Polsk varning för FN:s migrationsramverk – ”Hotar landets säkerhet”
Foto: Lowlova.

Som Samhällsnytt kunde avslöja för en vecka sen är det bekräftat att Sverige kommer skriva på FN:s migrationsramverk Global compact for safe, orderly and regular migration som syftar till att luckra upp nationella barriärer mot migration och införa nya vägar in. I Ungern kallar utrikesminister Peter Szijjarto ramverket för ett ”hot mot världen” och tidigare har även USA dragit sig ur. Nu varnar det polska inrikesdepartementet sin egen regering för att skriva på.

Den 10 december kommer FN att anta ramverket som stöter på patrull i vissa länder. Det har bland annat kallats ett ”självmordsavtal” då det öppnar upp för en fri invandring och luckrar upp skillnaderna mellan flyktingar och ekonomiska migranter.

LÄS MER: BEKRÄFTAT: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna

Enligt Fria Tider varnar nu det polska inrikesdepartementet för ramverket.

”Enligt vår uppfattning garanterar utkastet till GCM-avtalet inte Polens säkerhet. Dessutom kan det ge incitament till illegal invandring”, skriver man på Twitter.

”Avtalet strider mot den polska regeringens prioriteringar, det vill säga polska medborgares säkerhet och att kunna kontrollera flödet av invandrare”, fortsätter man.

– Jag kommer att rekommendera premiärminister Mateusz Morawiecki att hoppa av avtalet, som undertecknas i december i Marrakech, säger Polens inrikesminister Joachim Brudzinski från det nationalkonservativa regeringspartiet Lag och rättvisa i ett uttalande.

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.