Skärholmen
Inrikes

Polisen sprängde personrånarliga i Stockholmsförort – nio ungdomar gripna

Publicerad 12/18/2018
Annons

På tisdagsmorgonen slog polisen i en koordinerad insats till mot ett stort antal adresser i Skärholmen i södra Stockholm. Nio personer greps, misstänkta för delaktighet i en mängd personrån som begåtts i området den senaste tiden.

Polisen har på senare tid konstaterat en uppgång av antalet personrån i den invandrartäta förorten och fått indikationer om att en liga bildats i området som ägnar sig mer systematiskt åt den här sortens brott. Efter en del spaningsarbete slog man till mot ligan på tisdagen.

Polisen uppger att många av de gripna är ungdomar under 18 år, varför socialtjänsten måste kopplas in. De som är över 15 år är dock ändå straffmyndiga. Ungdomarnas härkomst uppges inte. En stor andel av brottsoffren har också varit ungdomar.

Polisen i Skärholmen uppger att man ser allvarligt på brott som begås av unga och att man är angelägen om att få till stånd fällande domar och åtgärder för att stoppa deras brottskarriär i ett tidigt skede. De har annars potential att skapa stor otrygghet i samhället för laglydiga medborgare.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons