett ultra modernt ämne till dagens skola. Ett ämne som är framtvingat av den hjärndöda globalistiska journalist och politiker kåren och andra idioter till svenskhatare.

 37. Okej . . så det är vi svenskar som ska anpassa oss till det ”nya Sverige”?!
  Man skulle kunna säga att det är de som ska anpassa sig till oss, men det gör jag inte. För de flesta som strömmat in i Sverige de senaste åren, ska bort från Sveriges yta!
  Det är banne mig polis och politiker som ska vidta åtgärder för att eliminera alla dessa faror som vi nu utsätts för – det är det som vi betalar våra höga skatter, deras löner till !

  Om polisen OCH ansvariga politiker sätter i klutarna och ser till att först och främst
  – alla illegala individer, t.ex de som fått avslag på asylansökan hystas ut ur landet
  – effektiviserar det inre gränsskyddet och betydligt ökar antalet visiteringar och personkontroller på gatorna

  – VARENDA inflöding som begår en ALDRIG så liten brottslig handling ska repatrieras omgående, oavsett om deras hemland är ’osäkert’ eller inte – det är VÅR säkerhet som det är frågan om, inte deras!

  – ser till att tullen och gränspolisen får alla de resurser de behöver för att kontrollera alla suspekta transporter med vapen, material till bombtillverkning och narkotika över ex. Öresundsbron.

 38. Påminner om att endast 20290 personer röstade för massdeporteringar och totalt stängda gränser (inte en jävla ”kvotflykting” ens) vid höstens val.Det enda botemedlet mot MUSLIMSK terrorism ÄR återvandring – i massor.Sanera Sverige.Sverige åt svenskarna.

 39. Så det är vårt eget ansvar att se till att man inte blir sprängd i bitar eller ihjälkörd av en galen muslim i mitt eget land? När ska fokusen läggas på de som dödar och sätter skräck i oss så vi snart inte vågar gå utanför dörren. Vi är inte ens säkra hemma bakom låsta dörrar längre. Förbjud islam och skicka hem varenda en tillbaka till öknen! Sen sätter vi de skyldiga till detta helvete vi lever i bakom lås och bom. Det måste komma en vändning nu!

 40. för i iallafall 15 år sedan, det är ju i modern tid, behövde man inte se sig om över axeln när julhandlade eller befann sig i större folksamlingar.

 41. Om man ska följa vårt indoktrinerade rättsväsende så bör man genast anmäla om man ser en person med SD-knapp eller än värre AfS-knapp på jackan. Denna avvikelse tyder på en oliktänkande som genast borde spärras in och omvändas i den rätta värdegrundsläran.

 42. Det antisvenska, antivästliga, antidemokratiska och antikristna förfallet pågår framför folks ögon, men folk fortsätter att rösta på samma partier. Snacka om att vara ägda. Folks enda hopp är människor som inte är vilsna i pannkakan.

 43. Julhandla. Nä det får vara efter att gått in i väggen 3 gånger i livet. Så mår man dåligt av alla stressade människor. Så man får väl kalla sig överlevare.

 44. Håll koll på MENA som står och tittar sig om nervöst med stissig blick så går det nog bra.

  God Jul 🎄

 45. Samtidigt sjunger araber Jingle Bells i Irak. I brist på egen kultur går det tydligen bra att använda andras,vars folk de hatar mest.

 46. Gå och julhandla med ett baseball-trä i ena näven och en köttkniv i andra. Härliga tider vi lever i. GOD JUL🎅 önskar 82%

 47. Bra att man får tips om hur man skall göra vid ett terrorattentat under julhandeln. Ingen tvekan om att denna regering tänker på svenska folket först så vi kanske hinner undan. En framtida jul utan blodspillan blir ingen riktig jul. Nya traditioner för sverige framåt.

 48. Receptet för att förstöra ett fungerande land..

  1 del Mellanöstern..

  1 del Afrika..

  Garnera sedan allt med islam..

  Rör ihop och servera..

  Smaklig måltid..

 49. …och skulle du bli sprängd i bitar av en terrorbomb så måste det raskt glömmas bort så vi kan gå vidare- annars har terroristerna vunnit…

 50. -Vi ska inte låta oss skrämmas..!

  -Vi ska inte låta ondskan vinna..!

  -Vi ska fortsätta leva som vanligt..!

  -Bla bla bla..!

  Men om du ändå skulle dö..

  Synd för dig..

 51. ja jo det stämmer nog bra.. men då får man åka till polen.. där är man säker… !!!

  men å andra sidan.. vilka terror??? 9000 afganska barn är väl inga terrorister???

   • den där muren är bara löjlig.. ett populistiskt drag.. kommer aldrig o fungera i längden.. om trump förlorar nästa val så kommer den att rivas… det är ingen långsiktigt lösning!!!

  • De bygger faktiskt en mur runt demokratierna i Europa och de bygger murar runt demokraterna på denna kontinenten med murstenar av värdeord. Påminner starkt om DDR och kommunismen, men eftersom de inte längre har den uppbackningen av kommunismen på denna kontinenten, så fick den kommunistiska makten liera sig tillsammans med islam. Islam var sugen på att invadera denna kontinenten, och kommunismen var sugna med att sätta demokraterna bakom DDR mur och diktatur.

 52. Terrorattack ? Det har aldrig hänt i Sverige. Stefan L. tar ansvar för hela landet och tänker skärpa LAS så att alla går säkra

 53. Man inser hur sjukt det blivit i Sverige då polisen ger råd åt allmänheten hur de ska bete sig vid en terroristattack, ungefär som om det vore en olycka eller naturkatastrofsom man inte kan förhindra.
  Polisen och samhällets uppgift är ju att skapa ett tryggt samhälle för de laglydiga medborgarna, vilket innebär att de måste kväsa terroristerna innan de sätter sina planer i verket.
  Hot mot medborgare måste elimineras med kraft och allt det våld som krävs.

 54. -Kan vi prata om något annat..!

  -Måste du alltid prata om det där..!

  -Är du rasist eller..!?

  -Invandring är bra för Sverige..!

  -Allt är SD:s fel..!

 55. Vad svensk polis underförstått säger är att de inte kan skydda befolkningen från islamisters terror. Känns det tryggt?

  • Det är fullständigt omöjligt att skydda sig emot och endast en tidsfråga. Så här blir det när makthavare är totalt ansvarslösa gäntemot den egna befolkningen, som betalar deras löner.

   • en viktig sak är att staten sätter ner foten, innan dess ökar de kriminellas expansion, det är som att uppfostra barn, låter man de leva vid för våg så blir det omöjlig att få rätsida på dem…

    Så det man väntar på är vilken nivå staten väljer att lägga ribban på, det man accepterat (stenkastning gruppvåldtäkter och bilbränder) är ju redan för sent att styra upp.

    Låt oss säga att de grep de första 10 bilbrännarna och låste in dem länge på ett fängelse utan smarphones men med sfi utbildning.
    då skulle man skickat signaler som fort minskat bilbränderna.

    Nu valde staten kod 291 eller att säga att hävda att ni är 15 så släpps ni, trots att ni har skägg…

  • Härom dagen låste de in en som riktat ett vapen mot en polis, tog inte lång stund innan han var ute igen, blir väl bullvagn och saft som straff.
   Samtidigt kan man se åratal av fängelse för individer i USA som riktat vapen mot poliser.
   Inte konstigt att våra riktiga äldre poliser flyr yrket då alla brottslingar de griper släpps ut omgående…

   Högre lön och mer befogenheter samt ny personal på domstolarna så vi slipper se de kriminella på våra gator… Jag vill inte att sverige blir ett paradis för arabafrikanska kriminella.

   • Det måste vara demoraliserande för poliser som fört en person till häktet för vapenhot mot polis – för att en stund senare se den kriminelle släppas ur häktet…

     • Som det är med politiska ledare och media husens ägare, det struntar i demokraterna, och de ger stöd till islamism och kommunism med deras frånvaro och medvetna blundande.

  • Men de vanliga poliserna på gatan är okey, det är deras order från sina chefer som är skrämmande, känns inge bra med en politisk styrd poliskår.

 56. Islam är fredens och kärlekens religion….Så var lugna det blir inget terrordåd i jul…
  det är lugnt..

 57. tips till Polis-hen: Verkställ ert uppdrag att utvisa de 15 000 dömda till utvisning, på riktigt, innan spelar 1 innebandyturnering till

 58. På Julafton: ”Älskling, jag skulle köpt många julklappar till dig, men jag vågade inte på grund av terrorrisken”.

 59. Men sverige har ju aldrig varit tryggare!

  Men vi borde ha en liknande daglig varning för alla flickor tjejer och kvinnor som rör sig i ”blandade miljöer”.
  Efter en kort fundering så ingår nog även pojkar killar och män i riskgruppen för dagliga våldsdåd utförda av ”män med okänd härkomst” på myndighets svenska kalla dessa för ”ensamkommande småpojkar”.

  Dagens obehagliga situation var när en handikappad pensionär använde färdtjänst vid en transport, ingen av de två svartmustiga männen bar uniformer med färdtjänst märke, föraren lärdes upp av den andra som satt på passagerarsidan och de prata bara högljutt på sitt hemlandsspråk…

  Snart måste nog vi alla dyrka Allanh`s aKebab… för att få uppleva den av staten utlovade ”vi har aldrig varit säkrare än nu”.

 60. * Se till att att indian-pudret är ordentligt pålagt…. (ifall du måste hjälpa till att brotta ner terriers…. (ja, ni vet vad jag menar)…
  * Åk aldrig till en storstad med stenlejon framför butikerna. Eller liknande stenmojänger.
  Sluta besök stora affärer helt och hållet… håll till godo med kiosken på hörnet och köp lott-jäklar istället… det gynnar våra politiker!! Plus köp lite choklad-askar så gynnar vi globalistmaffian (palmolja BAD BAD thing!!)
  * Ärligt talat – sitt hemma och ge sjutton i att träffa nån släkting alls!! Sitt ensam i din vrå!! så spar vi på miljön!! Våga inte röra dig ens… för….. då…..
  (infoga hajen-temasång här…)
  Då kan du släppa väder!!! Och då GÅR JORDEN UNDER!!

 61. Men…men… Varför skall vi dvs. slavarna, se till och vakta oss själva, då det är samhället som skall skydda oss.

  Vi betalar ju skatt för denna tjänst eller har jag fel ?

  • Slå upp och läs på gällande om ”förräderi”, det är inte första gången i historian som sådant skett. Alla svenskars skatt kan väl sägas att det utdelas av förräderiet till dem som skall krossa oss m.a.o. islam.

   Läs på gällande förräderi, och om du tror att en skatteslav är undantagen, så är det att lura sig själv.

  • Om vi slavar ska vakta oss själva måste vi ju även få fri tillgång till verktygen för att kunna göra detta, dvs skjutvapen!

 62. Funderar lite hur media skulle mörka en islamisk terrorattack i sverige…. dom verkar försöka mörka ALLT som kan förstöra deras agendor.

 63. Det är väl bara att sprida hotet till de områden som skapat allt detta kaos och det är den politiska eliten som med medial elitens isolat. Men eliten har väl av islam fått garantider för att inte de angrips detta eftersom eliten gynnar islam.

 64. Dagarna innan julen 2010, så sprängde den islamistiska terroristen en spikbomb i Stockholm inför julruschen. Man får säga att den politiska eliten måste ha tackat islam för denna ”bomb”, detta eftersom under juldagarna mellan jul och nyår 2010, så samlades politiska partiers högsta representanter och såg till att grundlagen kunde ändras efter två riksdagsval. Och på våren 2011, så ändrades Sveriges grundlag, i en riksdag som var öde och tom. Politiska eliten måste ha haft god kännedom tillsammans med islam så att ”självmordsbombaren” därmed blev första nyhet under en lång tid och att ”grundlagsändringen” därmed kunde sjösättas utan att medborgarna kände till detta.

 65. Fredens religion är här.

  Iakta försiktighet när ni julhandlar på platser med mycket folk..

  • Åhlens väljer att krama muslimer, shoppa någon annanstans är mitt tips.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Jultomten
   Fornnordisk mytologi
   I stort sett alla germanska kulturer firade ”Yule” som inträffade kring midvintersolståndet. Detta firande var kopplat till guden Oden, som kallades för ”Julfader” eller ”Julner”, och diserna. Anglosaxiska källor vittnar om att man vid denna tid firade ”Mödrarnas natt”, vilket kopplats till just diserna och Disablotet.
   Att det möjligtvis skulle förekommit ett firande av döda mödrar inom
   familjen styrks av dödsguden Odens koppling till högtiden. Vid denna tid
   så kunde man se den spöklika Odens jakt
   på himmelen. Margaret Baker har sagt att vandraren Oden med sitt långa,
   vita skägg, sin slokhatt som rider över himmelen om natten och besökte
   folket i sina stugor var grunden för jultomten.[1] I England så gestaltades julen av ”Father Christmas”, vilket för tankarna till ”Julfader”. Den nederländska figuren ”Sinterklaas” har också jämförts med Oden: Sinterklaas rider på hustaken på en vit häst, Oden rider över himmelen på Sleipner.
   Sinterklaas har svarta medhjälpare som rapporterar till honom vilka
   barn som varit snälla eller stygga, Oden har korparna Hugin och Munin
   som rapporterar åt honom.
   Kristendomen
   Jultomtens amerikanska namn ”Santa Claus” är baserat på det nederländska ”Sinterklaas”, som härleds till Sankt Nikolaus som var en biskop på 300-talet i dagens Turket och som helgonförklarades för sin kristliga givmildhet.

 66. Men varför varnar man inte inför idrottsevenemang om det nu inte har med julen att göra utan det har bara med stora folksamlingar att göra !?

 67. OT:
  Har aldrig hör om detta innan men detta är ”huvudet på spiken” !!!

  * * * Platons grottliknelse * * *

  Är en liknelse i Platons dialog Staten. En grupp människor sitter fastkedjade i en grotta, med ansiktena vända mot grottans inre. Bakom dem finns en mur, och bakom muren brinner en eld. Mellan muren och elden går människor, som håller upp föremål ovanför muren, som i en dockteater. Elden kastar skuggor på grottväggarna, och dessa skuggor är de enda föremål fångarna i grottan kan se, och de roar sig med att diskutera skuggornas utseende.

  Om någon av fångarna nu skulle kunna lösgöra sig från sina bojor, och passera förbi muren och elden och genom grottmynningen ut i den verkliga världen, skulle han omedelbart bländas av solen, som han aldrig hade sett förr. Men när hans ögon vant sig vid ljuset, skulle han kunna se de verkliga föremålen, vars skuggor han tidigare sett, och han skulle förstå att hans liv hittills varit ett sken. Skulle han dock av någon anledning välja att vända tillbaka in i grottan, skulle han ha mycket svårt att övertyga fångarna i grottan om vad han sett, och därtill skulle hans ögon, nu ovana vid mörkret, ha svårt att peka ut skuggorna på väggarna, och han skulle göra sig till åtlöje.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Platons_grottliknelse

  * * * The Allegory of the Cave, or Plato’s Cave * * *

  Symbolism
  ”Plato’s Cave Allegory” by Markus Maurer
  The allegory contains many forms of symbolism used to describe the illusions of the world. The cave represents the superficial world for the prisoners. The chains that prevent the prisoners from leaving the cave represent ignorance, meaning the chains are stopping them from learning the truth. The shadows that cast on the walls of the cave represent the superficial truth, which is an illusion that the prisoners see in the cave. The freed prisoner represents those in society who see the physical world for the illusion that it is. The sun that is glaring the eyes of the prisoners represents the real truth of the actual world.[3]

  https://en.wikipedia.org/wiki/Allegory_of_the_Cave

  * * * The Allegory of the Cave (lite mer om denna liknelse * * *
  https://faculty.washington.edu/smcohen/320/cave.htm

 68. # Se upp med bilar / lastbilar som åker fort i konstig riktning.

  # Se upp med MENA som står och tittar sig omkring på ett nervöst sätt.

  # Vid attack . spring och skrik.

  Så ska tipsen se ut.

 69. Allt är inte nattsvart.
  En terrorattack ger tillfälle till manifestationer mot rasism och främlingsfientlighet, möjligheter att göra handhjärtan och kärleksbomba byggnader samt som ansvarig för attentatet framträda i landsfadersroller.

 70. Hur är detta möjligt!!!!
  Sverige har aldrig varit tryggare!
  Så med det, så kan inga terrordåd ske i sverige!! 👍👍👍😁😁

 71. Kommer MSM skriva om detta?, det riskerar ju att handlarnas miljardrekord inte blir av. Bättre att säga: åk inte till stan, handla allt på nätet….

 72. Tänk på att i dagens Sverige så skulle en utklädd tomte på stan mycket väl kunna vara en självmordbombare / Terrorist..

  • Och det finns det säkert också. Fast 7-klöverpolitikerna klär ju aldrig ut sig till tomtar för de är det nog redan vid födseln skulle man tro. Nu ska de dessutom samlas och ge varandra stöd i en ny regering. En tomteregering förstås.

 73. Råd vid Terrorattack bör tryckas på mjölkpaket o frukostflingor och alla andra livsmedel så att barn lärs sig tidigt vad dom ska se upp med.

 74. Hur fel de galna politikerna tänker.
  Unga afghanska män och andra araber ger sig sexuellt på småflickor på musikfestivaler.

  lösningen är att ha mansfria festivaler… Men varför straffa svenska män för vad regeringens ensamkommande barn gör…

  Rätta lösningen är som vanligt lås gränsen, kasta ut kriminella arabafrikaner.
  Sen kan de förbjuda barn av okänd härkomst från musikfestivaler tills de lärt sig Svenska seder och bruk…

  Hur svårt kan det vara?

 75. Polisen ska vara tysta. Ingen har bett om era ” rekommendationer ” .

  Era tips är inte värda en näve luft ens..

 76. Gör såhär istället:
  Har man gjort militärtjänst i minst 6 månader, ska man ha rätt att bära skjutvapen på allmän plats.

 77. Åh så spännande! Nu förstår jag att det var det här de menade med att Sverige blir så mycket rikare och spännande med mångkultur.

  Men undrar vad de menar med ”det vanliga mönstret”?
  Nordstan I Göteborg ser vanligen ut som en mellanösterninvasion. Skall man skönja något specifikt svenskt där skall det kanske räknas som avvikelse.

 78. Hade dom gjort sitt jobb när dessa terrorister tog vägen in i sverige så skulle dom oxå kunnat fira jul i lungan ro !

 79. Om julen nu är delvis muslimsk som Åhlens påstår.
  Varför måste vi då vara rädda för terror I julsammanhang?
  Och varför tas julhälsningar eller julfirande bort i olika sammanhang med motiveringen att det kan kränka invandrare?
  Svar: Sveriges typ av invandring är inte mångkulturell.

 80. Och varför är det så här nu då polisen och politiker? Varför ska vi behöva tänka så i vårt eget land? Därför att ni era värdelösa sv*n har skapat helvetet på jorden!
  Istället för att göra något åt grundproblemet, inga gränser, bara muslimer som väller in, så ska vi, svenskarna anpassa oss, gömma oss. För helvete, ALLA vet att massinvällning av mordgalna muslimer ALDRIG kommer att fungera. Ni har dödat Sverige och stor del av Europa, det blir ert arv.

 81. Det vore intressant att lyssna på Annie Lööfs rekommendationer då hon planerar att ta hit miljontals pedofiler/våldtäktsmän/mördare/djurplågare/bidragstagare/bilbrännare och deras jättefamiljer av gamla släktingar.
  Annie och Freddan kan också få redogöra för hur många högutbildade som kom till Sverige och bidrog med något, mindre än 10?

 82. Gudrun Schyman är en ond kvinna, det finns youtube klipp där hon sjunger om kamrat Stalin. Man står alltså i TV och sjunger om en massa massmördare som Stalin.

  Detta anses vara rumsrent.

 83. DE SOM FÖRSTÖRDE SVERIGE
  Växte upp på 1950 talet i världens bästa land! Men redan 1968 påbörjades förstörelsearbetet under ledning av Olof Palme. Påhejad av landets journalister som utbildats vid landets sk Journalisthögskolor.Ny Demokrati försökte 1991-94 att stoppa massinvandringen som är huvudorsak till hur det ser ut i Sverige av idag. Man hade 25 olika förslag på att minska invandringen men inget enda av dessa förslag accepterades av regeringen Bildt.Om ett enda av kraven accepterats hade Bengt Westerberg(Folkpartiet nu Liberalerna) omedelbart lämnat regeringssamarbetet. Han är huvudansvarig för eländet och sveriges journalister lyckades att mobba ut Ny Demokrati efter en period i Sveriges Riksdag! Sedan kom Fredrik Reinfeldt och fortsatte det landsförrädiska förstörelsearbetet,öppna era hjärta dvs våra gränser var hans uppmaning! Skadan är enorm. Redan på 2050 talet kommer de flesta som bor i Sverige att vara muslimer.Nativiteten i denna grupp är enorm. Och kaoset på våra BB avdelningar beror på att mödrar med PUT(dvs nästan 100% muslimer) under åren 2016+2017 fött inte mindre än 13000 barn(enligt Migrationsverkets rapport våren 2018).Men detta får inte diskuteras,jag har kontaktat ett 10 tal journalister och bett dem skriva om ämnet men inget svar!!!Varför kan var och en av Er räkna ut.Och då vare sig religiös tillhörighet eller etnicitet inte får registreras i Sverige sedan Olof Palmes tid finns det ingen officiell statistik!!!
  Utan stängda gränser och en omfattande repatriering går Sverige mot en stor nationell katastrof.Vi måste repatriera ,repatriera och åter repatriera!!

 84. Var vaksam mot svenska barnfamiljer i julvimlet , dom kan mycket väl vara terrorister.

  Mvh / Gudrun o Anders Lindberg.

 85. Jag har en ännu bättre idé. Ta alla de som öppet stöttar och sympatiserar med IS, och kasta dem ut ur landet med huvudet före. Stäng ner alla möjligheter att ytterligare kunna propagera för extremistiska organisationer med hjälp av lagen.

  Det har ju förts olika debatter kring att förbjuda avvikande åsikter, så varför inte göra slag i saken och förbjuda alla former av verksamhet som syftar till ond bråd död här i Sverige?

  Alla som med våld, vill störta demokratin, ska detroniseras. Så att vi övriga inte längre löper risken att utsättas för detta utomparlamentariska och ideologiska våld i minsta form.

 86. Man behöver inte överdriva eftersom det Svenska Folket ÄR redan väl förberedda, sker varje dag i mindre Kommuner, man rör sej helt enkelt INTE längre bland presumtiva Individer som ses som eventuella el uppenbart Svenskhatare….

  Så är Samhället Byggt och så Agerar Sv Folk numera pga dagliga Hot och Händelser, INGEN kan undgå det..!

LÄMNA ETT SVAR