På fredagen stormade poliser med dragna vapen Emporia i Malmö i jakt på förmodat beväpnade gängkriminella element. Köpcentrumet var en dryg månade sedan skådeplats för en gangsteravrättning i samband med vilken också en förbipasserande kvinna skottskadades svårt.

Det var vid 14-tiden som det tidigare våldsbrottsdrabbade köpcentrumet Emporia i centrala Malmö blev föremål för ett omfattande polispådrag. Ett flertal poliser med dragna tjänstevapen gick in i byggnaden med uppdraget att evakuera lokalerna och gripa en gängkriminell person som misstänktes uppehålla sig där och vara beväpnad.

Visst tumult uppstod bland kunderna när de i rädsla skulle lämna lokalerna och många började springa. Polisen sökte därefter igenom de utrymda lokalerna och anträffade den person som det inkommit larm om.

Personen visiterades men hade inget vapen på sig. Polisen uppger att man fortsätter söka efter vapen som personen kan ha kastat ifrån sig någonstans. Till dess man antingen hittat vapnet eller säkerställt att inget sådant finns i byggnaden kommer utrymningen att bestå.

– Vi hittar en person som stämmer in i signalementet, men anträffar inget vapen. Vi fortsätter genomsöka Emporia och kommer förhoppningsvis avsluta inom kort, säger Filip Annas, presstalesperson på polisen i en kommentar till media.