klockrån

Rolex/Foodora. Foto: Gabihil/Tiia Monto

Inrikes

Polisens nya råd: Öppna inte dörren för okända bud

Publicerad 11/23/2021
Annons

Efter att klockrån har blivit ett nytt fenomen i landet går Polismyndigheten nu ut med en varning att inte öppna dörren för okända personer eller budfirmor. Vidare uppmanas personer som har dyra klockor att inte visa upp dessa i publika miljöer.

Under hösten har det rapporterats om flera klockrån där gärningsmännen utger sig för att vara bud från DHL, Foodora men även kakförsäljare. Gärningsmännen drar sedan fram pistoler och knivar för att därefter tränga sig in i bostäderna i jakten exklusiva klockor.

LÄS ÄVEN: Rånare utklädda till DHL-bud greps efter polisjakt

I förra veckan slog polisen till mot personer utklädda till DHL-bud som färdades i en bil på Östermalm i Stockholm. Personerna som har koppling till gängkriminalitet misstänks ha varit väg för att råna en förmögen näringsidkare.

På måndagskvällen trängde sig rånare in i en bostad på Östermalm i Stockholm där en man, framför sin familj, fick en pistol riktad mot huvudet och tvingades överlämna en Rolexklocka, skriver polisen.

Ett annat klockrån inträffade på måndagskvällen i Norsborg i södra Stockholm. En bilist stoppades av gärningsmän på elsparkcyklar. Rånarna hotade offret med vapen och tvingade till sig en Rolexklocka. Polisen kunde gripa gärningsmännen kort därefter, rapporterar Expressen. Ytterligare en händelse skedde på Lidingö där en klockägare utsattes för rånförsök.

Polisen: ”Öppna inte för okända”

Nu har polisen gått ut med en varning. Personer med exklusiva klockor uppmanas att inte visa dessa i publika miljöer eller sociala medier. Vidare ska man inte öppna för okända som ringer på dörren.

Om det ringer på din dörr – var vaksam och öppna inte för okända. Är det ett okänt bud som ska leverera något så se till att det stämmer och att det är något du beställt.

LÄS ÄVEN: Barn nära träffas av skott när familj rånades i hemmet

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
545Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons