polisens-insatsstyrka-87453542
Inrikes

Polisens insatsstyrka slog till mot Malmö-adress efter ny dödsskjutning

Publicerad 6/22/2018
Annons

Vid 22-tiden på torsdagskvällen sköts en 24-årig sedan tidigare känd gängkriminell man till döds i området Lindängen i Malmö. Mordet uppges vara kopplat till det gängrelaterade trippelmordet tidigare i veckan i centrala Malmö. Tidigt på fredagsmorgonen slog polisens insatsstyrka till mot en adress i Lindängen och grep ett flertal personer.

Eftersom torsdagskvällens skjutning betraktas som gängrelaterad utposterades tungt beväpnad polis utan för SUS akutmottagning i syfte att säkerställa vårdpersonalens och övriga patienters säkerhet och förhindra att den bakomliggande gängkonflikten fortsatte på sjukhuset.

Polisen uppger att tre personer har gripits, men inte de gripnas åldrar, härkomst och eventuella tidigare brottsliga CV. Däremot bekräftar man att torsdagskvällens mord och fredagsmorgonens gripanden är kopplade till den uppmärksammade gängskjutningen i måndags utanför ett Internetcafe i centrala Malmö där tre välkända gängkriminella personer dog och ytterligare tre skadades, samtliga med utomvästlig invandrarbakgrund.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons