Prejudicerande dom: Upphovsrätt till bilder upphävs

Delningar

I en dom som inte kan överklagas slår Patent- och marknadsöverdomstolen fast att det är i princip är fritt fram för var och en att utan tillstånd återpublicera andras bilder. De innebär att upphovsrätten till bilder i stora delar sätts ur spel.

Domen gäller i sak en tvist mellan den profilerade Kristdemokraten Sara Skyttedal och den vänsterliberala mediejätten Dagens Nyheter. Tidningen ville 2015 stoppa Skyttedals partikollega Ebba Busch Thor, som också figurerade på bilderna, från att bli partiledare för sitt parti och publicerade därför ett antal bilder från Skyttedals Facebook-sida som tagna ur sitt sammanhang kunde framställa KD-politikern i dålig dager, bland annat ett där hon poserar vid ett gammalt utrangerat israeliskt militärfordon.

Wolodarskis tidning hade inte frågat om lov för att återpublicera Skyttedals bilder. Eftersom den aktuella artikeln var ägnad att smutskasta en KD-politiker i hennes partiledarkandidatur ville Skyttedal inte heller i efterhand ge sådant tillstånd, utan valde i stället att stämma tidningen för upphovsrättsligt intrång.

Efter flera juridiska turer slår nu Patent- och marknadsöverdomstolen fast att upphovsrätten till bilder inte utgör något hinder för andra att återpublicera bilder som upphovsrättsinnehavaren tidigare låtit publicera. Om bilden redan ”tillgängliggjorts för ett stor antal personer” exempelvis genom publicering i andra medier eller som i det här fallet på Facebook, då står det andra medier och personer fritt att också publicera den, utan att be upphovsrättsinnehavaren om lov eller komma överens om någon ekonomisk ersättning.

Om den som återpublicerar bilden hävdar att det finns ett ”informationsintresse” att återpublicera någon annans bilder gäller inte längre upphovsrätten beträffande kontroll över var och av vem bilderna återpubliceras. Domen sätter i ett slag stora delar upphovsrätten för fotografer ur spel.

Sara Skyttedal tvingas nu betala en halv miljon kronor i rättegångskostnader till Dagens nyheter. Domen kan dock visa sig bli en pyrrhusseger för tidningen. Så som domskälen är formulerande innebär de att om Dagens Nyheter i en artikel som når ett stort antal personer och som kan anses ha informationsintresse infogar bilder, står det andra medier – exempelvis Samhällsnytt – och privatpersoner i princip fritt att återpublicera och sprida dessa bilder.

Patent- och marknadsöverdomstolens dom kan inte överklagas. Som högsta instans i målet domstolens domar också prejudicerande, dvs vägledande för all lagtolkning i liknande mål i framtiden.

Såvitt Samhällsnytt erfar har domen ännu inte kommenterats från de organisationer som organiserar yrkesfotografer och vars möjligheter att ha kontroll över publiceringen av sina bilder och därmed inkomsterna från dessa nu kraftigt reduceras.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

433 KOMMENTARER

 1. Så i sin iver att springa sin herres ärenden – sossarnas – har Patent- och marknadsöverdomstolen i princip satt den privata äganderätten ur spel i Sverige.

  • Fast de har trots allt en poäng, allt du lägger upp på Facebook är inte längre din egendom, det tillhör Facebook.

  • Äganderätten reducerades i början av 70-talet under Palmes tid och är bland den svagaste i hela Europa. Allmänintresset och staten går före allt annat och det är inskrivet i lag samt genomfört via domstolarna. Dock är äganderätten i EU en av grundbultarna och står över Sveriges Rikes lag. Således har man behov av att se över äganderätten i Sverige så att den ligger i framkant (vilket den inte gör idag). Allt mitt är statens eller någon annans idag.

 2. DN har highway till maktens korridorer! Den som tvivlar på korruptionen i Sverige bör öppna ögonen och se förfallet.

 3. Som jag minns det har Skyttedal redan fått en insamling som skyddar henne mot den här skadan.Om inte så måste vi hålla ihop och skydda varandra.

  • Bästa skyddet är att stoppa dem som driver samhällets funktioner i fel riktning eller mot grundläggande regler.

     • Hur ska folkligt tryck skapas om ingen vågar gå före? Och om vi inte skyddar de som går före, hur ska någon då kunna gå före?

     • Hela systemet fungerar så att den som går först får första kulan för att skrämma alla andra till tystnad. Kill the chicken to scare the monkeys. Därför är det så viktigt med anonymitet och därför bör man aldrig använda system som registrerar identiteten och åsikterna på kommentatorn, som ”Ifrågasätt”, vilket borde vara förbjudet. Metoderna visas klart av #metoo och andra drev. Nästa val skall alla personkryssa och rösta bort de som inte överensstämmer med folkviljan. Teknologin ger stora möjligheter till påverkan, det gäller bara att få folk att använda den.

 4. Svenska domstolar av det uddars slaget som tillskapats för särintressen som ex vis miljö, naturvård, migration och immaterialrätt agerar för en total upplösning av rättsväsendet i sin helhet genom att bortse från grundläggande fundament i samhällskontraktet som bl a äganderätt, likabehandling m m. Ett samhälle av detta slag kan inte bestå

 5. Hur går den här domen ihop med EU:s uppfattning, att man inte får hämta bilder från nätet och göra om dessa till egna ’konstverk’? (Eller, vad det var som Aron Flam drabbades av….. Det var någon slags bestraffning, i alla fall.)

 6. Bonniers Oligark DN är en maktfaktor i Sverige. En maktfaktor som icke är vald i demokratiska val. Regerings ledamöter läser DN till frukost och bildar sig en uppfattning om samhället genom agenda ljug DN. Största skräcken är att råka ut för drev. Bonniers oligark media påverkar det politiska beslutsfattandet. Svenska PK politiker styrs av fruktan. Det är det som pågår i nuvarande regerings cirkus. Detta domslut betyder alltså att det är fritt fram att använda tex DN bilder på webben. Bra att veta.

  • Det enda vi kan göra är att hålla i minnet att Bonniers och DN är en judisk ägd och judisk driven tidning. Dom representerar affärs-delen av den judiska diasporan i världen och för deras talan. Det är inget konstigt i det och ingen ”judisk konspiration”, inte heller något olagligt eller skamligt eller fel, dom representerar oligarkerna och globalisterna. Hjälp till att stänga ner dom.

 7. DN som går hand i hand med globalisterna som vill förstöra Sverige undrar hur dom tänker för invandrarna läser inte DN. Om dom inte börjar skriva på arabiska men det kommer.

 8. Intressant verkligen var går då den gränslösa gränsen?
  Får man klippa i bilden får man ändra färger får man redigera alltså ?
  Får man Photoshopa eller liknande?
  Får man skriva vilken bildtext man vill?
  Vem ska sättas att granska?
  Jag går gärna lös och publicerar bilder om det är okej enligt ovan!
  Men det gäller nog inte för mig utan exklusivt för DN

  • Honom kan man skita i. Plocka alla bilder som DN lagt bakom sin betalspärr och publicera dem öppet.

   Där finns det ett informationsintresse samt att bilderna redan spridits till stora grupper

  • Varför inte helt slumpmässigt vid sidan av en text som handlar om något helt annat ”informationsintresset” kan väl alltid lösa med lite uppfinningsrikedom?
   Wolodarski fyller år om 312 dagar eller så. Möjligheterna är oändliga till subtil påverkan precis som t ex SVT gör när de väljer nyhetsinslag i anknytning till varandra
   Exempel finns det legio av dagligen

 9. Dags att starta en insamling igen.
  Skcka kontonummer så sätter jag in en slant.
  Om Skyttedal får pengar insamlade så kommer det att reta gallfeber på Wolodarski.
  Sverige börjar likna nordkorea mer och mer.

 10. Det här betraktar jag som en politisk ”Ruben&Hilda”-dom. Man ställer sig på medias sida som vanligt och där den enskilde personen snabbt slås ned. Man hade ju dessutom använt Sara Skyttedals egen bild utan att ange henne som fotograf.

 11. Då kan jag inte se något hinder för att Piratebay kan återuppta sin verksamhet i sverige utan att det skulle vara olagligt. Nu kan man ju även konstatera att denna dom är ren politik för jag kan garantera att vore Sara MP eller V hade hon vunnit målet. Hade nu inte KD varit så SD fientlig hade jag gärna ställt upp med ett bidrag i en insamling för Sara.

  • Du menar att en film som visats är i princip ”bilder som upphovsrättsinnehavaren tidigare låtit publicera.” och därmed tillåtet att återpublicera ?
   Kanske inte helt rätt, med tanke på att en film som visats på bio inte är ”allmänt publicerad”, bara för de som köpt biobiljett.
   Men din tanke är intressant! Pröva gärna!

 12. Själva stämmer DN och övriga MSM privatpersoner som återpublicerar deras bilder, får vi se ett slut på det nu? Eller gäller inte lagen lika för alla?

 13. Mycket intressant. Det är nu alltså fritt fram i princip att knycka bilder gratis från Facebook för smutskastning och politisk verksamhet. DN dreven börjar alltmer likna nazisternas drev i Tredje Riket. Det är en mycket farlig utveckling. Bonnierfamiljen har helt enkelt blivit en propagandakanal för globalisterna i USA, där deras etniska fränder utgör en väsentlig del, att härska, indoktrinera och sprida fejknyheter. Man driver alltså politisk indoktrinerande verksamhet. Vi behöver nya lagar som reglerar sådan aktivitet.

  • Du kom sanningen närmare om du insåg att det är ett socialistiskt frimureri där man stödjer och finansierar varandra och har ägnat årtionden åt att ta viktiga poster i samhället. Som det ser ut finns det fö tecken på att Bonniers är på väg at lämna bok o tidningsverksamheten enligt notiser som synts i press. Fattar inte hur nån kan vara så korkad att den fortfarande harvar runt med nasse fördomarna när det är väldigt uppenbart med dom ideologiska problemen i västvärldens politik

   • Jag vet inte hur länge du har varit med, men jag kommer personligen ihåg från 50 och 60 talen hur socialisterna systematiskt och helt öppet infiltrerade både tjänsteman sektorn och rättsväsendet som media. När enpartisocialismen föll 1975 efter Pomperipossa fann den borgerliga regeringen att man inte kunde ändra på något, Socialismen var till den grad inbyggd i systemet att en framtida regering var maktlös att göra något åt socialismen. Sedan har indoktrineringen och manipuleringen av väljarna och valresultatet fortsatt.

    • Du har uppenbart varit med betydligt längre än jag. Däremot är det inte svårt att se precis det du beskriver redan i grundläggande studier av historiska händelser och i såväl den Svenska som internationella samhällsutvecklingen. Det har varit ett idogt mullvadsarbete under årtionden av socialisterna. det krävs en mycket genomgripande revidering av samhället för att återinföra en objektiv meritokrati och rensa ut politiskt tillsatta stolpskott.

 14. Det är lönlöst att slåss mot den korrupta och skatteförsörjda makteliten i diktaturen Sverige på demokratisk väg. Titta bara på Bernt och Lamotte. Det krävs en revolution

  • Det går att slåss på demokratisk väg eller rättare sagt byråkratisk väg, men folk är i allmänhet för lata eller bekväma att göra det.

     • Jag skulle vilja se förnyftet segra någon gång i det diktatoriska PK Sverige. Men det sker inte och inte ens fantasin kan förändra det

     • Det var väl inte förnuft som det handlar om utan om att slåss.

      Att få en vinst med förnuft, det kan jag hålla med dig om. Det är som att hitta en nål i en höstack i detta mer eller mindre förnuftsfria land.

     • Sverige är en icke fungerande demokrati och våldsvänstern har intagit alla myndigheter och rättsinstanser. Läget är därför mer korrupt och svårartat idag

  • Kina har inget ”rätt att kopiera” det ät väldigt stängt när det gäller dominanta media som DN i Sverige. Däremot har enskilda personer stora rättigheter att kopiera.

   • Jag vet att de inte har officiell rätt att kopiera. Det är bara ett talesätt som innehåller mycket sanning😉

    • Privatpersoner kan kopiera ganska fritt i Kina, man ser det på samma sätt som den gamla klipp häftet där man klippte ur och klistrade in sådant man vill spara. I Kina råder personligt ansvar för journalister och det kan bli till och med fängelse om man stjäl bilder utan tillstånd. De flesta ger tillstånd dock.

 15. Intressant aspekt till vilken är allmänheten?
  Inte kan det väl vara en dryg miljon SD anhängare? Där går väl ändå gränsen’
  De och deras högerextrema rasistiska islamofoba näthatande inlägg på suspekta forum helt utan empati eller någon som helst värdegrund
  Det går ju inte!”

 16. OT: Årets politiskt korrekta fredspris går till en ”människorättsaktivist”, dvs. någon som oavsett ursprungsproblematik kommit fram till att det är en mänsklig rättighet att bo i Europa och få bidrag. Litteraturpriset går till ”Kulturprofilen” och fysikpriset tilldelas förortens genier som uppfann bilbranden.

 17. Tja du Sara,
  Gillar dej annars men är Du så jä-la dum i huvudet så att Du andvänder Fb. så kan vi inte skydda Dej ifrån Dej Själv.
  Även om vi försökte så mycket vi kunde.

   • Klart att det är Fra’s o Cia’s o globalisternas största infomationskälla.
    Varför tror ni att de fick grönt ljus överallt och miljarder därtill för att växa och registrera.
    De vet allt.
    Vilka ni är, politisk åsikt ,bild på alla era vänner och sympatisörer, bild på er i semesterställning osv osv.
    ALLT SAMLAT I DATORER I USA.
    Numera även i Kina kan jag tillägga.

 18. Prejudicerande i all ära men säkert kommer det bli andra domslut om
  t.ex Samhällsnytt skulle till att publicera bilder från någon av de stora medierna i Sverige så som DN. Givetvis med en sofistikerad bortförklaring som ursäkt…

 19. Well visserligen tror jag Samhällsnytt gör självmål här med tanke på hur många bilder här som verkar hämtade direkt från nätet.

  • Jag tror Samhällsnytt har koll på att de inte tar upphovsskyddade bilder. Du kan kanske peka ut någon bild som bryter mot lagen?

