lisa herbold

Foto: Seattle City Council from Seattle, CC BY 2.0

Utrikes

Politiker drog ned på polisens pengar – ringde 112 för att anmäla brott hon vill legalisera

Publicerad 12/25/2020
Annons

En medlem av fullmäktige i Seattle som varit drivande i att minska finansieringen av polisen utsattes nyligen för vandalism i sitt hem – ett brott hon själv vill ska legaliseras under vissa förutsättningar.

Seattle har stått i centrum under Black Lives Matters och Antifas härjningar tidigare i år. Det var också där vänsterextremister utropade en autonom och polisfri zon. För detta fick man stöd från flera av stadens politiker.

Efter att staden beslutat att dra in på polisens mindre dödliga vapen som pepparsprej, och minskat finansieringen med 18 procent, varnade man för att lagen inte längre kommer att kunna upprätthållas.

Ringde polisen

När fullmäktigeledamot Lisa Herbold för ett par veckor sen fick en sten inkastad genom sitt vardagsrumsfönster beskrev hon ljudet som ett pistolskott och slängde sig ned i köket för att ta skydd. En granne såg en man springa från platsen.

I samband med händelsen larmade Herbold polisen.

LÄS ÄVEN: Stad röstade för att nedmontera polisen – kräver nu hjälp för att bekämpa brottsvåg

I ett förslag Lisa Herbold tidigare lagt fram kan en misstänkt undslippa åtal om denne åker fast, förutsatt att man kan uppvisa symptom av mental sjukdom eller missbruk alternativt kan bevisa att brottet begicks för att kunna överleva, ett så kallat ”fattigdomsförsvar”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
576Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons