Den kvinnliga brottsutredaren som arbetade med att analysera hemliga avlyssningar och telefontömningar avslöjades nyligen för att ha kärleksrelationer till två gängkriminella män. Kvinnan, som är gift, har bland annat skrivit kärleksbrev och skickat nakenbilder till en grovt kriminell på Kumla men även haft intima möten på hotell med annan gängkriminell. Nu döms hon för olaga dataintrång i polisens register.

Det är 34-åriga Matilda Leepel, folkbokförd i Karlstad, som var civil utredare på polisen och arbetade med utredningar mot gängkriminella i flera olika polisregioner däribland Värmland och Stockholm.

LÄS ÄVEN: Poliskvinna hade kärleksrelationer med kriminella: ”Vill vara lydig”

Efter att härvan avslöjades sparkades Leepel från Polismyndigheten och åtalades för olaga dataintrång. Men trots detta fick hon kort därefter ett nytt arbete på Brå, vilket Samnytt har rapporterat om.

Det framgår av polisutredningen att Leepel hade en kärleksrelation till kriminella individer under gängledaren Rawa Majid – mer känd som ”Kurdiske räven”.

Polisen och Åklagarmyndigheten kan bevisa att Matilda Leepel vid tolv tillfällen mellan den 30 maj 2022 och den 5 december 2022 har gjort otillåtna slagningar i polisens system rörande personer kopplade till Kurdiska rävens kriminalitet. Leepel har erkänt att hon har gjort slagningarna.

Den 5 juli meddelade Stockholms tingsrätt att Matilda Leepel döms för flera fall av olaga dataintrång. Rätten anser att 70 dagsböter om 440 kronor är en lämplig påföljd.

LÄS MER: Brå rekryterade gängkvinnan som sparkades från polisen: ”Vi har en gedigen rekryteringsprocess”