Polisen sänker kraven – historiekunskap tas bort
Polisutbildningen/Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) Faksimil Facebook


Polisen sänker kraven för att bli antagen till polisutbildningen. Nu kommer det inte längre krävas historiekunskap för att nå behörighet att få söka till utbildningen
.

Samnytt har vid flera tillfällen rapporterat att platser ekar tomma på polisutbildningen. Detta samtidigt regeringens löfte om 10 000 fler polisanställda till år 2024.


LÄS ÄVEN: Få invandrare klarar provet till polisutbildningen – underkänns i logiskt tänkande

Nu har Polismyndigheten publicerat ett pressmeddelande i vilket man nu lanserar en modernare kravprofil för att få bli polis. Det handlar om att ta bort historiekunsksap och myndigheten hänvisar sitt beslut till att ämnet inte är obligatoriskt på flera gymnasieutbildningar däribland yrkesutbildningar.

”En ny kravprofil för de som söker till polisutbildningen har också beslutats för att modernisera och tydliggöra vilka krav som ska gälla för de som ska genomgå prövningen. Nu pågår en implementering av den nya kravprofilen.”


LÄS ÄVEN: Kraven till polisutbildningen kan sänkas – platser ekar tomma

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!