Polisen

Gärningsmannen försöker komma åt ett tjänstevapen.

Inrikes

Polismisshandlaren på Stureplan försökte stjäla tjänstevapen: ”Jag ska döda er allihopa”

Publicerad 3/2/2019
Annons

Rättegång har inletts mot en man i Stockholm som slogs mot poliser och försökte stjäla ett tjänstevapen under bråket. Polisen har dessutom kopplat mannen till en rad andra olösta brott som han även åtalas för.

Det var omkring 04.00 den 6 januari som en 30-årig man hamnade i dispyt med en taxichaufför vid Stureplan i centrala Stockholm efter att han vägrat betala för en resa. När två poliser skulle ingripa och lösa situationen började mannen istället slåss. I samband med bråket ska mannen ha gjort våldsamt motstånd mot poliserna och försökt att stjäla ett tjänstevapen.

De två poliserna lyckades inte få kontroll på mannen som genom en spark fick ned en polis på marken. Det ledde till brottning där en kvinnlig polis som även uppges vara gravid hamnade i underläge och kände hur våldsverkaren även greppade hennes tjänstevapen. Det är något som även syns på bilder från en övervakningskamera, rapporterar Metro.

Kort därefter anlände fler poliser till platsen som till slut kunde få kontroll på den våldsamma mannen. I förhör uppger en polis att mannen var tydlig med vad han tänkte göra.

– Det enda jag hör är hur han skriker, ”jag ska döda dig, jag ska döda er allihopa”, säger polisen.

På fredagen inleddes rättegången mot 30-åringen som står åtalad för försök till mord alternativt grovt våld mot tjänsteman. Med hjälp av DNA och fingeravtryck har Polisen även kopplat mannen till ett flertal olösta brott i sin databas. Dessa innefattar försök till våldtäkt, rån, olaga hot, misshandel och bedrägeri som han nu även står åtalad för.

Mannen förnekar brott gällande anklagelsen om försök till mord alternativt grovt våld mot tjänsteman. Förhandlingarna pågår fram till och med onsdag nästa vecka.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons