Faksiml: Twitter

Polisveteran och civila döda efter skottdrama i New Jersey

9 Shares

Två gärningsmän öppnade klockan 12:30 ET på tisdagen eld i New Jersey, USA, rapporterar CNN. En polis, tre civila och två gärningsmän uppges ha avlidit. Flera personer har skjutits men klarat sig lindrigt undan.

Gärningsmännen, en man och en kvinna, låg i bakhåll och började sedan skjuta mot polisen. Den avlidna polisen har identifierats som kriminalpolis Joseph Seals som jobbat på avdelningen i 15 år. Han var en del av delstatens anti-våldsavdelning och hade ansvaret för att få bort vapen från gatorna.

New York Citys polismästare Bernard B. Kerik har gått ut och hyllat Seals på Twitter. Han skriver att det var en av New Jerseys bästa poliser som lyckats få bort mängder av vapen från gatorna.

”Vi tror att han dödades när han försökte sätta stopp för dessa skurkar,” sa New Jerseys polischef Michael Kelly till reportrar. Sedan tillade han: ”Återigen, allt detta utreds”.

Utöver de döda blev flera personer skjutna – både poliser och civila. Två officerare och en civil befann sig i ett stabilt skick efter att ha träffats av skotten, skrev Hudson Countys åklagare Esther Suarez i en kommentar på Twitter.

Flera timmar efter de första skotten avlossades är detaljerna om vad som ledde till händelsen och hur den utvecklades fortfarande oklara.

Skjutningen började omkring 12:30 p.m. ET (18:30 svensk tid) och fick förstärkning från angränsande jurisdiktioner, sade polisen. Man fick nästan stänga av handeln i vissa områden och alla skolor fick låsas så att alla behöriga kunde ta skydd.

Det ska ha varit kaotiskt på gatorna där skjutningen utspelade sig. Mängder av sirener ska ha hörts och tungt beväpnad polis deltog i jakten på gärningsmännen.

Skjutningen och jakten pågick i flera timmar före myndigheter kunde rapportera att de två misstänkta var döda efter att ha skjutits av polisen.

Undersökningen kommer att ta flera veckor – kanske till och med månader, sade Michael Kelly.

Han sade till reportrar att brottsplatsen är mycket omfattande och att den åtminstone är på tre platser.

9 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.