   • Ta bara dessa två bilder i denna artikel. De står inte vem som är fotograf ens. Så jag kan bara anta att båda är norpade från nätet. Och jag vet inte hur många ggr jag sett att man skrivit ”copyright facebook” eller nått sånt.

 20. Kom ihåg att Sara S är KD och kanske lite mer åt höger. Därmed är det självklart att hon ska ha större straff! (???!!!)
  Men. som sagt, DN gör självmål – Alla DN s bilder är nu tillåtna att visa, och även Peter W privata FB sida!

 21. Bilder på nätet som tills nu varit upphovsrättsskyddade, är alltså inte det längre. Man kan också fritt ta bilder från DN och publicera dem i annat sammanhang. Eller från en mer privat Fb-sida ”låna” bilder på någon annans barn för publicering i tveksamt sammanhang? Denna dom verkar inte övertänkt. Men går ej att överklaga. Nånting står inte rätt till här…

   • När man söker bilder på nätet står det att de kan vara upphovsrättsligt skyddade. Det betydde åtminstone innan DN använde bilder som tidigare gick under den lagen – inte gör det längre. Domen verkar inte riktigt övertänkt. Vem som helst kan använda bilder där yrkesverksam fotograf inte får betalt för jobb då bilden tidigare varit publicerad nånstans…

    • Att tjäna pengar på andra människors liv är något som Facebook och Google är specialister på. Man ger bort sina ”produkter” för att slippa ta ansvar för dem och sedan trålar man folks liv och säljer till annonsörer. Djupt ohederlig verksamhet.

   • Du har så rätt. Du kan byta kön från dag till dag. Beroende på om du känner dig som Stig eller Stina. Men att följa bestämmelser visavi bildupphovsrätt är numer ett minne blott…

  • Förstår hur du tänker, men du kommer inte kunna ta upphovsrättsskyddande bilder exempelvis från DN och publicera dom i annat sammanhang. Är lite skillnad. Håller med att dom inte är så vidare genomtänk och ställer sig tvärs emot de nya reglerna som EU genomför, som skall stärka individens rätt på internet. Vi får väl se vad EU kommer tycka om det här.

  • Det står sällan rätt till inom svenskt rättsväsende nuförtiden. Marxisterna har aktivt sökt sig till de inre kretsarna och de hjälper varandra. Men FB är nog av en annan åsikt än svensk pajasdomstol.

  • Tycker man ska börja plocka bilder från MSM, och andra känsliga typers bilder.
   Och publicera dem i negativa sammanhang.

 22. Det är okej när vi gör det!?
  Men för oss andra är det gissningsvis fortfarande inte okej.
  Undrar om det här också betyder att ex en film som gått på bio/tv är helt okej att ladda ned?

 23. När man lägger upp bilder på FB har FB rättigheterna enligt användarvillkoren. Så min undran , har DN fått deras godkännande? Annars är denna dom inte värt pappret som domaren torkade i arslet med.

  • Intressant om FB stämmer DN enligt USA regler för rättigheterna till Saras bilder. Kunde blivit dyrt för DN, men eftersom dom tillhör samma ideologiska gruppering så lär det inte hända

 24. Å andra sidan är ju en facebook offentlig , för hårda krav kan ju skapa problem , men jag är ingen expert det går ju lätt ska en profil men andras bilder annat namn

  • Inte allt på Facebook är offentligt. Man har grupper man måste be om att vara medlem I och konton fōr bara vänner.
   Hon hade kanske ett öppet konto. Man ska åkte sig för att lägga ut privata bilder!

 25. Nu är det alltså i dom fastslaget att allt mitt är ditt, om och när du vill. Helt i linje med att hela världen kommer hit och lever gott på vår välfärd, utan att de som byggt upp den blivit tillfrågade. Det här landet störtar sig i fördärvet i brinnande hastighet!

 26. Nu har väl inte KD så stor skuld i det faktum att Sverige inte har ett rättssystem. Men det är politikerna som skapat det kaos samhälle vi nu har. Bra om skiten drabbar dem själva.

 27. Upprörande dom. Hoppas Kristersson får ihop en regering så att vi kan börja rensa ut bland domare, som verkar vara rejält vilsei juridikens irrgångar.

  • Att sätta tilltro till Kristersson är väl ändå att ta i, han som först avsatte Löfvén för att sen gå till honom för att få honom installerad igen!
   Kristersson vilse i pannkakan är bara förnamnet!

   • Det är det enda realistiska alternativ vi har. För du tror väl inte feministiska Löfven kan ändra något. Och det var Lööf som vill ha Löfvens tillstånd. Utan hennes och Björklunds konstrande hade redan haft en ny regering.

   • Betydligt troligare att Kristersson gör något trots allt, än att Löfven som är omgiven och totalt beroende av dom krafter som verkligen arbetat på demonteringen av samhället

 28. Alla bilder som kan nås via Internet är därmed fria att återpublicera!
  Upphovsrätten är upphävd via prejudicerande dom! Det skall bli intressant att följa den debatten!
  Gissningsvis har domare och domstol stollat bort sig i någon slags vänsterliberal yra!

  • Japp, hoppas att detta kommer att stå DN mycket dyrt! Pyrrhusseger var ordet.
   De är mycket stolta över pressens bilds anrika bildarkiv, som de säljer bilder ifrån till andra media. Bara in och röj och ta för sig nu av DNs bildstock! Allt som har publiserats och har ett ’informationsintresse’.

 29. Bilden ovan
  Den där chefredaktören på Dagens Nyheter, han hade passat utmärkt som karaktären ”Norman Bates” i filmen Psycho.
  ha ha ha

 30. Tveksamt om en vanlig dussinbild har tillräcklig har tillräcklig ”höjd” för att skyddas av upphovsrätten. Allt som finns på internet är kopior, finns normalt inget original.

 31. Hur kommer detta funka i och med EU:s nya artikel 11 och artikel 13? Verkar finnas motsättningar där. För övrigt behövs det MER yttrandefrihet på nätet, inte mindre. Att amöban Wolodarski tjänar några shekel på det här är som en spott i havet i jämförelse med vad svenska lugenpresse suger ur folket i form av presstöd varje år.

 32. Var det inte på gång att EU skulle införa nya regler som innebar att man var tvungen att ha tillstånd (certifikat) för att få återge (läs länka) till artiklar på andra sajter.

  Om nu upphovsrätten för redan publicerade bilder upphävs så borde ju detta gälla även artiklar!

 33. Ska det tolkas som att det är ok att sprida bilderna men att det är förbjudet att länka till den ursprungliga bilden? Vi styrs av dårar.

 34. Mig veteligen är Facebook inte någon form av publicist och de har varit MYCKET tydliga med detta för att just kunna undkomma de reglerna som gäller för publik media tex TV och tidningar.

  Så hur ska de ha det ? Ska de ha kakan eller äta upp den ? När FB censurerar andras åsikter eller direkt försöker påverka demokratiska val genom allehanda smutsiga metoder då gäller inte lagarna för övrig media dem sen på andra sidan enligt Patent och marknadsadomstolen då är FB en publik media som alla andra.

  Jag misstänker att de på Patent och marknadsdomstolen är för korkade för att förstå skillnaden.

