Presskonferens efter VM-trupputtagningen inleddes med fråga om mångfald

Delningar

Frågan har väckt reaktioner och många hånar SR-reporterns fråga samt ser den som ännu ett bevis för slagsidan vänsterut inom public service.

I veckan presenterade förbundskapten Janne Andersson vilka 23 spelare som kommer ingå i det svenska fotbollslandslaget inför VM i Ryssland.

Då man höll presskonferens för att presentera truppen befann sig bland annat en reporter från Sveriges radio på plats.

SR-reportern blev också den som fick ställa den första frågan, som handlade om det man påstod är bristen på mångfald i truppen.

En av de som reagerade var Richard Herrey (M): ”Såg just klippet där Sveriges Radios reporter på fullt allvar frågade förbundskapten Janne Andersson varför VM-truppen i fotboll inte hade tillräcklig mångfald gällande ursprung????? Ska man skratta eller gråta?”

Så här svarar Anja Hildén på SVT på kritiken:

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

582 KOMMENTARER

 1. Truppen är inte jämställd. Av 23 stycken ska minst 11 stycken vara kvinnor och av dessa ska minst två spela i burka.

 2. Janne har ju redan svarat på den frågan när han tog ut truppen:

  ”Vår enda chans är att vi trivs jäkligt bra tillsammans”

  • Helt rätt . Varför skall en muslim spela för Sverige när han i nästa ögonblick kan ställas i gruppen ÅTERVÄNDARE . Kolla Goddos , mfl.

 3. Orkar inte längre, är så trött på denna vänster gegga.
  Är det ingen som vill Sverige väl längre?

 4. Detta med fotboll är som med Företagen i Sverige Man satsar på dom som platsar och besitter kompetens och Reinfeldt o Löfven kanske skulle tänkt på detta innan importen av dessa utländska spelare blev ett faktum

  Bra jobbat Janne med VM uttagningen

 5. Vi får väl hoppas att SVT skickar Ivar Ekman till fotbolls-VM så att han kan ställa samma fråga till Nigerias förbundskapten. :/

 6. Dumskallen Ivar Ekman från Sr Konflikt kan stå med dumstrut på skallen i skamvrån. Vilken idiotfråga! Varför sände Sr inte reporter från Radiosporten? Konflikt? Det hörs på namnet vad de är ute efter…

 7. Det finns redan nu flera i VM-truppen med helt eller delvis invandrad bakgrund, tex Ola Toivonen, Martin Olsson, Jimmy Durmaz. Det fanns några kandidater som var på gränsen, tex Ken Sema, Nahil Bahoui, Kerim Mrabti, Jiloan Hamad, men som Janne själv flera gånger påpekade, så ville han ha flexibla spelare, som kunde spela på flera positioner som tex Marcus Rohdén. En sak som också kan ha legat kvartetten ovan i fatet var att alla just nu spelar i Allsvenskan.
  Det finns eller fanns inga som helst rasmässiga eller mångfaldsmässiga överväganden, när truppen togs ut. Möjligen är det så, att just i en VM-trupp kommer flera spelare att sitta på bänken hela mästerskapet. De är bara med om någon blir skadad på deras position. Det kan vara så, att de pursvenska spelarna har lättare att acceptera detta faktum och inte springer till media och gnäller. Jag vill med detta inte kasta någon skugga över de kandidater som inte kom med i truppen. Jag tror att Janne är en så bra ledare, så att risken för slitningar av den typen är liten. Däremot hade Janne, som alla andra tränare, ledare och spelare, haft svårare att hantera Zlatan.

  • Och Isaac Kiese.

   Toivonen, Olsson, Durmaz och Kiese.
   4 av 22.
   Alltså närmare 20 % – vilket ganska så exakt överensstämmer med andelen ”personer med utländsk bakgrund” i Sverige.

   Ivar Ekman , som ställde frågan, jobbar på ”Konflikt” .
   Redaktionen består av Ekman, Olin, Sahlberg och Benner.
   Alla 4 är vita etniska svenskar och mångfalden lyser med sin frånvaro, så Ekman kan ju börja med att göra sin egen redaktion mångkulturell innan han anklagar Janne Andersson som ju trots allt har 18 % fler med utländsk bakgrund i sin ”redaktion”.

   • Jag undrar jag, om man kan bemanna fotbollslandslaget med folk med lika låga IQ, som dom har i redaktionen för Konflikt.

   • Vid närmare eftertanke har vi väl också John Guidetti, så det är åtminstone fem spelare med utländsk bakgrund. Sedan kan det möjligen också vara någon annan med tex mamma från något av de nordiska länderna, vilket inte syns på efternamnet.

    • I SVT-journalistens ögon räknas man bara som ”utländsk bakgrund” om man är svart eller arab, så Guidetti räknas inte.

  • Om alla spelare i Brasilien flyttar till Sverige och börjar spela i Sveriges VM trupp.??.. Är det en svensk VM trupp då?

 8. Åh,mångfald..den heliga kon i dagens Sverige! Man själv blir ”vriden” att bara höra det hela tiden!

 9. Ivar Ekman är reporter på ”Konflikt” och som sådan har han ingen som helst koll på sport. Lik förbannat skickar SVT honom till presskonferensen istället för en sportjournalist.
  Det hade varit roligt om Janne Andersson hade besvarat hans fråga med motfrågan ;
  ” Vilka spelare med utländsk bakgrund är det som du anser att jag borde ha tagit med i truppen och vilka skulle de ha ersatt ? ” för då hade Ekman säkerligen inte kunnat nämna ett enda namn.

  Ännu roligare hade det varit om Andersson hade svarat ;
  ”Det beror på att etnicitet och hudfärg inte är lika viktigt för mig som det tydligen är för dig” .

  • Det är förnedrande mot Janne och truppen att skicka en sk journalist som inte begriper något om fotboll eller är intresserad!

  • Ja att alla får en kort grundkurs på någon minut i hur man sätter dessa mångfaldsidioter på plats är nog bästa medicinen.

 10. Bet blir ALDRIG bra när man blandar idrott och politik, och om det ska vara PK blir det ännu värre. Men SR och SVT är besatta av PK-ism. Tidigare i veckan pratade man i SR/P1 att Storbritannien bojkottar invigningen av VM i Ryssland och kallade in fotballexperten Rickardsson från sportredaktionen för att kommentera. Vad hade Rickardsson att göra med ett politiskt beslut hade jag svårt att fatta.

   • Skulle inte förvåna mig om det blir sprutmålad regnbågssnö härnäst. Fast egentligen är väl regnbågen också rasist eftersom brunt och svart inte är representerade. Att uppfinna en ny mångfaldsregnbåge blir säkert nästa forskningsprojekt på Södertörn. Med gigantiska anslag.

 11. ”missar kompetens…”

  Alltså anklagar man förbundskaptenen att vara en dödsknarkarnazist rasist…. utan någon som helst bevis oxå.

  Sen kan man ju även undra varför ska det vara konstigt att ett svensk lag har svenskt utseende. Varför, varför, varför?

  Vad ska SR fråga om härnäst? Varför kungafamiljen inte har tillräckligt många mörkhyade på familjekortet….?

 12. Ena stunden gapar SVT högljutt för att någon sätter grupp mot grupp, nästa stund sätter de själva grupp mot grupp, kan inte SVT sluta med deras rasism och inse att vi alla är svenskar?

 13. Till Svt vill jag bara säga : Förbannade globalister, stick och brinn, om man nu tycker att det är underligt om man har många etniska svenskar i svenska landslaget.
  Hur korkade får man vara på denna socilistiska propagandacentral, privatisera eller lägg ner Svt, sämre kan det aldrig bli.

 14. Janne har fel på värdegrunden! Det måste vara lite hbtq, feminister, färgade med i laget, kanske en pensionär. Janne tänk må måååååångfalden Janne!

  • Och , tänk att ha de där rosa fula mössorna på skallen också. Eller eventuellt en 150 kg:s HEN av arten Homo Sapiens i högklackat och knutblus.

 15. Det finns bara ett sätt att få ordning på statlig media. Friställa alla och handplocka ny objektiva medarbetare samt minska antalet utlandskorrar med ca. 80%.

 16. feminist Kommunisterna fjantar runt på SR och SVT med en svart Buttplugg uppstoppade i sina rövar. Det är ingen som klagar på mångfald där. Samtliga har alltså varsin Svart Buttplugg. Det finns ingen som har en vit!

  Jag tycker att det är anmärkningsvärt!

 17. Jävla stollar. Den frågan var kontra produktiv. En ledare tar ut de bästa spelarna för att vinna. En ledare skiter i hudfärg, ursprung eller namn. Det är förmågan att prestera på topp och vara en kugge i maskineriet som räknas. Sen finns det inte överdrivet många araber eller afrikaner att plocka direkt i detta skikt.

 18. Janne tar ut de med bäst kompetens, tänk om övriga samhället (SVT, polis, myndigheter, politiker m.fl.) kunde gjort likadant, då hade samhället fungerat.

 19. Anja Heldéns kommentar avslöjar en hel del om det rådande klimatet på SVT. De känner sig moraliskt överlägsna och har utsett sig själva till någon sorts moralpolis över befolkningen.
  Journalister med för mycket påverkansmakt i kombination med en låg intelligens skapar dessa vänstermonster.

