Vid 14-tiden på torsdagen stormade polisens regionala insatsstyrka en lägenhet i området Limhamn i Malmö där en man barrikaderat sig efter att tidigare hotat och varit våldsam mot polisen.

Det var vid 09-tiden på morgonen som en poliskontroll skulle utföras mot mannen. Men mannen blev hotfull och våldsam och låste in sig i en annan persons bostad.

Förhandlare skickades till platsen i ett försök att övertala mannen att komma ut men utan framgång. Vid 14-tiden togs därför beslut om att storma lägenheten.

Regionala insatsstyrkan tillkallades med ett stegfordon och via det tog man sig in i lägenheten genom att forcera ett fönster. Tårgas och elchockvapen användes i samband med gripandet, ett beslut som polisen menar togs för att ”minimera våldsanvändandet” och undvika att skjuta skarpt.

Misstänks för flera brott

Mannen handfängslades av polisen och fördes från platsen. Han är i samband med dagens händelser misstänkt för grovt hot mot tjänsteman och och försök till våld mot tjänsteman efter att ha gjort utfall med ett tillhygge.

Det framgår inte vilka brottsmisstankar som initialt fanns mot mannen och föranledde poliskontrollen på morgonen. Den person i vars lägenhet mannen barrikaderade sig uppges inte vara misstänkt för brott men vara bekant med mannen.

Dem gripnes härkomst eller eventuella tidigare kriminella CV uppges inte.

Insats även i Köping

Tidigt på onsdagskvällen tvingades insatsstyrkan i Västmanland storma en lägenhet i området Kolsva utanför Köping. En man, vars härkomst inte uppges, hade setts vifta med vapen på balkongen och varit stökig, vilket fått grannar att larma polisen.

authorimage