 35. Sverige genomför nu en rad politiska rättsprocesser, där oliktänkande helt saknar rättssäkerhet.
  Myndigheterna lägger sina sista resurser på att utreda oförargliga brott, enbart i politiskt syfte.
  Just nu jobbar man med alla medel och nypåhittade regler, för att sätta dit 17 nazister i Göteborg. Allt detta gör man för att fokuset på ”högerkrafterna” skall hållas vid liv.
  Även jakten på människor som råkat skriva ”sanningen” om folkgrupper, tar upp utredningskraft.
  Övriga anmälningar läggs ner i snabb takt.

 36. DN var en gång i tiden en tidning med
  anseende men har nu under Wolodarski sällat sig till det etiklösa bottenskrapet.

  • ”DN var en gång i tiden en tidning med
   anseende …”. Ja, så var det. Ville man ha igång en debatt om något, så var förutsättningen att få in en debattartikel i DN nödvändig.
   Men sedan, betyder domen att när väl en bild är publicerad på internet, så har alla rätt att använda den, var den än är publicerad?

 37. DN is untouchable.. . Men nu kan jag stjäla bilder precis från personer och företag, att använda precis som jag vill… eller….

 38. Wolodarski och hans antivita lakejer gör verkligen vad dom kan för att spä på föraktet mot media,söndra och öka polariseringen i samhället.

 39. synd om henne men hon borde förstått att lagar är inte viktiga i sverige en gråson och att hon nog skulle förlora själv har lånat bilder och skickat vidare

 40. Sååå i praktiken betyder detta att vam som helst skulle kunna dammsuga Wolodarskis släktingars Facebook och Twitter i jakt på små guldkorn av en glasögonprydd tonårsPeter och använda detta offentliga materiel till memer om vikten av att använda preventivmedel eller avlusningsmedel?

 41. Var det inte Carl-Johan Bonnier som sänkte utmärkta Granskning Sverige för att de kopierat någon helig DN-bild som syntes i 5 sekunder i någon video???

  Granskning Sverige bör få återupprättelse och slippa Kung Carl-Johans handpuppet Peter Erikssons bannlysning och att MP lägger ner sin hotline till Google och FB för att stoppa annonsblockaden mot Kung Carl-Johans konkurrenter.

 42. Kd och C och Mp har väll ändå spelat ut sin roll i tiden.
  S med för den delen.
  M fuckt up real badly with Ruinfeldt samt efterföljande koma-figurer.

  Nya tider nu.

  • Hon gör sig perfekt där hon är genom att i regel ha konstruktivt sunt förnuft i KD istället för att låta PK.mobben ha fritt fram även där

 43. Äh, bortsett från tvisten mellan svintidningen och Sara, helt rätt.
  1. Skickar du upp dina bilder på internet för alla att se, ja då har gjort ett val själv.
  2. Är du OFFENTLIG person, och gör detsamma. Stå ditt kast, du måste ju menat att visa det bilden innehöll?

  Håll dina privata bilder för dig själv!
  Jag tror dessutom att Facebook och Instagram m.fl. har inskrivet i det finstilta att de bilder du laddar upp till våra plattformar, de äger VI. Därmed skulle media kunna kommunicera med socmediaföretag och säga, jag vill använda den här bilden, är det ok?

  Det här känns som ett kvinnoproblem – dvs. – ”Jag får göra precis hur jag vill, när jag vill, om jag vill, utan konsekvenser, – Det har min mamma och pappa sagt!!”

  Nä, ta ert jävla ansvar! Ni ansvarar själva för vilka bilder ni skickar ut publikt till internationella företag, för allmänheten att beskåda.

  Detsamma gäller väl med citat, jämför får ni se.
  Om någon skriver en text, på Twitter, FB, IG, var som helst, i sitt riktiga namn, och det är bekräftat att det är den personen som skrivit det.
  Har den inte ansvar för vad den har laddat upp för text då?

  Om Jimmie Åkesson skulle skriva på Twitter: ”Mitt politiska mål är att utrota alla etniska Svenskar”
  -Ska han inte behöva stå till svars för det då? Skulle inte tidningar få citera hans budskap?

  • Finns en absolut skillnad i att du publicerar dina bilder på din site och att någon annan publicerar dina bilder i vinstsyfte på sin site.

   • Man kan hålla på och vrida och vända på det hur länge som helst.
    Men såhär va, jag lägger inte upp bilder på internet som jag inte vill att andra ska se.
    Enkelt.

    • Helt uppenbart kan en bild utlagd på nätet användas av alla. Men att en av dom största tidningarna gör det utan att ange källa och utan tillstånd och kommer undan med det till direkt men för ägaren är bortom all normal rättsuppfattning

     • Har du någon länk till artikeln där bilden används? Nyfiken.

      Men fortfarande, det genomsyrar hela samhället, det här med att ingen ska behöva tänka över sina handlingar och ta sitt ansvar.
      Gör vad du vill – Staten räddar dig.

      Man får faktiskt skärpa till sig.

     • Ingen länk men det var bla bilder från när Sara och Ebba var i Israel så det borde gå att söka på DN

  • Det är det som är så konstigt med det här. Det verkar stå i strid med EU:s nya artikel 11 och 13 som tydligen ska begränsa eller förbjuda spridningen på upprättshovskyddat materiel. Det finns många frågetecken som behöver rätas ut med hela den här soppan. För övrigt instämmer jag med att vi behöver MER FRIHET på internet, inte mindre, om det var så du menade. I tider av lögner och förtryck måste sanningen spridas med alla medel.

   • Mer frihet, men också ansvar.
    Ja det där har du rätt i, de skulle ju strypa återpublicering av nästan allt i bildformat.
    Sen kommer detta i Sverige.
    Aaah det är fantastiskt!

    • De håller på att stifta en ny EU-lag nu som redan har implementerats i en stad i norra Tyskland. Den innebär i korta drag att privatpersoner inte äger rätt att publicera film eller fotografier som tagits utomhus eller på offentliga ställen, utan att samtliga som är med på bild har gett sitt tillstånd. Detta är den mest Orwelliska lagen hittills. Om någon går på stan och ser ett gäng babianer våldta ett barn kan de inte publicera detta utan samtliga babianers skriftliga medhåll. Vi vet redan att massmedia är fiendemedia så de kommer inte publicera ett skit. Låt säga att en visselblåsare har kommit över bevis för korruption inom storföretag eller regering eller myndigheter, och har film eller bildbevis på detta. Det får bara publicerats med de korruptionsmisstänktas medhåll annars åker visselblåsaren i finkan. Raskravaller med MENA-iter som misshandlar, bränner bilar och slår sönder butiker kommer att censureras annars åker fotografen i finkan, såvida inte alla bilbrännare är o.k. med att offentliggöras. Verkligheten skall censureras medan Kalergiplanen implementeras. Tekniskt sett är det t.o.m. förbjudet att publicera fotografier av ett bröllopp där inte alla på bilden gett sitt skriftliga medgivande. Vi behöver MER yttrandefrihet, inte mindre.

     • Ja fast du vet ju lika väl som jag, att allt detta kommer användas precis som HMF-lagarna.
      Dvs. jävlas med de man inte tycker om.

   • Och regimens hantlangare bestämmer vad som har informationsintresse. Kortfattat, det som främjar regimens intressen.

 44. DN och Wolodarski vann p.g.a. att pk medierna och rättsväsendet håller varandra om ryggen. Det är idag omöjligt för en enskild människa att vinna mot stora pk medier i Sverige. Pk medierna kan publicera och skriva vilka vinklade lögner som helst utan att ta hänsyn om enskilda drabbas. DN och Wolodarski är bara en av många pk vänsteliberala makthavare. Det finns idag tyvärr minst ett par hundra andra pk människor som fullständigt struntar i hur deras lögner och vinklade berättelser slår mot enskilda och deras familjer. Wolodarski utgör uppenbarligen ett hot mot yttrandefrihetenoch demokratin. Det är alltid bara hans berättelse och hans tolkning som gäller för DN. Och för mig tycks det vara narcaesistiskt psykopatiskt att inte ta hänsyn till vad drabbade känner, tycker och tänker. Anders Lindberg på Aftonbladet agerar på samma sätt. Även han utgör ett hot mot vårdemokrati och yttrandefrihet.
  /CC

  • SD lär förbjudas till nästa val liksom några till partier och grupperingar. Det jobbas intensivt med detta i riksdagshuset. Finland har nu banat väg och öppnat upp möjligheterna här i Sverige.

 45. Att ta upp strid mot media är sedan gammalt omöjligt om man inte vill förlora pengar. En tidning har rätt att förmedla vilka lögner som helst och kan bara hänvisa till källskyddet. Tydligen fritt fram att de får använda bilder också.

 46. OK . . då kan jag gå på foto- och konstutställningar och göra avfotograferingar, eftersom ”bilden redan tillgängliggjorts för ett stor antal personer”
  och sen sprida bilderna hur jag vill ”utan att be upphovsrättsinnehavaren om lov eller komma överens om någon ekonomisk ersättning” Bra!

 47. Förvånansvärt att inte Sara Skyttedal sitter i Riksdagen. Jag trodde hon var påläggskalv till nästan vad som helst, men kanske inte inom KD.

 48. På något vis antar jag att det är många år sedan Wolodarski levde ett normalt liv där han vågade gå ut bland vanligt folk på stan. Jag är inte avundsjuk på hans väldigt självförvållade situation

 49. DN = Fake news.
  Aftonbladet = Fake news.
  Expressen = Fake news.
  SVT = Fake news.
  SR = Fake news.
  SVD = Fake news.
  TV4 = Fake news.
  Samhällsnytts = Har trovärdiga nyheter

  /CC

 50. OT: ”Jila Mossaed väljs in på stol nummer 15 i Svenska Akademien.” ”Svenska” akademin… Hahahaha! Eller hur? 🙂

 51. Hånen från PK-eliten visar klart att man saknar empati och hjärta.
  Den etablerade media som uppbär subventioner från staten och understöds av PK-eliten har inga skrupler utan det gäller att smutskasta och förnedra alla som inte tycker som dem. Förföljelsen av oliktänkande och mobbingen fortsätter.

 52. Det är bara att konstatera att rättsväsendet inte fungerar som det ska i Sverige. Sverige har blivit ett mycket skrämmande land.

 53. Undrar om DN har fattat att dom skjutit sig i skallen igen…. Fritt fram för att kopiera bilder… Även från deras S.K tidning…

 54. Patent- och marknadsöverdomstolens dom är synnerligen intressant i övriga patenträttsliga ärenden.
  Patent- och marknadsöverdomstolen har nog inte tänkt hela vägen vad deras dom kan leda till.

  Spännande vore det ju för Samhällsnytt att be om en tolkning av några patent- mönster- och varumärkes jurister från någon eller några patentbyråer i fråga om vad denna dom kan innebära.

 55. Vad säger FB om domen med tanke på vad de har skrivit i deras användaravtal? Och kan en svensk affärsdomstol diktera vad som gäller på ett amerikanskt bolags site? Märkligt. Kanske man borde tipsa FB…

 56. Vilket fantastiskt vackert foto på Wolodarski!
  Det enda som saknas nu är ett par gnuggande händer, då blir bilden fulländad :))))

 57. Att vänstern inte begriper vad tryckfrihet, eller frihet rent allmänt, är förvånar mig inte. Av döma av deras tonläge tror jag inte de inser vidden av sina handlingar, att tillåta tidningar att leka Pravda verkar vara deras våta dröm.

  Men de liknelser de själva drar fram har en unken doft av enpartistat och diktatur, som i 30 talets Tyskland eller Sovjet. De klarar inte att bortse från det faktum att Skyttedal har rätt i sak, men som vanligt är deras medvetande rödgrumligt och släpper bara fram skadeglädje.

  Men när pressen inte längre står på medborgarnas sida är det svårt att se varför staten ska hålla dem under armarna. Jag vill inte betala för tidningarnas odemokratiska vägval med politikernas goda minne.

  • Ummm…. vänstern ÄR socialister så varför skulle de inte vilja ha det som Sovjetunionen eller Tredje Riket? De är ju deras förebilder och våta dröm.

   • Jo.
    Man kan tycka det.
    Men min mening är att samtidigt som de fördömer dessa ismer så är de flesta av dem ovetande om att deras åsikter och brist på demokrati är detsamma som deras hatobjekt nazisterna hade/har.
    Tror inte de accepterar liknelsen mellan sig själva och kommunismen, förutom vissa renodlade dårar i V, men som är uppenbart för utomstående.

    Sossarna har motarbetat kommunister sedan 1917 och har ändå inte insett hur haltande deras agenda är.
    Vissa kanske har en dold agenda, men i slutänden så är de som röstar ganska naiva.
    Inkonsekvensen är total, vilket är vad jag menar, oavsett politisk sida av dessa så är intresset lite för demokrati.

 58. Sverige är ett märkligt land. Två domstolsväsen, och nu ytterligare en ”Patent- och marknadsöverdomstol”…..Hur många domstolsväsende finns det egentligen i detta Kalle Anka-land?

  • Det är så makten håller ner folket. Genom att skapa mer och mer lagar och byråkrati som endast de insatta kan förstå. Vi andra får bara hoppas att vi håller oss undan.

 59. Vilka domar kan överklagas till Europa-domstolen ?
  Jag tycker upphovsrätten borde vara ungefär likadan i EU.

 60. Jag utgår helt och full ifrån att det inte existerar en uttalad Sverigevän som fortfarande köper eller ännu värre prenumererar på den fientliga antivita hattidningen DN.

  • Det är helt otroligt att det fortfarande finns folk som betalar för att bli roevknullade av den tabloidens kulturmarxistiska smörja.

 61. Hur kan man hjälpa Sara att betala. Har någon hennes swish nummer? De segrade över Sara nu, säkert därför hon var den som rev upp Dö och stod upp för demokrati som DN hatar. Men den segern är kort och slutet för denna skittidning är nära. Sara kommer på sikt ta över KD och säkert bli stadsminister.

  • Ja DÖ juntan är fortfarande en mäktig fiende till det svenska folket. Men pendeln är på väg åt andra hållet nu.

  • Även jag skulle vilja ge ett bidrag. Kanske Samhällsnytt kan skriva ett upprop. Hälst där man slår två eller tre flugor i en smäll, dels kontaktar FB och hör vad de säger om DNs tilltag dels att man startar en anti-DN kampanj. Samt en insamling.

  • Sen borde alla sluta att lägga upp privata bilder o filmer på social media. Då skulle FB och andra skitföretag kursa och världen skulle bli ett trevligare ställe utan sjuka typer som surfar på social media medans de sitter med andra personer.

 62. Detta är ytterligare intrång o begränsningar i vad som kallas ”demokrati”.
  Det är helt uppenbart att Europa blir mer o mer begränsat för den personliga integriteten.
  Så detta förvånar mig inte.
  Och alla korrupta domstolar i Sverige skulle säkert ha dömt lika dant .
  Men om politikerna får bestämma i domstolarna kan vi inte förvänta sig någon annan utgång från de Östrogenfyllda dumbommar vilka inte vågar trotsa piskan !
  Men det feministiska svenska folket vill ju ha det så här…

  • Slangbella i all ära men en hagelbrakare fungerar säkert ännu bättre mot drönare som spionerar 🙂 Men det är klart den svarta änkan är betydligt mera ”stealth”

   • Prepa då några 12’or med softairkulor istället för hagel så är det ingen risk för omgivningen, men det är tillräckligt för at ta ner drones

 63. Ta bort galningen till höger på bilden.
  Man får ju ångest när man ser varelsen.
  Vilken skräckfilm har den varit med i ?

 64. Det är bara att läsa på Facebooks avtal att de äger rättigheterna till att som läggs ut där ägs av Facebook och de har rätt att använda bilder som de vill men folk läser inte det finstilta.

 65. I Sverige ska man inte som privat person ge sig på etablerade medier. Wolodarski och Bonniers vinner i alla lägen. Mot etablissemanget är man rättslös. Det är bara att svälja och bita ihop…

 66. Jag tycker det är ett steg i rätt riktning men samtidigt är det motsägande mot de vinster som copyright-maffian tidigare tagit. Dock verkar det bero vem som står anklagad vilken slutsats det blir. T.ex. var det tal om att wikipedia inte fick lägga upp bilder tagna av en staty som står offentligt.

 67. Judar äger eller kontrollerar i stort sett all massmedia i Sverige idag. Dessa operatörer främjar i alla avseenden sionistiska och globalistiska intressen. De motverkar i alla avseenden svenskarnas och eropeernas intressen. Den internationella judendomen kontrollerar i stort sett all media idag. detta inkluderar den så kallade fria alternativmedia. Bevisa detta!, du kan inte bara påstå sådana saker utan att länka till fakta, tänker säkert många. Jag instämmer helt med er. Så funkar det emellertid inte i praktiken. Så fort man länkar till något, eller för fram bevis för något som går emot sionisternas världsåskådning tas inlägget bort eller man blir helt enkelt blockerad. Jag har fått hundratals sakliga länkar till respektabla medier bortplockade. Jag tror att jag kanske är den mest censurerade i SN:s historia. Det är generellt sett högt i tak i SN:s kommentarsfält, förutom när någon nämner vilka de verkliga makthavarna är eller vad deras egentliga agenda är. Det är förbjudet att nämna vem som håller i kniven som pekar mot din strupe…

  • Det är mycket möjligt att du har rätt men då uppstår i det här fallet ännu värre läge. D.v.s. de som skyndar till och sällar sig gärna till att sprida s.k. judepropaganda. Så vitt jag förstår är inte ens 1% av alla journalister judar, vilket då innebär att de helt enkelt antingen är helt totalt omedvetna om det eller helt totalt skiter i det bara cashen kommer in. Spridning av sådn propaganda (om den nu finns) innebär ett långt större värde av desinformation än de som äger tidningen.

   Eller hur var det tyskarna sade efter kriget ”vi visste inget” . Lika litet vet alltså vår fingerfärdiga journalistkår idag?

  • Jag kan inte tänka mig att judar generellt har något att vinna på massinvasionen av islam till Europa.
   Hade Hitler levt idag, som den islam-vän som han var, så har han jublat över vad som händer mot Europa idag. Hitler och Himmler var väldigt nära vän med den palestinska stormuftin Hajj amin al Husseini.

   • Hitler var varken någon islamvän eller någon islamfiende. Hitler, liksom de flesta dåtida NS, ansåg att varje folkslag har sin plats i världen där de hör hemma och helst bör få vara i fred. Där får de tro och tycka vad de vill och det spelar föga roll för germaner så länge de håller sig där. Jag kan bara instämma.

    Vad judar beträffar så är de i täten och hetsar för massinvasion, rasblandning och i allt övrigt förringande och hånande av den vita rasen. Öppna ögonen.

    • Lille Korpral Adde var djupt insyltad med islamisterna vid tiden. Du fortsätter att vara patetisk i din inskränkthet runt folkgruppen som finns i alla politiska intresseriktningar. Majoriteten av dom som är PK ivrare i Sverige är vänsterinriktade individer av högst Svensk härstamning. Ett stort antal av dom mer kända Sverigevännerna har judisk härstamning som tex Ekeroth.

    • Stormuftin bodde i Tyskland under andra världskriget. Stormuftin satte upp flera Waffen SS divisioner enbart bestående av muslimer i Bosnien.

     • Jag är väldigt kritisk till islam och deras ledare i allmänhet , men precis som du säger så kan även en blind höna hitta ett korn 😉

  • När argumenten är så ohyggligt korkade och felaktiga är fördomarna från nassetiden och svamlet så uppenbart att det bör inte plockas bort utan få stå kvar som varnande exempel.

 68. Otur för oss alla. Nu lever DN vidare en ännu längre tid med dessa slantar. Beklagar samtidigt att Sara drabbats av Wolodarski och hans avskyvärda jurister.

 69. Är du stolt nu Wolodarski och ägarna Bonniers? Att klämma en medborgare på en halv miljon som har sökt sin rätt.

 70. Vi är inte lika inför lagen. Den vanliga mannen och kvinnan täpper man till truten på genom att hota med ekonomisk ruin.

 71. Det är ingen smart idè att vara en demokrat och knacka på folks och demokratins fienders dörr. Man kan få höra att det här ska du få ångra. Och man kan snart vara död.

 72. Men vackert är det att vi vänner av folk och demokrati är alltid obesegrade i debatt. Fint är det. Men hemskt tråkigt är det att vi har de facto världens mäktigaste vänskap numera i Trump USA plus Rysdland. Ja det är hemskt tråkigt med globalist-eliterna som bara bäddar närmare även för sin egen undergång.

  • Nåja Rå… ttor gömmer sig i hålor. Det är den enda tillflykt de har. Men dock det går ju ej gömma sig för mästaren.

 73. När fasen ska svensken fatta att svensk vänstermedia är genomrutten? Medelsvensken är precis så dum som övriga världen tycker

 74. Svenska domstolar är genomkorrupta. Vi får bevis för detta faktum så gott som dagligen. Jag gissar att det sitter vänsteraktivister i domstolarna. Om det är DN som står inför skranket, vet man att Marieberg har fria händer att göra vad man vill. Domstolarna står bara och applåderar det.

 75. DOMSTOLSVANSINNE

  Skaraborgs tingsrätt har släppt de två förövare som misshandlade en civil polis i Skövde i onsdags. Jag kan väl gissa att dårdomstolen ansett att den civile polis var angripare och de två som misshandlade honom var offer. Ja, vilket vanvett!