 20. Förjävligt att denna förbannade kommunistorganisationen överhuvudtaget får ta del av skattebetalarnas pengar. Public Service behöver begravas!

 21. Ett praktexempel på hur kulturmarxisterna påverkar/utpressar folk. Rädslan för att framställas som ”främlingsfientlig” eller ”islamofob” håller folk på mattan. Samma metoder som Mao använde när kommunisterna tog makten i Kina.

  • Alla sk Journalister i Sverige är stöpta i samma avlopp, så det var nog flera som tänkte på den frågan….

 22. ”Kan vara så att man missar kompetens” när man inte har ”mångfald”.
  Detta är extremt trivialt statistiskt sant. Det kan förekomma situationer där man begår misstag som kan avslöjas av en till synes helt meningslös proxy-variabel. Men detta är den enda tanke som PK har! De begriper ingenting alls om de antaganden som deras enda tanke vilar på, vilka metoder som krävs för att mäta upp huruvida den är sann eller falsk, och vad som borde göras åt det.

  Alla PK är så totalt hjärnamputerade, kraniumskrapade, att de inte klarar av att göra annat än att rabbla denna triviala, och i detta fall helt ogiltiga, gamla ramsa om statistiska proxyvariabler. Att vara PK är att ljuga för sig själv att om bara alla blandas lika, baserat på de Heliga parametrarna hudfärg och könsorgan, så uppnås nirvanaoptimum. Gravt mentalt funktionshindrad och djupt nedgången i knarkdimmorna.

 23. Svt har inte skam i kroppen vad det än gäller.
  Jag har bojkottat kloakmedian för länge sedan.
  Jag får större behållning att titta rätt ner i en gödselstack.
  Förpassa svt dit.

 24. Hon betvivlar alltså att Sveriges förbundskapten i fotboll har kompetens att ta ut bästa laget. Kommer man från en miljö (PS) där ingen anställs pga sin kompetens kanske man tror att det funkar så också i övriga samhället. Men det är nog bara en tidsfråga innan kompetens ersätts av värdegrund och andra stolligheter i hela samhället.

 25. Hon undrar ifall förbundskaptenen är rasist med andra ord,Han kanske inte ser att det är en bra fotbollspelare för att han är svart…Kompetent nog att leda Sveriges landslag i fotboll,Men kan inte se om en fotbollspelare är bra eller ej när han är svart/brun bla bla.

  Skulle han få frågan hur de ska toppa laget och hur de ska hantera till exempel en match mot Kamerun (Den bänken är tydligen mörk) så skulle förbundskaptenen i Anjas värld inte ha en aning eftersom han inte kan skilja på en kompetent och inkompetent fotbollspelare om han är svart..

 26. skitsnack Anja Hildén du är en del av den anti-vita propagandan som jobbar på folkutbytet.
  försök inte slingra dig om vad du menade för det är precis det ni som jobbar inom MSM vill se nämligen ett folkutbyte.

 27. Bra svar, Alla är som bekant lika värda, och då ska man bedömmas efter sina prestationer/egenskaper. Inte bakgrund. Borde stämma med PKs värdegrund. Men nu har ju PKs värdegrund en dold agenda.(inga vita män).

 28. ”Många här som missar utgångspunkten. Det handlar alltså inte om kvotering. Utan om att det kan vara så att man missar kompetens pga att man inte känner igen den när den ser annorlunda ut.”
  Anja Hildén , SVT

  Jaha,
  då tar vi och tittar på den högsta ledningen på Anjas arbetsplats SVT ;
  Anne
  Jimmy
  Hanna
  Anders
  Lena
  Jan

  Ingen Mohammed 🙁
  Det verkar som om SVT har missat kompetens…

  • exakt hur ser deras arbetsplats ut när de bara vill tvinga på andra mångfald medans de själva vill slippa förbannade hycklare

  • En slutsats vi kan dra är tydligen, att hos SVT är kompetensen inte det viktiga men det etniska ursprunget.

  • Undrar om inte Anja är en väldigt stor rasist själv men försöker dölja den genom en stor portion PK. Pratar om olika fast vi alla är lika.

  • Kanske är det så, att det ekar tomt med ”etnisk” kompetens i landet ( hemska tanke!!), så varken SVT’s ledning eller fotbollslandslaget blir ”berikat” med mångfaldsfärger! Men usch, SÅ kan det ändå inte vara, jag utgår från att både SVT och Janne Andersson desperat sökt med ljus och lykta, men inte hittat en ”mångfalds”-kandidat………

  • Det finns ju ingen Assar heller. Man kan missa viktig kompetens om hur man ”heilar” korrekt t ex. SVT känner helt enkelt inte igen en korrekt Hitler-hälsning så då anställer man Hanna istället för Assar. Tråkigt tycker NMR.

 29. Jag tror det finns över 600 dedikerade dagar såsom kanelbullens dag. Men finns skämskuddens dag? Iofs bör den vara framme varje dag.

 30. Det här är mannen som skulle kunna ställa upp i alla körer världen över. Det spelar väl ingen roll om någon sjunger falskt.

 31. Förnedrande mot Janne och truppen att skicka en reporter som inget begriper om fotboll och inte är intresserad!

 32. Snart dyker det väl upp en Proposition om kvotering av muslimer i alla landslag. Och sedan tvingas hela landslaget bli muslimer för att inte uppröra muslimerna.

  Låter som en idiotisk kommentar idag. Men kom ihåg att jag sa det.

 33. Fy fan.
  20 % av sveriges befolkning är över 65 år, men i Janne Anderssons trupp finns dessa inte representerade över huvud taget.
  Det här är ett klart fall av åldersdiskriminering 🙁

 34. Jag tycker att det inte ska finnas VM- för män, och VM för kvinnor. Det är föråldrat. Dags för ett feministiskt VM där kvinnor och män finns i samtliga lag. Klonen-feministen har talat.

 35. Ett ultimatum för ett svenskt landslag bör endast presenteras av genuina svenskar, om inte så är landslaget inte homogent och bör inte kallas för Landslag!
  Ta svenska fotbollsklubbar som bör byta namn till Mångfallsklubbar i Sverige. Därför har jag inte något klubblag jag håller på och försvarar dess färg.

 36. Jag antar att lag som är helt eller åtminstone nästan helt svarta, räknas som lag med mångfald? Jag tänker på Kamerun, Senegal och Frankrike.

 37. Frågan är befogad. Svenskklingande namn i Allsvenskan är numera ytterst sällsynt. Borde ju ge utslag i truppen!
  (Spår av ironi)

 38. Kan undra om den reportern ställer samma fråga till afrikanska lagen? Och vem är då diskriminerad och vem är diskriminerande?

  Vissa människor säger aldrig något, och folk tror att dom är dumma i huvet.
  Andra kan inte hålla käften och undanröjer alla tvivel.

 39. Janne Andersson nästa gång du ska välja ut 23 spelare ta med en färgkarta och välj spelare från den ljusaste beige till den mörkaste nyansen av ebenholts. Samnytt vad heter SVT reportern?

 40. Ingen del av samhället är fredad från vansinnet och tjatet om mångfald, inte ens sporten.
  Det har gått ut rekommendationer/order om att varenda del i en tidning måste belysa invandring.
  Det gäller tex ekonomidelen, sportdelen, alla måste klämma in en viss andel artiklar/reportage om integration och mångfald.

  Hjärntvätten är total.

  • De har inte fattat att ju mer skräp det faller på oss desto lättare är det att se det och skaka av det.

  • Om du bor i Sverige (eller bara på besök) kan du inte undvika ”mångfald”. Ingenstans!Du får inte välja nånting.Och du får inte säga nånting heller.
   Det är kört.
   Du har bara två alternativ:
   1.Försona sig med den och låtsas att du älskar den.Många har gjort det
   redan.Frivilligt eller ofrivilligt.
   2.Lämna landet för alltid.

 41. Denna fråga var så enfaldig och så korkad att den kommer att bli en klassiker i kampen emot genusstudier i allmänhet och Public Service i synnerhet.

  Vad har LAS med detta att göra? Jo det ger sådana som hon rätten att dröja kvar på sin arbetsplats så länge hon bara orkar släpa sig till stämpelklockan.
  I ett sunt samhälle så hade hon varit arbetslös idag. Hennes fråga har sänkt PS ytterligare några steg.

  • Exakt! Jag känner likadant! 🙂 Bara en gång såg jag en reklam med en liten svensk tös med ljust hår på reklam.Då var det på landsbygd,utanför Göteborg.

 42. wikipedia : I juni 2015 presenterade Eli Göndör och Timbro rapporten ”Medieskuggans dunkla vrår”.
  Vid presentationen av rapporten kritiserade Erik Helmerson programmet för att vara tendentiöst lutandes åt vänster. En tidigare medarbetare i Konfliktredaktionen, som hade jobbat flera år på Sveriges Radio, kritiserade även hon programmet för att utskilja sig från andra program av Ekot och vara vänsterorienterat.

 43. Det är bara utslag av Public services policy!
  Hudfärg är viktigare än kompetens.
  Allt enligt pk-doktrinen, där rasismen är allenarådande.

 44. Anja Hildén försvarar alltså frågan med att på fullt allvar antyda att förbundskaptenen inte skulle kunna identifiera en fotbollstalang om den har mörkare hudfärg. Maken till förolämpning av förbundskaptenens kompetens.

  • Exakt. PK-eliten är själva de fördomsfullaste av alla. Hudfärgsfixeringen är gränslös. Övertygelsen om ”mångfalds” överlägsenhet är en religion.

   • Då vore det ju bra om SVT kunde börja med att göra sin egen ledning lite mer mångfaldig .
    Den är ju vit som ett KKK-möte.

   • Pressombudsmannen om brist på neutralitet och vanligt sunt förnuft? Kanske skicka några väl valda ord till tittarombudsmannen på Svt då de kontinuerligt bryter mot neutralitetskravet?

    Inte för att det kommer leda någonstans men de får det klart för sig att deras mångfaldsaktivism är synad.

 45. Fotbollen har redan ballat ur fullständigt,denne reporter undrar över mångfald?
  Hur ser det ut i de flesta allsvenska lag idag ? Jo minst 75% med utländska namn
  /mörkhyade,många lag med utländska namn såsom Dalkurd,Assyriska( med olika
  slutnamn ff,if,ik o.s.v)Syrianska (samma där) Akropolis o.s.v Värst är nog kometen Östersund med utländsk härkomst där 18 av 23 !!! är det,så kom inte
  och snacka om mångfald,såg också att Dalkurd som
  inte ens spelar hemma i Borlänge hade 770 !!!! åskådare i förra hemmamatchen
  där de flesta lag brukar ha 4-5000 på sina matcher i genomsnitt,fortsätter denna
  utveckling så kommer fotbollen att tappa åskådare enligt mig,så låt landslaget
  åtminstone vara fredat

 46. Ja, självklart.
  Varför inte ta in några kvinnliga fotbollsspelare också. Inte bara att mörkhyade inte fått så många platser, men de kvinnliga då?
  Och sen har vi ju de handikappade. Varför är inte de med? Janne har ju verkligen inte speglat samhället i uttagningarna. Nu får han skärpa sig, annars kommer SVT/SR utropa en fatwa.

 47. Gode gud. DN skadade människor poppar upp överallt. De är som Zombierna. Bor man på Södermalm och bara lyssnar på P1 och läser DN bli man en PK-Zombie. Stockholm ligger så geografiskt isolerat att de tappat all verklighetsanknytning.

 48. Ja varför skall sporten skyddas från galningarna som har makten i Sverige.
  De kräver t.o.m. att Nobels naturvetenskapliga priser skall kvoteras eftersom för få kvinnor får priset!

 49. Ja hu vad hemsk att det inte är minst hälften rasifierade och ytterligare minst häften kvinnor och att de räknar hur många mål lagen gör och avgör vem som vinner.
  Det vore nog bättre att simma runt i ett rosa skimmer.

  • Landslagsledningen fattar nog inte hur bra laget blivit med både mångfald och kvinnor. Vi hade säkert vunnit VM. Tänk bara på hur fantastiskt Sverige blivit med mångfalden och feminismen. Tidigare var inte Sverige något spännande alls.

  • Det var Ivar Ekman från vänsterextremistprogrammet ”Konflikt”

   SVT gjorde bedömningen att det var bättre att skicka honom än någon sportjournalist som kunde någonting om fotboll…

   • Fantastiskt! Det var därför jag ställde frågan.
    Jag hade liksom på känn att Konflikt redaktionen på något sätt var inblandad i detta.
    Det var ju där någon hade ett porträtt av Mao på sitt skrivbord.

    PS måste bort
    Detta inom kort

 50. Anja h, vad är det för en typ? hör inte hon hemma på ett hvb hem?
  Vad vet vi om denna multireporter?
  Så trött på att bara för att de är anställda i löfvens statliga propaganda maskineri så har de rätt att befläcka allt Svenskt.

 51. Dom verkliga rasisterna är vänstern som delar in människor i olika fack. På med offerkoftorna så tjänar vänstern pengar på detta.

 52. Men vad fan din jävla idiot till journalist!
  ÅTERIGEN: – Vi vanliga människor med sunt förnuft BRYR oss inte om vilken hudfärg du har eller var du kommer ifrån. Det är DU din vänstervridna jävla nolla som är rasisten i sammanhanget. DU tycker att det är viktigt med hudfärg och ursprung, inte vi andra. Snart kommer du säkert propsa på att det ska vara 50% kvinnor också i herrlaget? Eller 33% barn?

 53. Ska landslaget och som redan sker, representera mångfalden, vilket inte har med varken, landslag och klubblag att göra under ett svenskt begrepp, så vilka tävlar vi för egentligen!

 54. Vem vet, kanske hade Janne Andersson i vissa fall två likvärdiga spelare att välja mellan och bestämde sig för den med mest nordeuropeiskt utseende. Om inte medvetet så kanske av instinkt. Men en förbundskapten kan ju heller inte gå runt och tänka ”nu måste jag välja en som ser exotisk ut annars blir journalisterna sura”.

  • Nej, det kan ju självklart ingen annan än Janne Andersson ”veta” , men jag betvivlar väldigt starkt att det gått till så…

  • Om Janne hade haft en mörkare ansiktston så hade ingen någonsin ens funderat på att ställa frågan.

 55. Kan inte Ivar Ekman på P1-konflikt ta reda på varför Södermalm och övriga innerstan inte tagit emot en enda flykting permanent de senaste 30 åren. Man har bara genomgångsboenden där de skall ut till ”kommunerna”. – Det vore väl ett spännande ämne.

  • Ännu bättre vore det om Ivar kunde ta och fördjupa sig i frågan om varför Ghanas landslag till 100 % består av svarta spelare.

 56. Expressen tror att sossar som hoppat över till SD plötsligt ska bli moderater:
  https://unv.is/expressen.se/nyheter/ulf-kristerssons-basta-valarbetare-ar-akesson
  hehe snacka om att leva i drömarnas värld 🙂 Expressen som slagits för att SD ska utplånas börjar nu sitta som en mindre trevlig herre i en bunker i Berlin och flytta arméer som inte längre finns. Hörni Expressen – ni har förlorat. Vi har vunnit. Så är det med det. Och konstigare än så är det inte.

 57. Antingen är han extremt DN-skadad eller så är det ett ”socialt experiment”. Men jag tvekar. 08or är PK-zombier. De vet INGENTING om verkligheten utanför tullarna.

  • Vad har 08or med saken att göra? Både reportern OCH chefen är födda som bönder och sedan flyttat in på söder. Precis som det brukar vara. Det finns inget ställe i världen som det bräks på diverse bonnspråk som på söder. Lägg ner.

 58. I en sagovärld ovan molnen var val-temperaturen -2 grader. En trög groda sträckte ut sin lilla hand efter diktblocket & skrev: ”Likt en blöt, grå filt ligger jag passivt över ett helt land. Stenarna vill ingenting, precis som jag.”

 59. Jag är helt övertygad om, att Janne Andersson var beredd på frågan, eftersom svaret blev så kristallklart.

  • Idiot-journalisten säger att det är mindre mångfald än tidigare landslag. Helt svepande. Man undrar ju hur ”mångkulturellt” landslaget var exempelvis -58.

   • Frågan är, vilka meriter som väger tyngst, för att komma ifråga för landslagsspel.
    Kan det månne vara frisyren?

    • SR är verkligen rasistiska som enbart hakar upp sig på folks hudfärg och vill kvotera in folk med den rätta hudfärgen

     • Ingen borde vara förvånad över vad SR o. SVT håller på med.
      Vänstervridet så det skriker om det.

 60. Varför finns inte trans- och HBTQ personer representerade?
  Diskriminering, diskriminering!!!!!!!!!!

  Fram med fler fjollor inom fotbollen!

 61. Anja Hallens ickesvar är SVT i sin prydno. Anja har ingen aning om vilket arbete som förbundskaptenen har gjort för att maximera laget. Men att misstänkliggöra hans arbete går ju bra i vilket fall. Fy fan att man måste bidra i skatteformatet till dessa dårars lekstuga.

   • Ja, precis som om förbundskaptenen inte håller någon koll på vilka som spelar fotboll i Sverige. Han kan nog namnet på vartenda spelare i vartenda lag i högsta ligan. Kan den där Anja det?

   • Nya generationen har förstått vad ”politiskt oberoende” betyder och lyssnar ALDRIG på SR eller tittar på SVT1 eller 2.

 62. Det borde vara en självklarhet att de bästa spelarna tas ut till landslaget. Dock har en de bästa spelarna någonsin sitt ursprung i ett annat land.

 63. Sverige och Svenskarna ska trängas bort..

  Och till slut förintas..

  Det är budskapet från såna här bottenskrap..

  Äcklig jävla vänsterpropaganda..

 64. Det borde finnas 11 n*gr*r i startelvan så alla är glada och nöjda.
  Och minst 5 på avbytarbänken.

 65. Jag tittade precis nyss på TV4 där ordet ”uppväxt i miljonprogram området” användes. Vänstern ligger bakom ordet och tanken om det och språket kunde moderniseras till ”områden fattar numera HELA SVERIGE och kan kallas för MILJARDPROBLEMET”. Från början låg (S) bakom det hela men har fått gott sällskap av (V), (MP) och det senaste (C), som förmodligen hoppas på att få EU ta ansvaret för landet Sverige.

  • Det var ju ”socialisterna” som stod för miljonprogrammet, och nu plötsligt är det något generellt negativt. Det glipar i logikern.
   Det finns vissa (miljon)programområden, som mänskligt sett är ganska lyckade – mänskliga proportioner, mycket grönska och lägenheter med hygglig standard.
   Det är egentligen bara folket, som bor där, som det är fel på.

 66. Och det frågar en vänsterfascist som med största sannolikhet bor i det helt vita södermalm. Hyckleriet har inga gränser för dessa dårar!

  • Alla fascister är vänster. Det finns ingen högerfascism. De är vänsterfolket som kallar fascism för höger eftersom de inte vill att folk ska förstå att de själva står ett steg bredvid fascism.

 67. Vad dom glömmer bort är ju alla som rapporterar om spelare till Janne … han får ju även info från dessa rapportörer och tränare som berättar om spelare som är utöver det vanliga … så nä … tror inte att Janne har missat någon mångfaldsspelare … om denne eller dessa spelare inte utreds för något brott eller hamnat i fängelse 🙂 🙂 🙂

 68. ”Det kan vara så att man missar kompetens pga att man inte känner igen den när den ser annorlunda ut”…? Denna Anja Hilden måste ju vara dum i huvudet på riktigt.

 69. Jag gillar väldigt mycket att Sveriges spelare ser etniskt svenska ut, har svenskklingande namn, samt att dom pratar svenska och det utan brytning … japp … så konstig är jag 🙂 🙂 🙂

 70. Personligen tycker jag att Henrik Larsson var den bästa spelaren vi har haft i modern tid. Han var mulatt och ”rasifierad” vilket tydligen är väldigt viktigt för SR, men det var inte DÄRFÖR jag tyckte att han var bäst. Snälla SR, försök inte införa eran rasism på idrotten också!

  • Exakt!
   Nu får man ju nya perspektiv på varför pk-iterna tyckte att Henka var bra.
   Jag har ju som du alltid trott att det var för hans fotbollskunnande.

   Man blir ju nästan rädd när man förstår hur mycket rasister det finns i pk-media.

   • Då borde alla duktiga vita spelare para sig med en annan hudfärg för då kommer avkomman att bli en ännu bättre fotbollsspelare på grund av den tillförda ”hudfärgs-kompetensen”.

   • Lagandan, löpningar, spel på ett tillslag, passningsspelet, skott och huvudspelet, spelet inne i boxen etc. Aldrig har jag tagit in hudfärgen i beräkningen av hans kompetens..

  • Det är svårt att bli svenskare än Henrik Larsson och Martin Dahlin, och då menar jag inte bara namnen utan även beteendet.

  • Antirasism om jag får be. De vita rasistiska förtryckarna måste hållas tillbaka. Allas lika värde är SR:s värdegrund så de rasifierade måste kvoteras in. De är ju mer lika värda! :-/

 71. Visste inte att kompetens hade olika hudfärg men nu vet jag det.
  Dessa vänsterdårar är de största rasister som samhället skådat.
  De förgiftar hela samhället med sin idioti.

 72. Skulle vilja se Bollibompa Kunche som back,går det att ordna ? Annars får min
  värdegrund sig en törn

 73. Jag är helt övertygad om att just SVT inte känner igen kompetens när man ser den. Detta inslag visar med önskvärd tydlighet detta anser jag.

  • Det har du rätt i, men jag har allt hört många okunniga och oinsatta intervjuare tidigare också.
   Ibland har jag blivit heligt förbannad när jag hade förväntat mig att få lite relevant information och det bara blivit nonsens av hela intervjun.

  • Och än värre, de känner i vart fall inte igen sin egen inkompetens när de ser den och det är det som detta visar 😉

 74. ”…missar kompetens pga att man inte känner igen den när den ser annorlunda ut.”
  Ha ha ha, ska de inte kunna spela fotboll, vanlig västerländsk fotboll?

 75. Ännu en gång bevisar public service, bortom allt tvivel, att socialister är, per definition, idioter.

 76. VM för mig är olika länder spelar mot varandra. Det är inte Nigeria som spelar mot Nigeria eller Brasilien mot Brasilien. För då har VM tappat sin charm. Vänsterdårar förstör bara världen. Det är nog tio år sedan jag stog bakom Rikard Fagerlund och någon annan höjdare på en sommarteater i Södertälje. Och lyssnade på ett samtal mellan dom på en låg nivå hur man skulle få in invandrare i SSK. Jobbar man med sånt så kan det bara gå åt helvetesom det har gjort för en fin gammal klubb. Utan det ska vara intressant för dom att komma in inte inkvoteras.

 77. Kunskaper i att till häst ridande och kasta runt med fårkadaver eller till fots sparkande på det samma innebär inte att man också har förmåga att spela fotboll.
  Jag har heller inte blivit uttagen till landslaget trots att jag är duktig på att ”driva runt”

 78. A men våra stolta tre kronor då! Skulle man inte bara kunna slänga på de somaliska bandyspelare tröjan och skicka ut dom mot USA nu på lördag? Vad tycker Grönborg? Kan man ha missat nån talang där?

 79. När dårskap når upp till offentlig nivå börjar det verkligen bli allvar. Tycker det här liknar något en psykiatriker behöver diagnosticera och nu framförs det inför öppen ridå och framför ögonen på oss alla.

  • Det värsta är att det inser de förmodligen inte själva, för umgås man bara med likasinnade cykloper så tror man bergfast på sin egen enögda syn.

   Duvet!
   Det är långt till verkligheten när man sitter högt däruppe på sina piedestalar.

 80. Jag kan inte förstå att många fortfarande lever kvar i vårt idylliska Sverige då höger stod mot vänster. Idag har vi fått in en ny dimension i politiken: Folket mot PK!
  Det känns väldigt främmande för mig att kalla överklassen i Djursholm (knappt en procent SD) för vänster. Det fina överklassfolket blir jättestolta och malliga när de blir kallade vänster. Vanligt folk som tidigare röstade med Moderaterna (jag t ex) röstar sedan länge tillbaka på SD. Glöm höger/vänster, Folket mot PK!!

 81. Jag läste att prinsessan Estelle ska börja i skolan till hösten, och det är i skolan Campus Manilla – http://campusmanilla.se/. Det verkar vara en skola med avsaknad av utomeuropeiska barn från våra kära migranter.

  När det gäller så går kungahuset helt på en helsvensk skollösning. Annars så hör man kungahuset, speciellt kronprinsessan hylla det mångkulturella. Men när det blir allvar och den egna familjen så gäller inte detta. Det är resten av svenskarna som får stå ut med integrationen i skolor, arbetsplatser och på gator och torg.

  • Det är ju klart.Kungliga barn gäller inte mångfalden.
   En bra fråga som SD kan ta upp.Förresten 🙂

   • Nä privata internatskolor för guldskedsbarnen!!!
    Men jag hade gjort likadant om jag fick möjligheten

    • Självklart gör man det om möjligheten finns. Finns inte på kartan att jag skulle utsätta mitt barn för mångfaldens ”välsignelser”.

   • Om du hade möjlighet till bättre alternativ skulle du sätta dina barn i förortsskola? Brukar man inte kritisera föräldrar som inte gör övertänkta val för sina barns uppväxt. Nu gör någon med ”high profile” ett förnuftigt val och du är negativ till det….

    • Ja,jag är negativ mot hyckleri!
     Har du inte läst noga inlägget (av användare ”Prosten”)?
     Här handlar det inte om vem som helst, utan om Kronprinsessan som annars ”hyllar det mångkulturella”.
     Det GÖR INTE JAG.
     Man ska leva som man lär.

     • Aldrig sett någon av dom ta ställning för dåliga skolor och att negligera barns uppfostran och utbildning

     • Det hade inte varit politiskt korrekt att göra så givetvis har de inte gjort det.
      Snackar de strunt med flit eller är de så korkade att de inte klarar av en enkel konsekvensanalys om vad ett mångkulturellt samhälle medför ?
      Dessa är de valen du har att välja mellan och inget av dem är speciellt smickrande.

      Ignorans är inget försvar för vuxna individer och synnerligen inte ifall de får 100+ miljoner per år i Socialbidrag för att göra ingenting. Då kan man tycka att de kan spendera lite tid med att informera sig om vad som pågår och stå upp för det som är etniskt Svenskt dvs den samma förbannade kulturen som skapat dem och ger dem existensberättigande.

     • Du har nog ett ganska klent begrepp om vad jobbet med kunglig representation och förvaltning innebär. Jag ser det som en j-a tur att vi har dom istället för lismande okunniga och falskspelande politiker på position nr1 för landet. Illa nog att vi har en sådan föga imponerande figur till statsminister som Löfven som ibland får representera Sverige utomlands. Eller tror du Löfven o Co gör ett bättre jobb än CG och Victoria

     • Nej jag tycker inte att Löfven och Co gör ett bättre jobb. De är dock valda med någorlunda demokratiska metoder. CG och Victoria är inte valda.
      Hur illa jag än tycker om de flesta nuvarande lands och rasförädarena (politkerna) så blir de faktiskt valda av lika korkade Svenska folket, mandatperiod efter mandatperiod.

      Jag kommer behålla min ståndpunkt att Kungen ska stå på etniska Svenskars sida. Om inte direkt pga taktiska skäl så ska han/de göra det indirekt.
      De ska satan ta mig inte ge motsignaler vilket de gör idag, då kommer jag stå för att avveckla kungahuset.
      Jag är också för traditioner men när traditionerna pissar ner det etniska Svenska folket då bör man ställa sig frågan ifall densamma är något att ha.

      Detta är en sak som Kungen och politkerna missuppfattar i sina klena degiga shits-for-brains och det är följande – de jobbar för folket.

     • Håller med dig i mycket men du måste se dom politiska realiteterna. Inser du drevet som skulle bli om någon från kungahuset hade samma åsikt som SD i en enda fråga. Varenda vänster skribent och presidentpostkåt politiker skulle bli manisk….

     • Jag tycker man kan se på kungahuset/monarkin på två sätt. 1) Monarkin som sådan. 2) Bernadotterna som monarker.

      Jag uppskattar att det finns en viss tröghet (kalla det gärna konservatism) i ett lands system, så att man inte får snabba svängningar som ger instabilitet. Där kan en monarki spela en roll.

      Den andra aspekten är Bernadotterna som monarker och kungahus. Jag tror vi skulle kunna haft mer tur. De är inte bra helt enkelt. Varje gång kungen ska uttala sig om något så är jag rädd att det ska hoppa ut en groda. Kungahuset ska representera Sverige och dessutom marknadsföra vårt land. De är helt enkelt inte kompetenta till detta, de kan tillföra en ”yta” dvs klipper band, skålar med folk etc – men de gör inget smart. Tänk om vi hade en riktigt marknadsförare till kung och inte en som ”vänder blad”.

   • Ja.Hon måste bevisa att hon står för sina värderingar på riktigt.Genom att placera sitt käraste barn i en mångkulturell miljö i den vanliga svensk kommunal skola.
    Annars ska man anklaga henne för hyckleri, bedrägeri osv.
    Det ska gälla alla andra politiker m fl, hela PK eliten som propagerar mångfald i detta land.

  • Har just kollat deras hemsida.Enligt bilderna finns inga elever med ”mångfalds” bakgrund där.Sen en annan viktig sak.
   Står så här:
   ”På Campus Manilla har vi förmånen att kunna servera eleverna mat som är lagad från grunden. Vi har egna kockar i köket vilket möjliggör att eleverna får en näringsrik och vällagad måltid varje dag”.
   Knut, 18, på Campus Manilla: ”Jag tror vi har Sveriges bästa skolmat.”
   http://campusmanilla.se/om-skolan/arskurs-0-9/

   De har alltså egna kockar som lagar kvalitets mat.

   Jag antar att det är nästan omöjligt för ”vanliga dödliga” att skicka sina barn dit…

   • Då är det garanterat inget halal-käk på den skolan.

    Vem som helst som har ett giltigt svenskt personnummer kan nog ansöka om att få sina ungar till den skolan.

    • Jo det är sant, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att det är lag. Men på frågan ”Ansökandes namn” i ansökan, och om man skriver in Estella Bernadotte så hamnar man säkert i en helt egen ”kö”.

  • Nu gillar jag ju vårat kungahus och jag förstår varför de valt som de gjort och missunnar dom verkligen inte det.

  • Slutsats: Kronprinsessan och hela kungahuset är lika hyckleriska som resten av PK gänget. De och deras familjer undviker det mångkulturella i verkligheten.Men de jätte gärna ”hyllar” det( för oss) och kräver att vi ska älska det och vara med det hela tiden.Men inte de.
   Det är bra att veta huruvida de är…Fast det var nog ingen stor nyhet.

  • Nu ska Sofia samarbeta med Blondinbella och Stordalen.
   Daniel arbetar med Carolina ”jag håller inte med SD om något” Klüft.
   Kungen själv nämner ”de fantastiska invandrarna” i varje tal.
   Det får vara ett slut på dessa utsugande blodslinjer.

   • Det känns som de inte står på Svenskarnas sida utan försöker stryka Regering och andra PK makthavare medhårs.

  • Nu får man väl betänka att lillsessans gammelmorfar var medlem i NSDAP. Det kanske blir olustigt för prinsessan i en ”mångfaldsskola”?

 82. Anja Hildén blev reporter chef på SVT sommaren 2015.
  Har nu varit chef för 3 år och följdaktligen blivit totalt färgad av SVT’s agenda att utplåna all naturlig kompetens.
  Om man ställer den frågan till en förbundskapten, som inte har någon annnan agenda än att sätta ihop det bästa Sverige har att erbjuda inför fotbolls-VM, så måste man fråga hur det är ställt på den egna planhalvan, Anja?

 83. Låt oss säga att truppen enbart bestått av Senegaleser. Hade då SR undrat över bristen på mångfald? Naturligtvis inte, tvärtom hade laget hyllats för sin mångfald. Logik är nämligen inte ”antirasisternas” starka sida. Det finns heller inga som hänger upp sig så mycket på ras och hudfärg som just ”antirasister”.

  • Visst är det märkligt!
   För dom handlar allt om hudfärg, kön och ursprung.
   Hur gick det till när alla i pk-etablissemanget plötsligt blivit både sexister och rasister till den milda grad som nu är?

  • Yup! Det är de sanna och farligaste extremisterna som vanstyr det här landet. De farligaste människorna har vi redan i riksdagen.

 84. Var är mångfalden i det somaliska bandylaget i Borlänge? Svenska skattebetalare betalar, men deras barn får inte vara med! Inga andra invandrargrupper heller.

 85. Det finns ingen politiskt neutral så kallad journalist i Public service o det gäller i all rapportering.

  Samtliga är marinerade i PK-ismens utopiska vansinne.

 86. Synd att jag är på jobbet för min skämskudde ligger hemma. Ros till Janne som förklarar PK:iten att det är de bästa spelarna som är uttagna.

 87. Anja Hildén har inte förstått det mest elementära att när man trampat i klaveret skall man stå still. Det låter nämligen ännu värre om man försöker dra ut foten igen.

  • Ja, så är det och att de fortfarande inte inser den motsägelsen tycker jag beskriver deras enfald väl.

 88. I VM-turneringen tycker jag man gott kan spela matcherna utan målgård och stolpar. Sedan när matchen är slut kan man lotta resultatet…

 89. Där klämde cancersvulsten i PK-hjärnan ordentligt. Nästan lika bra som kommentaren om Vasaloppet: Det är väldigt många vita män i spåret.

 90. SR-reporterns svar på kritiken är om möjligt ännu mer befängt än den ursprungliga frågan. ”… man missar kompetens pga att man inte känner igen den när den ser annorlunda ut.” Frågan gällde alltså om förbundskaptenens förmåga att känna igen duktiga fotbollsspelare beror på deras hudfärg? För att minimera skadan vore nog det bästa att istället erkänna att frågan var osedvanligt korkad och be om ursäkt.

  • Ja, precis. Och om det hade funnits ett uns av substans i frågan så skulle man ju ha kommit med konkreta exempel på den ”kompetens som ser annorlunda ut” som Janne Andersson har missat och inte bara komma med svepande antydningar att det råder brist på mångfald.

  • Ja, det finns ju en massa genusdårar som anser att ”kön är en social konstruktion” …varför får inte de batikhäxor som ”känner sig” som män spela i landslaget?

 91. Nu håller mångfalds-masspsykosen även på att förpesta idrottsvärlden. Arbetslivet är ju redan förstört.

 92. Den Enfaldige: Varför finns det inga kroppsligt handikappade med? Varför inga cancerpatienter? Varför inga inuiter eller kongoleser? Varför inte en enda enbent? Varför ingen åldring, ja inte ens en endaste pensionär? Snacka om att brista i mångfald…

 93. Heeeeeeeeeeelt plötsligt så handlar det om KOMPETENS…. !!!
  Om det var kompetensen det gällde skulle en väldigt stor mängd personer bli sparkade från sina positioner i denna sekund. Men det är som vanligt med PK, logik, regler, lagar, resonemang är som såpbubblor i ett Bolibompa program.

 94. Anja har väl rätt…….jag har väldigt svårt att se kompetens överhuvudtaget på folk från MENA…………….

 95. I söndagsskola sjöng vi en sång, vit o röd o gul o svart gör detsamma har Han sagt, men alla kanske inte kan sparka fotboll😍

 96. SVT/SR måste styckas upp. Med dagens IT teknik finns inga ursäkter. Rapport till Malmö. Ekot till GBG osv. Det räcker om 10-15% av de anställda är kvar i Stockholm.

 97. Är det inte rasism, nazism o främlingsfientligt, att spela fotboll, där olika nationer ställs mot varandra ? Var finns ”allas lika värde” ??

  Ett spel uppbyggt på nationella symboler, som matchtröjor, supportrar, flaggor o nationalsånger.

  Vilket fruktansvärt hyckleri, som spelas upp inför öppen ridå o alla politiker håller på sitt lag i allsvenskan o på svenska landslaget i internationella matcher …

  Då är det helt plötsligt legitimt att vara nationalist, både bland politiker o PK-propogandister i media.

