0
Inrikes

POLISKÄLLA: Polisen inleder särskild händelse mot Rasmus Paludan

Publicerad 9/5/2020
Annons

Samhällsnytt kan avslöja att den svenska Polismyndigheten inlett en så kallad särskild händelse mot den danska partiledaren Rasmus Paludan. Detta efter att hans parti Stram Kurs aviserat islamkritiska demonstrationer med koranbränning i flera av Stockholms invandrartäta och ’utsatta’ områden nästa vecka. Myndigheten avsätter stora resurser för satsningen att hindra yttrandefriheten på gatan. 

Samhällsnytt kunde tidigare i veckan rapportera att det danska islamkritiska partiet Stram Kurs kommer att följa upp besöket i Rosengård med ytterligare en demonstration mot islam i Rinkeby där Koranen utlovas brinna. Därefter gjorde Paludan klart att partiet samma dag även kommer att besöka Akalla, Botkyrka, Husby, Sollentuna, Upplands-Väsby och Tensta för att demonstrera mot islam, för yttrandefrihet och för Sverige.

LÄS ÄVEN: Paludans parti bränner Koraner i flera ’Stockholmsghetton’: ”Vi ska håna och förnedra islam”

Enligt uppgifter från en källa inom Polismyndigheten till Samhällsnytt har ledningen i polisregion Stockholm med polismästare Ulf Johansson i spetsen påbörjat en ’särskild händelse’. Det innebär att myndigheten står inför en plötslig, oförutsedd eller inplanerad händelse som den ordinarie polisverksamheten inte är anpassad för, och som därför ska hanteras utanför denna med en speciell organsation och ledning. I satsningen läggs stora resurser på att hindra kommande koranbränningar.

Polisen intresserade av Samhällsnytt

Det framgår att Polismyndigheten har påbörjat informationsinhämtning där ansvariga poliser bland annat intresserat sig för Samhällsnytts artiklar i ämnet. Det är oklart huruvida deras inhämtningsfas av information även rör signalspaning mot individer som myndigheten finner är av intresse för att kunna sätta stopp för kommande koranbränningar.

Paludan: ”Svenska polisen är islams lakejer”

På lördagen talade Samhällsnytt med Paludan som kallar svenska polisledningen för islams lakejer och menar att de inte kan stoppa individer från att använda grundlagsskyddade rättigheter som yttrande- och mötesfrihet.

– Jag kommer demonstrera även utan tillstånd. Det är inget brott. När den svenska polisledningen är islams lakejer måste man vara försiktig och jag måste nog komma till Stockholm på ett hemligt sätt. Sedan måste man göra snabba demonstrationer i Rinkeby och på andra ställen så att svenska polisen, därför att de inte är särskilt snabba, inte hinner ta fast mig innan jag har tagit mig till nästa ghetto.

– Den svenska polisledningen är ungefär lika korkad som Stefan Löfven. Svenska polisen kan inte hindra att vi bränner många Koraner i Sverige för svenska polisen förstår inte hur man utför polisarbete. Polischeferna är utplacerade av socialdemokratin, alltså Stefan Löfven, för att de har rätt ideologisk inställning och den ideologiska inställningen är att förstöra Sverige och hata allt som är svenskt. Det finns så klart vanliga poliser som är jättebra men polischeferna de är sopor som inte vet hur man utför nra polisarbete. Då är det väldigt lätt för oss att bränna hur många Koraner vi vill för de vet inte hur de stoppar oss.

Hur ser du på kritiken att du är dansk partiledare och bör hålla dig i Danmark?

– Som ledare av Stram Kurs är min första ansvariga uppgift att säkra det danska folkets säkerhet och lycka. Om Sverige blir ett muslimskt land är det ett enormt hot mot det danska folkets säkerhet och lycka. Jag är även svensk medborgare så jag har även en stor lojalitet mot det svenska folket. Om Sverige blir ett musliskt land är det slutet för svenska folkets säkerhet och lycka.

Islamkritik förbjöds i hela Skåne

Efter att förra veckans planerade muslimskritiska manifestationen i Rosengård först flyttats i två omgångar och sedan fått tillståndet återkallat, har arrangörerna Dan Park och Rasmus Paludan ansökt om demonstrationstillstånd på andra platser i Malmö och som alternativ även i Lund, Kristianstad, Helsingborg, Landskrona, Klipppan och Höör. Polisen meddelar dock att islamkritiska demonstrationer av säkerhetsskäl inte får anordnas någonstans i hela Skåne.

Polisen motiverade beslutet med att man inte har resurser att freda demonstranterna från muslimskt våld. Detta efter att ha gjort en riskbedömning i spåren av de många och allvarliga hot som riktats mot evenemanget.

Löfven vill inte se yttrandefrihet i Sverige

I slutet av veckan gav sig statsminister Stefan Löfven (S) in i debatten om islamkritik och koranbränning. Löfven meddelar att sådan typ av yttrandefrihet inte behövs i vårt land och att regeringen ska manifestera mot islamofobi. Ett uttalande som går hand i hand med vad Löfven tidigare sagt – att han aldrig tänker kritisera islam.

LÄS ÄVEN: Löfven i attack mot islamkritik som yttrandefrihet: ”Behöver inte sådant i vårt land”

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons