De våldsamma invandrarupploppen runt om i landet de senaste dagarna har återigen satt fokus på problemen med invandring och brottslighet. Nu vittnar en polis om den totalt urspårade situationen i landets invandrartäta förorter.

Det är polisen Jonas Packalen som i ett inlägg på Facebook skriver att han normalt sett inte lägger ut saker när det gäller hans yrke som polis, men gör ett undantag denna gången på grund av hur situationen i Sverige utvecklats.

Känner en extremt stor frustration, ilska, uppgivenhet och framförallt en oro över hur i helvete vårt samhälle ser ut och vart vi är på väg- vad gör våra politiker åt den utveckligen som sker och har pågått under en längre tid? Det måste göras något omgående och jag känner verkligen att det räcker nu!!

Han påpekar att ansvaret ligger på politikerna och slår ifrån sig kritik att situationen är polisens fel.

Sen ifrågasätts Polisen varför man inte förhindrar såna här händelser?!

Men på riktigt, i Örebro i fredags möttes vi av ett hundratal personer, personer som tillsammans gick till attack mot Polis med gatustenar, föremål som eldas och som kastas mot oss, sparkar och slag. Ligger det ansvaret på Polisen att det inte ska bli så? Eller ligger ansvaret på de människor som bor i samhället att inte bete sig med fullständig avsaknad av allt vad gäller sympati, empati och respekt för något?

All massmedia och personer som kritiserar Polisen för detta kan AVGÅ. Läs på och gör om och gör rätt!!

[soliloquy id=”454372″]

Slår allt jag varit med om

Han går sedan vidare till att beskriva situationen han själv upplevde i Rinkeby:

Jag har snart jobbat som polis i 16 år och händelsen i fredags slår utan tvekan allt jag varit med om i alla dåliga avseenden.

Stenkastningar, där man kastar stora gatustenar mot Polis. Det sjuka i det här är att till och med kvinnor, i 40-60 årsåldern kastar sten mot oss, deras egna barn gör likadant.. Hur i helvete ska man hantera en sån situation? Slå en batong mot en 12åring?

Sedan säger han att det var ännu värre i Örebro:

Efter händelsen i Rinkeby får vi snabbt skynda oss till Örebro där samma person ska ha en demonstration av liknande karaktär- det vill säga bränna koranen.

Det vi möts av där går inte att beskriva. Total kaos och total katastrof. Flera hundra personer som går till angrepp mot Polis. Flertalet skadade kollegor med benbrott, käkfraktur, jag blev själv träffad av säkert 10-20 stenar på ryggen, armarna, benen och på huvudet. Som tur är slutade det med enbart smärta på flera ställen då skyddsutrustningen och hjälmen tog den värsta smällen.

Det vi möts av i Örebro är personer som får gatustenar körda till sig i bilar. Stenar och föremål i mängder. Stenar som hackas upp och slås sönder, så de blir vassa. Alltså föremål som kan ge livshotande skador. Helt sjukt. Med andra ord pratar vi om försök till mord. Träffar dessa stenar Polis/ oss, kan det bli just livshotande skador.

Vid ett tillfälle sitter jag i polisbussen. (Bilden nertill) Längst fram vid platsen vi försökt spärra av med fordonen. Vi blir angripna av flera hundra personer med stenar, järnspett, bråten med mera. Det haglar stenar och föremål mot bussen och tillslut lyckas någon slå upp dörren till bussen. Jag sitter ensam i bussen och får göra allt för att freda mig.

Samtliga kollegor har- med fara för sitt liv- tagit skydd bakom bussarna… Jag kan inte köra framåt för att det ligger bråten och staket framför bussen, jag kan heller inte backa då kollegorna står bakom bussen. Flera kollegor skjuter varningsskott – utan att knappt få en reaktion. En person springer till och med framför kollegor och skriker ”skjut mig, skjut mig”. Helt absurt och surrealistiskt.

Vid flera tillfällen slits dörren till polisbussen upp där jag sitter och det kastas in gatustenar. Mitt enda alternativ är att dra mitt vapen i bussen , slå mig ut och det var mycket nära att jag sköt mitt in i folksamlingen.

Fick flera stenar i huvudet och på kroppen men klarade mig ändå ok. Det slutar med flera skadade kollegor, fyra polisbussar bränns upp- allt för att polisen försökt skydda demokratin i Sverige….

En sån här händelse kan inte återges i text.

Varnar för vad Sverige kommer att bli

Han avslutar därefter sitt inlägg med att kräva hårdare straff och varna för att Sverige kan bli likadant som ”många länder i omvärlden”.

Våra politiker måste vakna. Beter man sig så här måste det bli en konsekvens. Det är nog nu. Det måste till fler poliser som kan upprätthålla svensk lag.

Folk kan inte bete sig hur som helst – där avsaknad av polis gör att de inte blir gripna och lagförda. Hårdare straff måste tillämpas, där en person som begår såna här brott och handlingar också får en konsekvens. En kraftig markering. Men det är bara några av åtgärderna som måste till…

Det jag är tacksam för är att jag och mina kollegor trots allt kom hem med livet i behåll.Jag känner också en stor stolthet över att svensk polis ????‍♀️ står där längst fram och arbetar för tryggheten i samhället och för yttrandefriheten som finns i Sverige.

Och till er som ifrågasätter detta- titta hur det ser ut i många länder i omvärlden. Vill ni att det ska vara likadant i Sverige?

”Vår rättighet”

Det finns flera filmer på kaoset ute på nätet. En av dem är från Örebro där en muslim säger att det är ”deras rättighet” att begå kravaller. Det skriks även det muslimska krigsropet ”allah akbar” (08.15 in i klippet bland annat):