 98. Jo, men visst ska det vara mångfald i ett fotbollslag. Det ska vara minst en dvärg, en mongolid, en cp-skadad, en rullstolsbunden, en same i blå-gul kolt, en ”läderbög” i stringtrosa, en transvestit utklädd till Brigitte Bardot, en eskimå med rosa hawaiikjol. Svarta, vita, bruna, gula, röda, gröna…
  Lagkaptenen ska givetvis ha en extra bred armbindel med regnbågens färger och förbundskaptenen en fittmössa.
  Motståndarlagen skulle bli så fulla i skratt att de inte kan bjuda på något motstånd.

 99. I landslaget behövs det talang och ett fungerande hjärnkontor, vissa journalister har varken det ena eller det andra.

  • Fördelen med skattefinansieringen är att man då kan dra ner på anslagen precis som man tidigare gjort för tex försvaret – Om den politiska viljan finns…
   SVT borde enligt mig bli betalkanal !

 100. Man är så van vid SVT att tänka hudfärg före kompetens, att det verkar sitta ute i fingerspetsarna på de anställda. (En form av rasism).
  Det måste bli ett slut på galenskaperna i det här landet!

 101. Hur stor är mångfalden i afrikanska, arabiska och asiatiska lag? Om Sverige ska ge ett internationellt och ”globalt” intryck så ska laget se väldigt homogent ut precis som nästan alla andra landslag ute i världen.

 102. Men man hör aldrig någon representant för Svensk Public Service kräva politisk mångfald och färre vänstersympatisörer inom egna ”företaget”….

 103. Nu får det vara slut på idiotin. En djup ekonomisk kris är nog det enda som kan väcka dom verklighetsfrånvända globalist idioterna.

 104. I landet där den högsta kompetensen just nu är att vara svart och ha ett för svenskar svåruttalat namn är sådana frågor självklara. Titta bara på SR/SVTs anställningspolicy.

 105. Finns bara vänsterdrägg och PK-fascister på SVT TV/RADIO som kan ens komma på att ställa en dylik fråga. Han kanske menar att man kan skall kvotera in annat ursprung och etnicitet före kapacitet och kunnande? Man häpnar. SVT TV/RADIO behöver verkligen reformeras.

 106. Ser man inte ursprunget på alla våra nya berikare som dräller runt på gatorna dagtid så måste man vara blind
  I min stad ser det ut som ett skiftbyte i en kolgruva hela dagarna.
  Vi kanske ska ha några ensamkommande i truppen??
  Kan man hitta någon som inte röker herion så kan han ju vara en lämplig landslags man.
  Fan va trött jag är på alla jävla vänstertroll inom media som får vara megafoner rakt ut utan filter till hela Svenska folket
  NU FÅR DET FAN VARA NOG

 107. Klockrent svar av Janne Andersson som lugnt och pedagogiskt placerade rasistkortet där det hör hemma, på politruken på SR:s Konflikt.
  Det värsta är att ”godhetsfolket” inte själva märker när skiten träffar fläkten.

 108. Nog bara i Sverige som en sådan idiot fråga kan komma upp! Tur man aldrig ser på SVT numera! Hjärntvättmaskinen nr1.

 109. SPARKA på en BOLL kan Alla i hela Världen, nu gällde det Svensk Fotboll.
  Inte mångfaldsfotboll mer än att det är det Sv Lanslaget möter tillhör Mångfalden, det är så det ska va…!

  Frågan skall Ställas till Skidlandslaget Simlandskapet Crosslandskapet och Cykellandskapet…

  Där SAKNAS Mångfalden och Frågan blir då istället VARFÖR….??
  Kan dom inte Vill dom inte o s v..

  BOLLEN är Rund inget annat, behövs varken Styrka el Intelligens för att Sparka på den….Alla KAN…!

 110. Och att läsa Anja Hildens svar på SVT säger allt. Antagligen vet och kan hon själv absolut ingenting om fotboll alls. Men att däremot göra frågan politisk är hon bra på.
  Att bara påstå ledningen kan missa kompetens för man inte känner igen den, är ett hån mot landslagsledningen. Anja. Snälla. Ägna dig åt det du begriper, vilket det nu kan vara.

 111. Men för helvete!…..är det inte Sveriges landslag som skall delta i fotbolls VM? Har de idioterna slagsida i hjärnan….hur ogärna de än vill så är Sveriges landslag i fotboll bestående av svenska fotbollsspelare.

  Precis som Brasiliens fotbollslag innehåller Brasilianska fotbollsspelare……sjuka idioter, har man inga problem så kan man ju alltid försöka att framkalla några.

 112. Ska man inte se VM som helhet? Då är ju lag från hela världen med. T o m från Nigeria,( får landet heta så?) där det knappast finns en enda vit med utan alla är svarta. Är den korkade SR-reportern nöjd med den mångfalden?

  • Har ni kollat in Frankrikes trupp? Inte mycket vitt där inte. Det klagar dom minsann inte på, idioterna på SR.

 113. Jag har skrivit till programansvarig, och frågat om det är denna typ av frågor och journalistik man kan förvänta sig från det statliga radio/TV bolaget. Återkommer med svar, meddelar även uteblivet svar på forumet.

 114. ”Man missar kompetens pga att man inte känner igen den”!?
  En större oförskämdhet mot vår förbundskapten går knappast att finna!
  När kommer officiella ursäkten från SR?

 115. Och sådana jävla företag betalas med skattemedel. Mångfalden är inte svensk och har inget i svenska idrottslag att göra. Det här blir bara för mycket. Har han hårknut i nacken också den där reportern……

 116. ”missar kompetens pga man inte känner igen den”
  Det Anja Hilden säger är att förbundskaptenen är allt för inkompetent för att ta ut ett fotbollslandslag, för han vet inte hur en bra spelare med mörkare hudfärg spelar.

  • Exakt. Anja Hilden däremot, kan med sina känsliga analytiska ögon se sånt hon. Det var därför hon kom med exakt noll konkreta exempel 🙂

 117. PK beordrar alla fotbollslag att inte ha någon högerforward eller högerback. Symboler och patetiska utspel är det enda som existerar i sossarnas värld. Vad som verkligen händer på gräset bryr sig ingen av dem om.

  Tur att borgarsossarna ännu inte börjat kommentera schack. Konflikten mellan vita och svarta präglar hela spelet från plan till pjäs. Klasshierarkin likaså med kungen å hans vasaller. För att inte tala om det monogama heterosexuella äktenskapet illustrerat av drottningen. Om någon uppfann schack i dagens Sverige så skulle det direkt förbjudas och terrorstämplas. Tänkandet är inte sossens starka sida, som Göran Persson erkände.

 118. Vad kallar Anja NIGERIAS landslag? Bara namnet borde ge hen rysningar eller?
  Hen vill säkert också förbjuda den blågula rasistiska flaggan. Palestinas är väl bättre som representant för mångfald o jämlikhet.

 119. Vad är meningen med olympiska spel eller internationella idrottstävlingar över huvud taget, om inte de olika nationerna tävlar med sina egna infödda medborgare? Olympiska spel uppstod ju en gång som ett sätt att avskräckande demonstrera krigsförmåga grannländer emellan. Därav alla krigiska grenar som diskuskast och stavhopp över mur. Därav nationalitetsbeteckning på varje krigare=atlet. Utan det så finns ingen anledning att ha några internationella idrottsevenemang. ”Redhawks” kan spela i Japan likaväl som i Mexiko eller Malmö. Det är då bara ett varumärke och har ingenting med olympiska spel att göra. Finns ingen anledning att fästa en svensk flagga på ett varumärke för en tillfällig idrottsgrupp.

 120. De politiskt korrekta och antirasisterna är totalfixerade vid ras. Deras förkrympta tankevärld handlar om ras och ras och åter ras. De begriper inte att det är rena rasismen att klassificera människor efter ras. Lustigt så det kan va då. Väldigt lustigt.

  • Och till journalistkåren. 50% icke vita journalister inom två år vore rimligt.Börja med AB och Expressen.

   • Skulle nog föredra journalister med fördelning åtminstone enligt riksdagsmandaten för lite mer mångfald i åsikter istället för dagens journalistiska vänster enfald

  • Inte så många rasifierade i skidlandslaget!

   Vilket konstigt ord… Betyder det att något gjort dem av en annan ras?

 121. Man förstår att Eurovision gillas stenhårt av SVT, för där har ”mångfalden” slagit igenom rejält. Svenskar skriver Greklands bidrag, en serbisk artist sjunger Cyperns bidrag och nån hen från Kazakhstan har både skrivit och spelar Albaniens bidrag. I stort sett alla sjunger på engelska (som om texten skulle spela roll) istället för sina egna språk. Och alltihop låter i princip likadant. Totalt urvattnat och identitetslöst, och ingen som helst koppling till en tävling mellan länder.

 122. Jag förstår mig inte på Putin ibland. Hur kan han utsätta sitt eget folk för sådan här skit som att släppa in en massa fotbollshuliganer och annan kriminell dynga?
  Jag hoppas aldrig Sverige ansöker om att stå värd för sådant här skräp.
  Vad vinner man på att arrangera något sådant här? Inte ett jota.
  Då måste det vara smartare att genomföra en militärövning istället.

  • Och skulle Sverige vara värd för ett stort evenemang så garanterat smiter det in asylanter som s.k sportintresserade.

