Elon Musk
Faksimil Twitter / Foto: Debbie Rowe

Utrikes

”Politiskt korrekt sinnesvirus” – Musk häcklar Netflix

Publicerad 5/9/2022
Annons

När kvartalsrapporten släpptes störtdök Netflix på börsen. Rapporten visar att allt färre lockas av strömningsjättens utbud. Enligt entreprenörsprofilen Elon Musk beror det på bolagets profilering som ”woke”.

Netflix sjönk med nära över 30 procent i onsdagens inledande handel, sedan tisdagens rapport visat att antalet prenumeranter sjunkit med cirka 200 000 under årets första kvartal. Bolagets börsvärde minskade efter beskedet med motsvarar närmare 500 miljarder kronor.

Detta är första gången på tio år som antalet Netflix-användare minskar. Bolaget hade som målsättning att öka antalet prenumeranter med 2,5 miljoner under kvartalet men förlorade istället alltså 200 000. En av anledningarna är att när Ryssland invaderade Ukraina slutade Netflix verka på den ryska marknaden. Beslutet ledde till att företaget gjorde sig av med 700 000 ryska prenumeranter.

LÄS ÄVEN: Allt färre vill jobba som journalist på mainstream-media

Politiskt korrekt värdesignalering

I sociala medier spekuleras det i om företagets misslyckande i övrigt med att få fler användare beror på dess politiskt korrekta värdesignalering. Flera populära program har plockats bort då de inte följer den politiskt korrekta agendan. Ett av dem är humorserien Little Britain, som togs bort eftersom den innehåller skämt om transvestiter och feta. Istället försöker man locka tittare med program som ”He’s Expecting”, där en man blir gravid.

Elon Musk, som ofta förespråkar kreativitet och fritt tänkande, kallar strömningsplattformen för ett ”politiskt korrekt sinnesvirus”. Han menar att vänstervridningen av programutbudet gör det omöjligt att titta på Netflix.

När Netflix vd Reed Hastings släppte kvartalsrapporten sa han att företaget nu kommer att börja experimentera med olika lösningar för att driva upp lönsamheten. Bland annat nämndes införande av reklam och att man kommer att börja förhindra folk från att dela med sig av sina lösenord.

För fem år sedan lät det annorlunda, då uppmanade Netflix sina användare att dela med sig av sina lösenord. Den tiden är nu alltså förbi.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
835Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons