En taxichaufför har under natten kört sin bil rakt genom en folkmassa i Dalarna. Föraren som inte var onykter eller drogpåverkad greps misstänkt för mordförsök. Vittnen hävdar att föraren medvetet körde på människorna. Men trots tidigare terrordåd med fordon i såväl Sverige som andra länder vill polisen lugna allmänheten med att de inte kan se något som tyder på att händelsen är terrorrelaterad. 

Det var vid klockan 23.42 som SOS Alarm mottog samtal om händelsen i centrala Borlänge. På platsen kunde polisen gripa taxichauffören som är 28 år gammal men vars härkomst inte uppges.

LÄS ÄVEN: ’Ensamkommande’ försökte köra ihjäl fotgängare och cyklister – tingsrätten mildrar brottsrubricering och dömer till vård

Flera personer fördes med ambulans

Enligt vittnesuppgifter på platsen ska föraren medvetet ha försökt köra på gångtrafikanter. Mats Öhman är presstalesperson vid polisen och han berättar att fyra personer skadades varav tre fick föras till sjukhus med ambulans. Brottsoffren är i 18-, 35- och 50-årsåldern.

– En av dem är allvarligt skadad i huvud och bål, berättar Öhman för Aftonbladet.

Nykter vid vansinneskörning

Förbipasserande personer kunde få stopp på taxichauffören vansinneskörning och ryckte ut honom ur bilen. Det framgår att föraren var nykter men motivet uppges fortfarande vara oklart.

Polisen påstår att man i nuläget inte har några uppgifter som tyder på att det skulle röra sig om ett terrorbrott. Detta trots att det både i Sverige och ett flertal andra länder begåtts terrorhandlingar där fordon använts för att meja ned männiksor.

Åklagare har på lördagsmorgonen anhållit taxichauffören på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

LÄS ÄVEN: Taxichaufför i Stockholm hånade homosexuella kunder: ”Äckliga bögar”

authorimage