 123. SVT/SR-journalister borde få delta i en separat pressaktivitet. Nåt slags pressens ”paralympics”.

 124. Det blir så barnsligt det här med att det ska vara blandat, tramsigt helt enkelt, det är så krystat och falskt, löjligt.

 125. Regeringen hade gått ut med något slags ”dekret” för några år sedan; reklamen skulle spegla den etniska ”bilden” av samhället, dagarna efter var tv-reklamen full av svarta och araber och andra importer. Det hela blir onaturligt och krystat, fjantigt.

 126. Anja Hilden

  borde fråga sig själv varför just hon har den tjänsten och inte en asylant från Långtbortistan.

  • Jag misstänker att svenska journalister har bristande allmänbildning och mycket lite livserfarenhet. De umgås mest med likasinnade och behöver aldrig bli ifrågasatta. Råkar de stötta på någon som tänker annorlunda skriker de ”rasist”, ”fascist” och ”sexist” reflexmässigt. De är som småbarn som inte klarar av att ta in någon annans perspektiv.

 127. Janne Andersson gav ett ärligt svar på en dum fråga. Public service-SR/SVT avslöjar en än gång att de tillhör vänsterdiktaturens dummerjönsar.

  • Den där Janne Andersson kan väl ta ut och ta med sig de 9000 afghanerna till Ryssland? Att försöka är aldrig fel, som kärringen sa.

 128. Det finns en film om rättegången mot de som utförde attentatet mot Hitler, den ene åtalade får en fråga om varför attentatet utfördes, han säger han ville få ett slut på mördandet, därav attentatet, domaren får ett utbrott och skäller ut den anklagade. Så hemskt illa det kan gå, i Tyskland, men också i Sverige.

 129. Frågan till Andersson är ju egentligen djupt rasistisk, men det förstår säkert inte frågeställaren.

 130. Anja Holden på Twitter: ”Många här som missar utgångspunkten. Det handlar alltså inte om kvotering. Utan om att det kan vara så att man missar kompetens pga att
  man inte känner igen den när den ser annorlunda ut.”

  Ja, men Anja, då får man allt vara lite mer konkret än att komma med generella antydningar om brist på mångfald. Vart är kompetensen som Janne Andersson inte har sett men som ni har sett? Hur ser mångfalden ut på din egen arbetsplats där alla tänker och tycker precis likadant? Så jävla trött på Public Services ytliga skitanalyser gällande ”mångfald”.

 131. Svenska ”journalister” är så söndercurlade att de klarar inte av att sköta ett riktigt jobb med krav på kunskap, arbetsprestation eller ansvar för utföra jobbet rätt.

 132. Kultur på SVT/SR och professionalism i Sverige idag är 2 motsatser.
  Argumenten hos dessa kultur representanter har ingen bärkraft baserat på kunskap eller förståelse utan verkar mest vara formuleringar framtagna på krogen med vänner för inbördes beundran.
  Misstänker att han hade två frågor till, den om hur många homosexeulla som nu finns med i laget samt varför Sverige inte bojkottar VM.

 133. Hade vänstern bestämt VM truppen hade alla fotbollsspelare haft olika nationaliteter och sexualiteter så att det blir ett mångfaldigt lag. Sen om nån inte skulle ha några ben eller skulle vilja spela fotboll alls eller ha talang skulle vara en mindre viktig fråga i sammanhanget.

 134. Anja Hildéns förklaring är lika tokig som den fråga som väcker löje. Det hade varit bättre om hon höll tyst.

  Vi har alla sett vad Regeringen och ”public service” menar med kompetensregn. De skulle inte känna igen kompetens om de så hade den framför näsan.

 135. Både Anja Hildén och Ivar Ekman gör ju allt för att befästa misstanken om inkvotering till SVT och SR.

 136. Vänstern hade infört spelarlön för dem som gillar att spela fotboll, på samma sätt som man värnar om kulturarbetarlön för dem som ingen vill se eller betala för.

  • och på samma sätt som att damidrott skall ha samma villkor och sändningstid som herridrott, oavsett om publiksiffran är 97 eller 25000.

 137. Det här går inte ihop längre, någon har vänt systemet upp-och-ner.
  Den styrande eliten, politiker, skulle vara den grupp som har dom bästa egenskaperna i kompetens och erfarenhet för att styra ett land.
  Den tredje statsmakten, massmedia, skulle vara den elit som nagelfar politikerna.
  Idag verkar det ju vara väljarna, medelklassen som besitter egenskaperna som eliten skulle ha, men är nu dom som nagelfar politikerna och massmedia.

 138. Intressant! Jag tror inte vänsterjournalister har deltagit i någon idrott själva. De har väl inställningen som finns på lågstadiet i idrott; att alla som deltar ska få en medalj och att alla ska få lika mycket speltid. Det här måste vara resultatet av vår svenska uppfostran – att det är orättvist att vissa är bättre än andra och att det inte är kompetens som ska styra uttagningen utan det ska se bra ut enligt kriteriet mångfald. Det här är inte journalistens fel utan det är ideologin som genomsyrar uppfostran, skolgången och högskolestudierna som är korrupt.

 139. Om man skall våga sig på en analys och åtgärd på problemet så får man börja med KRAVEN.
  På allt fler områden, lärare, poliser, brandmän samt övriga verksamheter sänker man kraven. Kunskap och erfarenhet har ersatts med ”talang” eller kvotering på kön och etnicitet. När den låga prestationen väl har etablerats fylls den på med personal med samma eller lägre krav, det blir en tävling till botten. Att det här får fortgå beror på att medborgarna inte reagerar utan bara står och tittar på.
  Exempel; Flera på AF är f.d. arbetslösa som inte kunnat fixa ett eget jobb, annat än på AF, som skall hjälpa andra som söker jobb. Annat exempel är okvalificerade lärare som skall utbilda andra. Snart lär väl den som kan hålla i en kniv bli kirurg, så vi snabbt får ner vårdköerna.

 140. Skulle vara intressant att se vilka krav SVR/SR har på sina ansökningar till tjänster.
  Sedan se vilka som fått jobbet med uppföljning på vad dom hade för egenskaper i förhållande till ansökan.
  Vi har tidigare hört om ”normkritik” som en viktig egenskap nu för tiden.
  Kanske skall man skriva ansökan på toalettpapper skriven på ett av 200+ minoritetsspråk för att tillgodo räkna sig en viktig egenskap.
  Den bästa skådeplatsen någonsin besitter dom som inte kan något.

 141. Fy fan vad vad Sverige överraskar gång på gång…trodde ärligt talat inte att det skulle kunna bli sjukare än det var men återigen chockar pk-media mig…

 142. Undrar över en viktig samhällsfråga varför inga somalier i sametinget.
  Kan dom inte behöva lite mångfald där uppe också.

 143. Och ändå har denna SVT-chef varit sportchef och är i mogen ålder (53 år)!
  Har hon aldrig sett några tävling i olika sportgrenar? Det kan man fråga sig, eftersom våra svenska idrottsmän och -kvinnor har alla hudkulörer (från vit-beige-röd-gul till brun-svart).

 144. men skicka då en gäng somalier till vm.. så blir det skit bra…

  v4 kommer stå emot eu hårdare!!!

 145. En utgångspunkt som också missas är ju den att det finns ju väldigt många duktiga tjejer som spelar fotboll också… Är ganska säker på att kompetens missas här också.

  • Ja och många synnerligen begåvade transor och shemales som borde ha en plats. Kanske en innemittfältare från denna grupp.

 146. Man tar sig i huvudet. Svenskt landslag ska bestå av svenskar. Alltså vita killar.
  Vårt landslag kan ju inte se ut som det franska; En fransman och resten ?

 147. Kan det finnas ett samband med att landslaget numera överpresterar i tävlingssammanhang och att mångfalden i laget minskar?

  • Din insinuation är korrekt! Vi vet att de är individualister och den störste individualisten spelar i USA idag! Och där kan han bli!

 148. Jag fick svar av programchefen:

  ”Tack för att du hör av dig – och jag förstår din fråga. Men jag aktar mig otroligt noga från att ta ställning i en sådan fråga som du formulerar:

  Ska fotbollskunskap eller ursprung/hudfärg avgöra vilka som ska representera vårt land i fotboll?

  Vårt jobb är att ställa frågor och problematisera, och sedan avgöra vad vi ska publicera. Det ser vi som vår grundlagsskyddade rätt och vi är väldigt vana vid att folk tycker att vi ställer felaktiga eller tendentiösa frågor, det får vi leva med. Men tolka inte det som att vi inte bryr oss om feedback, för det gör vi.

  Mvh Olle Z”

  Programchefen säger sig förstå min fråga, som grundade sig i att reportern efterlyste mer ”mångfald”…? Deras jobb är tydligen att ”problematisera”, så då har reportern glatt frågat efter ”mångfald, för att sedan kunna ”problematisera” denna fråga i uttagningen.

  Det blev inte mycket till input i ”problematiserandet” för SR, Janne A. svarade klart och enkelt, att han tittar på fotbollskunskaper, inte hudfärg och ursprung. Ska reportern börja att problematisera det faktumet, blir det kanske aningens konstigt, i de flestas ögon…..

  Men Olle tackade iaf. för feedback, men att ta reportern i örat, det tänker han inte göra, iaf. säger han inte det!

