För några dagar sen hölls borgmästarval i London som sittande borgmästare Sadiq Khan gick segrande ur. En av utmanarna var skådespelaren Laurence Fox, son till den legendariske skådespelaren James Fox, som företrädde sitt nya anti-politiskt korrekta Reclaimparti. För andra gången på kort tid fick Fox påhälsning av polis i sitt hem.

Det var i februari Laurence Fox nya parti Reclaim godkändes formellt. I samband med att Fox berättade om sina politiska ambitioner uppgav han bland annat att vara ”woke”, en extrem form av politisk korrekthet, är antibrittiskt och lovade att bekämpa detta för resten av sitt liv.

Han hänvisade till en undersökning där hälften av brittiska folket uppgett att de är mindre fria att säga vad de tycker och tänker i dag än för fem år sen på grund av ”cancel culture”, där de som anses ha ”fel” åsikt än den som gäller för stunden ska fråntas rätten att uttrycka sig via diverse plattformar.

Om hälften av befolkningen upplever att de inte kan uttrycka sig fritt är det ett stort problem, sa Fox men medgav samtidigt att även om den höga andelen är chockerande var den inte oväntad.

Bryska poliser på besök

Då Fox för några dagar sen hade sin far på besök fick han påhälsning av polis som påstod sig ha fått uppgifter om att det pågick en fest i bostaden. På Twitter uppgav Fox att poliserna uppträtt bryskt och uppmanade dem att sluta trakassera hans hushåll och barn, som ska ha blivit upprörda över händelsen. Han föreslog även att de i stället lägger sina resurser på att göra något åt epidemin av knivbrott i London som exploderat under borgmästare Sadiq Khans ledarskap.

Även i mars kom polisen till Fox hem för att informera honom om att hans kampanjande för sitt nya parti kunde bryta mot pandemirestriktionerna.

Trots förlusten i valet säger sig Fox vilja fortsätta kämpa på. Utöver politisk korrekthet är Fox även en stark kritiker av de tuffa restriktioner och karantän den brittiska regeringen genomfört.