  • I landet Sverige så har de kriminella företräde i samhället och att det är ACAB som gäller är nu även fastställt av tingsrätten i Skaraborg.

   Jo jo allt som vanligt och intet nytt under solen.

 76. Finns ju även ett färskt prejudikat från JO att det är fritt fram att säga ”Invandare passar inte in i Sverige för de är Inte som svenskar.”. Fast det var ju inte det som Jimmie sade men jag antar att JO har utrett det som anmälaren påstod att Jimmie sade.

 77. Det gäller att välja sina strider och just denna striden kunde ju Skyttedal faktiskt ha valt bort. Hon visste hur det kunde sluta men valde ändå att ta risken. Nästan ingen hade brytt sig om hennes bilder om hon hade valt att bara strunta i det. Att sedan Wolodarski är en skitstövel det är en annan sak.

  • Det är förvånande, men icke desto mindre sant, att Skyttedahl faktiskt trodde att hon kunde vinna den här striden. Det visar med all önskvärd tydlighet hur oerhört naiva våra politiker är.

   • Tydligen viss backning från Sveriges fotografer som också var intresserade av att ta striden och hon vågade vara med på det. Normalt sett upphovsrättsligt är det här total rättsröta och kan ge stora återverkningar. Bla genom priset på bilder DN kommer att få betala. Genom den här domen kommer det ju att bli en engångsförsäljning av varje foto och därigenom betydligt dyrare. Är det publicerat så har det blivit offentligt och tolkningen är då att det är fritt att använda för övriga tidningar mfl

 78. Wolodarskis look är som om han skulle ha varit utsatt för något mindre lyckat experiment. En våt fläck i lakanet känns som om att det hade varit att föredra.
  Hörde att det förr i tiden innan det blev omodernt påstods ha pågått experiment med att krympa huvuden. Kan det verkligen vara sant att sådant pågick ?
  Eller är det ytterligare bara en myt som vi hade kunnat skriva in i den annars så välfyllda boken med historiska myter ?

 79. Det är övertydligt, tom en enögd starrdrabbad och skelögd människa kan se, kristallklart, att Bonniers har en oerhörd makt i Sverige! Inte nog med att de äger i stort sett varenda tidning från Dagens Nyheter o Expressen till Hus o Hem och allting däremellan, de äger också öronen på makthavare.

  • Makt korrumperar och makten brukar allt som oftast vara väldigt koncentrerad. I detta fall media och i andra kända fall centralbanker.

   “Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes the laws.” Mayer Amschel Rothschild.

  • Att en och samma är ägare till ett antal nyhetsmedia är inget annat än en kartell . Såvitt jag vet så var det förbjudet med kartellbildning , i alla fall var det så förr . Karteller ger makt som de inte bör ha .

   • …o fortfarande finns det ett stort antal tidningar med andra ägare SvD, Aftonbladet,GP och än mer av alternativmedia… Pappersmedia är dessutom så totalt på fallrepet att det är ingen som är riktigt intresserad längre så vem som äger print har liten betydelse

 80. Men det finns en GOD sak i detta!
  ”upphovsrätten till bilder inte utgör något hinder för andra att återpublicera bilder som upphovsrättsinnehavaren tidigare låtit publicera.”
  Då är det ju fritt fram för memer igen! Satir! Politiska kommentarer with a twist!
  Granskning Sverige som t.o.m. preventivt tog bort sina illustrationer av inslagen – den uppringda, tidningssida e.d. – censurerades likväl! Nu är domskälet undanröjt…

 81. Helt ok att publicera andras bilder tycker jag. Men det Wolodarski ägnar sig åt är helt förkastligt. En vidrig människa.

 82. Trist att DN vann. Det är dock fortfarande väldigt svårt att veta om du får återpublicera en bild. Det var inte alla av Saras bilder som var OK att sprida vidare.

 83. Kan inte någon partikollega, politiker, journalist, etc starta en insamling för att betala rättegångskostnaderna?

 84. I det korrumperade Sverige håller man varandra om ryggen. En privatperson har ingen chans mot mäktiga medier. Inte ens om man heter Sara Skyttedal.

 85. Förvånad att detta behövde gå till domstol, det har man ju hört många gånger att lägger man ut bilder på Facebook så ”äger” man inte sina bilder längre.

 86. Pressens makt måste decimeras rejält ! De anser sig vara på samma nivå som själva regeringen .

  I 50 är har jag stört mig på slaskpressens karaktärsmord på alla mer eller mindre offentliga personer som de hänger ut endast för att sälja fler lösnummer , allt för pengarna . Dra in hälften av presstödet och det genast och ändra i lagarna så den vanliga människan kan få sin rätt gentemot slaskpatrasket . Korruptionen måste stävjas ordentligt genom nya lagar och kraven höjas på pressens etik med dryga böter om de ägnar sig åt att förstöra människors liv , oavsett om det gäller skådespelare eller politiker eller andra som på något vis syns i det offentliga .

 87. Sara har åkt snålskjuts på sin goda look och på kissen länge nu.
  Undrar om hon ens läst religionsfillosofi eller religionspsykologi eller religionsteosofi.
  Jag lovar Sara Skyttedal har inte ens läst om MÅNEFEKTEN.
  Nä, det är en bedragare det med o ”god look” funkar tydligen inte i detta fallet.

  En bedragare åt upp en annan bedragare i detta fallet.

  Rent rättsligt har naturligtvis alla rätt i denna tråden fast medverkan i Dö eller prideflaggpsyket har nu avslöjat ödet.

 88. Har Wolodarski ett gott hjärta eller är han ett ormhjärta ha ha ha ha.
  Synd att världen har så fula fiskar. Fula fiskar som också får barn och för sina fula tankar vidare. Det är inte bra.

 89. Har Wolodarski ett gott hjärta till svenska folket?
  Har han ett gott hjärta till invandrare?
  Har han ett gott hjärta till judar?
  Har han ett gott hjärta till agendan som är hela mänsklighetens fiende?

 90. Ska vi hjälpa bruden att få ihop pengarna?
  Det var trots allt hon som såg till att bryta December-överenskommelsen.
  Det känns som om hon är en politiker av det rätta virket.

  • Nu vill vi se två saker. 1. Att alternativmedia startar en insamling för att stödja Skyttedal. 2. Att vi startar ett #dödaDN drev. Tidningen alltså. Vi måste börja på arbetat att stänga ner propagandakanalen.

    • När det gäller Skyttedal väntar vi på alternativmedia, hoppas dom kan samordna det, eller öppna en Givealittle eller något sådant. Hur mycket jag än avskyr Wolodarski vill jag inte vara med att uppmana till att han skadas.

     • klart att vi inte uppmanar till att han skadas, men för mig kan han vara död. han har skadat sååå många, och gömmer sig bakom Bonniers. Grattis till splittring hat å polarisering…

    • Problemet är, hon trodde inte att hon skulle förlora. Det här var inge roulette. Media maffian och copyrightmaffian har ju gång på gång vunnit sådana här mål. Hon såg det som självklart att vinna.

