Tidigare i veckan greps en livstidsutvisad man när polisen genomförde en utlänningskontroll vid en arbetsplats i Skåne.

Det var på onsdagseftermiddagen klockan 14.10 som polisen besökte en arbetsplats i Helsingborg där de påträffade en 35-årig man som är dömd till livstidsutvisning, rapporterar Lokaltidningen.

LÄS ÄVEN: Gränspolisen slår larm: ”Vi har allt annat än kontroll”

Trots domen har mannen lyckats återvända till Sverige och fortsätta med sitt liv som vanligt. Polisen vill inte berätta närmare vad det är för arbetsplats men beskriver det som ett mindre företag och ”hyfsat centralt”.

Klockan 18.19 samma dygn anhölls mannen av åklagare. Han kommer nu att avtjäna en månad i fängelse för att sedan utvisas på nytt.

Få kontroller
I början av augusti uppmärksammade SR att gränspolisen i Stockholm endast har genomfört fem arbetsplatskontroller sedan en lagändring trädde i kraft 1 juli 2018 som möjliggör att polisen utför egna kontroller. Enligt Jerk Wiberg som är gruppchef för polisens inre utlänningskontroll i region Stockholm finns det inte tillräckliga resurser för att fullfölja arbetet.

– Vi har inte använt den så mycket, men jag har väntat i 20 år på den att lagstiftningen skulle komma och den är jättebra och något vi kan använda i framtiden när polisens personalstyrka ökat något, slår Wiberg fast.

LÄS ÄVEN: Gränspolisen tvingas släppa illegala invandrare på grund av fortsatt brist på förvarsplatser