Twitter har stängt av en pakistansk politikers konto på plattformen efter att han i en tweet lovat en summa på 20 miljoner dollar till den som mördar den nederländske Frihetspartisten tillika parlamentsledamoten Geert Wilders.

Det var på lördagen, i sin extas över mordförsöket på författaren Salman Rushdie, som den pakistanske Muslim League-politikern Rehan M. Sabir tog till den sociala medieplattformen Twitter för att uttrycka en önskan om mord på Wilders. Sabir vill att den nederländske politikerprofilen ska vara näst på tur efter Rushdie att dö i islams namn.

Geert Wilders är mest känd för sin kritik mot islam och islamism. Han är av uppfattningen att koranen uppmanar till våld och mord och därför bör förbjudas. Han har tidigare sagt att yttrandefriheten för islamkritiker är hotad.

LÄS ÄVEN: Geert Wilders parti utlyser karikatyrtävling med profeten Muhammed

”Alla muslimer vill ha huvud”

I Rehan M. Sabirs tweet, som nu är nedtagen i samband med Twitters avstängning av pakistanierns konto, stod det:

”Efter attacken på Salman Rushdie insha’Allah [om Gud tillåter, reds. anm.] det nästa numret är @geertwilderspvv. Vem som helst från världen som ger @geertwilderspvv huvud kommer jag att ge 20 miljoner dollar. Jag vill ha @geertwilderspvv huvud. Vi vill ha huvud. Alla muslimer vill ha huvud.”

Inlägget hann hamna på en skärmavbild och återpubliceras av en svensk twitteranvändare före det raderades av plattformen.

LÄS ÄVEN: Muslim knivhögg Salman Rushdie i halsen