 91. Inte att undra på att marxisterna är emot Brett Kavanaugh, som vill ha in en gammaldags HEDERLIG domartradition igen i USA.s högsta domstol.
  Här i Sverige är det nog redan försent – hela statsapparaten, inklusive domstolarna på alla nivåer, är redan totalinfiltrerade av ultravänstern. (Se bara på uppropet i regeringskansliet t ex).

 92. Dagens Nyheters syfte med publicering av bilderna var att smutskasta Ebba Busch Thor. De sysslar nästan uteslutande med agendasättande fake news som alla vet, så även här och det kan ha varit anledningen till varför Sara Skyttedal drev målet. Domen ger nu tidningen carte blanche att fortsätta men om de gör det är de snart totalt irrelevanta som nyhetsförmedlare.

  • Det var lääänge sedan DN var en nyhetsförmedlare. Agendasättande blaska utan moral och etik, det vad det är. Bojkotta skiten.

 93. Nu borde vi ta den här bilden på Wlodotaskig och trycka upp T-shirt och sälja till förmån för Sara.
  Naturligtvis med en liten kul text.
  ”DN suger” ”Fake News är organiserat”
  ”Dagens Fake News” ”jewish newish”
  Eller kanske ”Wodotaskig”

 94. Rätt är fel och fel är rätt. Landet tvärsom med den alternativa lagboken. Att med ”demokratiska” medel tro sig ha en chans mot etablissemanget är naivt. Vi är inne i en helt annan tid där annat krävs.

 95. Denna historia känns faktiskt större än vad den är. Konsekvenserna kanske kommer att bli mycket större än vad någon inblandad kunde förutse. Dels så känns det som att domen kommer att kollidera med den senaste lagen från EU om ersättningskrav till upprättshavare av material, samtidigt som domen från Sverige säger att det är fritt att använda material som tidigare publicerats. Det kan bli intressant att se hur lagvrängarna skall hantera dessa två förutsättningar. Sen tror jag att det principella värdet från domen smäller ganska högt och herr Wolodarski har spelat ut en svarte Petter mot sig själv, då många initialt men även senare kommer att ta chansen med lagen på sin sida att ösa ut material som man egentligen inte borde (moraliskt sett). Tyvärr känns det lite som att detta är ytterligare ett till steg till att skapa mer polarisering och kaos på ett redan tilltufsat internet. En del av en djävulsk plan?

  • Materialet som läggs upp på FB styrs inte av någon lag utan av det avtal som OK-ats mella FB och kontoinnehavaren. En minister kan inte påverka det.

   Man ska inte låägga upp något som man inte vill ska spridas – folk är alldeles för naiva.

 96. – Både Sara Skyttedal (SS) och hennes advokat, men även DNs advokater och t o m domstolen har missat något väldigt väsentligt.

  DN hämtade bilderna på Facebook (FB) och då gäller följande:
  För att teckna ett konto på FB måste man acceptera dess villkor.
  Men hur många orkar läsa igenom ett 24-sidigt dokument? De flesta accepterar utan att ha läst igenom. Vid ett OK lämnar man över allt som man skriver eller laddar upp till FBs ägande och disposition helt utan förbehåll. De har t o m rätten att föra dina upplagda uppgifter vidare bl a för riktad reklam m m.

  Faktum är att det inte längre är SS som har upphovsrätten till sina på FB upplagda biler utan det har FB.

  Således är den nu lagda domen rätt och det är bara för SS att betala och glädja sig åt att ha lärt sig något.

  En varning är på plats, man måste tänka noga på vad man skriver och lägger upp på FB för det som hamnar där äger FB – det har ni med konto medgivit.

  • Men det gäller bara åt ena hållet, man måste ha tecknat avtal med FB för att få använda ”deras” material. En privatperson får inte fritt kopiera från FB.
   Fakta om regler som borde spridas så att alla vet.
   Man kan plocka bort sina bilder/inlägg, dock vet jag inte om de försvinner automatiskt från FBs databas om man bara avaktiverar sig.

 97. ”En förlust för rätten till privatliv” – Skyttedal om DN-domen”

  Det är ingen annanän Skyttedal som lagt upp delar av sitt privatliv på FB. Så det är bara att skylla sig själv.

  • Bra anledning att helt dumpa FB. Lägg istället upp det på en egen sajt, WordPress till exempel, med copyright varning, och lägg upp en länk på FB:

 98. Det är skamligt av Bonniers att ta ut stora advokatkostnader där de moraliskt bär skuld. Tycker att vi skall behandla dem därefter. DN, Expressen och Ystads Allehanda kan vi vara utan. Eller?

 99. De stora ”duktiga” medierna har råd och kan göra vad de vill. Ingen har råd att gå emot deras advokater. Det är dessa medier som bestämmer svenskt samhälle.

 100. DN har ingen moral. Vidrigt att gå in och bara ta för sig på en privat FBsida. Sedan publicera i syfte att nedvärdera Skyttedal. Sedan sätta Sara i ekonomisk knipa. Vad är det för människor som gör sådant. Att de inte skäms. De är ju värre än mobbarna på en skolgård. Har de ingen som helst moralisk kompass?

 101. Nu blir det väl synd om deras egna fotografer också som tydligen kommer sakna rätten till sina publicerade bilder.

 102. Det förefaller som om korrupta svenska domstolar dömer som Wolodarski önskar. Det är inte den vanliga klassjustisen, utan politisk korrekt justis. Förfallet är totalt.

 103. Hade utslaget blivit detsamma om målsägande vore någon annan? Någon jurist eller advokat som kan förklara om domen verkligen är lagenligt underbyggd, eller politisk och ”ihoptrollad” för att verka korrekt? Juridik och känslor går inte alltid hand i hand. Rent medmänskligt och moraliskt sett tyckte jag att det var synd att Skyttedal förlorade, men som sagt.

 104. Nu måste det vara lagligt att ladda ner filmer som ligger på nätet utan åtal då nu när upphovsrätten är upphävd?

 105. DN har under Wolodarski blivit en stat i staten som istället för journalistik ägnar sig åt ideologisk indoktrinering, men låt oss verkligen hoppas att detta blir en pyrrhusseger för medias dödgrävare genom att det nu blir möjligt att fritt använda, återpublicera och manipulera bland annad DN:s innehåll.

  Wolodarski har blivit en av Sveriges mest subversiva och destruktiva personer som borde bojkottas av alla sanna vänner av demokrati.

  • Idag är lögnhalsen på bettet igen. Han skriver att Interpols ordförande, Meng Hongwei är ”försvunnen” och att ”vem som helst kan försvinna i Kina”. Kina via sina media är helt öppen över vad som hänt, Meng Hongwei har häktats misstänkt för korruption. Den som häktas i Kina sätts i förvar, precis som i Sverige, och tillåts inte kommunicera för att förhindra att bevis manipuleras, precis som i Sverige. I Kina är fängelserna inga femstjärniga hotell som i Sverige, så med få undantag sätts personen i husarrest, i en vanlig våning, det som hat sajten DN kallar ”svarta fängelser”. Speciellt gör Kina inga exklusiva tjänster mot hat-journalister som ljuger och förvränger verkligheten på media som DN. #dödadn

 106. Hur löser utländska kriminella som åker fast rättegångskostnaderna? Eller slipper som?
  500 000kr verkar vara en standardkostnad.

LÄMNA ETT SVAR