 149. Vilket är viktigast kompetens, hudfärg, ras, sexuell läggning, kön, religion? För de politiskt korrekta är den ultimata människan en svart muslimsk homosexuell kvinna eller man oavsett för vilket uppdrag eller arbete. Kompetens kommer sist. Förresten varför är alla svenska journalister vita kristna män??????

 150. Mångfald är inget värt, det är prestationer och kompetens som gäller, man kan ju inte sätta in en mörk människa som är kass bara för hud färgen, borde väl denna reporter fatta. Pinsamt!

 151. Med tanke på hur truppen ser ut i jämförelse med Sveriges ”officiella” demografiska profil så är svenskar underrepresenterade.

 152. Kommunistnärradions (SR 68-reservat) fråga ska upprätthålla ett samhällsklimat där allt görs till politik och man folks åsikter kontrolleras med insinuationer eller uttalade påståenden om rasism, misogyni, homofobi, islamofobi och annat. Den problematiserar inte, som SR sökt hävda, men innebär en insinuation att den tillfrågade som tagit ut laget är rasist, även om journalisten talar om omedveten rasism (häxdoktrinen om de dolda strukturerna). Därav folks legitima upprördhet. Men vänstern lär fortsätta bete sig som de gör. Borgerliga och ”liberalkonservativa” tror inte sällan intresset av rasism är genuint och håller då med vid anklagelser.

  (Vänstern är troende och accepterar inte en dialog/debatt som kan sluta hur som helst, därför angrepp på person och karaktär (lögner ok) när någon visar de har fel/dogmerna ej håller. Socialism och kommunism skiljer sig mest i otålighet.)

  ”Problematisering” ett försök till skadehantering.

 153. vägra skatteförslaget till bidrags sr/svt, skiten behövs inte, bara en megafon för såsas & annat vänsterpack

 154. Helt j–la fantastiskt ännu en murvel som genomgått hjärntvätt med högtrycksspruta på journalisthögskolan.

 155. Så här svarar Anja Hildén på SVT på kritiken:

  Många här som missar utgångspunkten. Det handlar
  alltså inte om kvotering. Utan om att det kan vara så att man missar
  kompetens pga att man inte känner igen den när den ser annorlunda ut.”

  Undrar om hon menar kompetensen från MENA som vi ser överallt idagens Sverige, men dödsskjutningar och våldtäkter?

 156. Va fan kunde han inte svarat att man väljer spelare efter hur bra dom är och inte efter var dom kommer ifrån! Denna jävla journalist glömmde ju att fråga varför det inte fanns några kvinnor i truppen!

  • Kompetensen ser annorlunda ut !!! (beroende på om man är man, kvinna, ickebinär, vit, icke-vit, halvvit, etc…)

 157. Är det inte de bästa spelarna som skall spela? Vad har detta med mångfald att göra? Nu skall inte manliga regissörer få bidrag från Filminstitutet, eftersom det finns för få kvinnliga regissörer. Har vi i Sverige blivit totalt galna?

 158. Det är med den djupaste moraliska indignation som man konstaterar att mörkhyade människor är kraftigt underrepresenterade bland cyklister. Detta tillstånd kan vi, samhällets goda krafter, inte längre tolerera. Vi måste all inse att cykelhandlarna är dolda rasister som håller mörkhyade borta från de vitas cykelvägar. Det är hög tid att organisationer from inte_rasist_men, aftonbladet och andra hänger ut och bojkottar dessa fascistiska cykelmånglare. Vi får inte ge upp vårt arbete för en sann mångkultur innan våra cykelvägar har blivit hudfärgscertifierade. .

 159. Ett svenskt landslag skall bestå av svenskar, det är ju det som är själva grejen med landslag. Hur svårt kan det vara??

 160. Frågan är felställd; i Anderssons trupp finns ej en enda Allsvensk spelare, tävlingen där tongivande spelare är de med utländsk bakgrund….synnerligen anmärkningsvärt, det måste man erkänna

 161. SR-reportern är förhoppningsvis redan entledigad från sin tjänst. En totalt idiotisk fråga. JAs jobb är inte att kvotera.

 162. Jag ställer mig frågande också, varför är inte landslaget mer jämnställt? Måste in mer kvinnor i detta lag

 163. Elitfotboll är förstås som all annan elitidrott en rent meritokratisk värld.
  Att ens tänka mångfald bevisar hur hjärntvättad reportern är.

 164. E de møjligt?
  Att det finns så många idioter bland massmedia.
  Nu får dom ge sig.
  Eller får dom kvotera in och då vet alla hur det går.
  Var har SR hittat alla dessa individer

 165. Att bara stælla en sånn fråga sæger allt om denna så kallade journalist.
  E de så framtiden ter sig så får många det enormt svårt,ja benhårt.

 166. Som om Anja Hildéns twittersvar skulle förbättra situationen. Löjligt falskt PK-svar så det stinker.

 167. Detta genomsyrar hela samfundet,och alla dessa godhjertade får ordet sitt alla platser. E de ingen længre som ska prestera nåt eller arbeta nej ingenting alla ska vara goda.

 168. SRs tankar för dagen, vänstergängets morgon tugg i tankar för dagen säger allt om hur det står till i pkmedia.

 169. Jesus! Kompetensen ser annorlunda ut? Hur då? I sport är det bara resultat som räknas.

 170. Jag kollar namnen på truppen och dom ser faktiskt traditionellt svenska ut.
  Endast Jimmy Durmaz sticker ut från mängden.

  Jag hade väntat mig att invandrare skulle ta 4-5 platser.
  Faktiskt måste jag hålla med de progressiva journalisterna att detta har en nationalistisk markering.

  Tycker jag det är dåligt ?
  NEJ för h#l#te, Payback Time för allt jävla Zlavsande och gullebollsande sedan VM2002. Ytterligare en indikation att sverigevänliga rörelsen har vind i seglen.
  En bronsmedalj och SD får egen majoritet, en guldmedalj och endast SD och AfS klarar spärren till riksdagen 🙂

  • Ja det var väl två mittfältare från Hammarby resp Östersund som kunde blivit uttagna. Såg på Daniel Nannskogs trupp på tvsporten där han hade dom med.

 171. Tips till Anja Hildén: Är du så inihelvete jävla korkad som ditt inlägg ger sken av bör du nog hålla käften och inte dra ner brallorna på dig själv inför hela världen!

 172. Heder åt Janne som verkar ha fattat galoppen. Vem vet han kanske tom kan återupprätta fotbollsintresset… Kvoteringsjournalister kan dra dit pepparn växer.

 173. Hur ser det ut i SR och SVT hur många dårar är inkvoterade där, där är det inte fråga om kompetens som inom fotbollen där dom bästa får plats

 174. Den där Anja borde nog hållit käft. Hon förvärrar bara klavertrampet.
  Tror de flesta läsare här inser SR:s agenda. Men vore väldigt bra om den med detta inslag sprids på sk sociala media. Detta så fler får inblick i denna skattefinansierade media kanals totala inkompetens och utstuderade agenda.

 175. Kompetens? Tjaaa, kompetensregnet uteblev som alla vet… det var en av många regeringens lögner… det är därför Tyskland förbjöd all rapportering om de ”kompetenta”, man fick inte visa dem i närbild. Samtidigt handlade det om ensamkommande barn, remember? Det spelade ingen roll om de var 25 eller 50 år gamla… barn var de i vilket fall som helst. Hur vil du ha det Anja Hildén?

 176. Anja Hildén har ju, uppenbart, inte alla hästar inne. Det är bara att beklaga att sådana virrpannor jobbar på Public Service.

 177. Är det inte dags att de som har ”vit” skinn skall få fördelar när man springer 100 meter mot t.ex Usain Bolt ( t.ex 1 sekunds fördel)? Är det så de vill att världen skall se ut? Värdering känns underlig. Känns det inte förnedrande att få oriktiga och påhittade fördelar?

 178. Bör tilläggas att Janne föredrar etniska svenskar framför något annat. Om två spelare på samma position skall tas ut och båda är jämnbra men den andre spelaren kanske är mörkhyad tex så kommer Janne med största sannolikhet välja Herr Svensson.

  Källa: En spelare jag personligen pratat med för ett bra tag sedan som spelade i landslaget under Hamren och som själv aldrig fått ett samtal från Janne och inte några andra som han har kontakt med där vissa själva säger detsamma att Janne föredrar etniska svenskar.

  Ingen rök utan eld…

  Jag själv är stolt grek och röstar på SD och älskar mitt MFF och tycker att spelare som Ken Sema, Quaison, Ghoddos (valde tyvärr Iran då Sverige inte hörde av sig i tid), Mikael Ishak (grym säsong i Bundesliga 2 där han var en stor orsak till att Nürnberg gick upp och spelar i Bundesliga kommande säsong).

  Finns fler exempel. Sedan favoriserar Janne många också vilket är fel. Vissa har knappt spelat eller nötit bänk men tas ändå ut. Vidrigt. Visst gjorde vi det bra som tog oss till VM (flax men ändå) men Janne borde ha tagit ut Ken Sema tex istället för en brunkare som Gustav Svensson som spelar i en skämtliga som MLS.

  Nu kom vi in på Sport här men Janne har sina favoriter och föredrar etniska svenskar. Tyvärr kommer ingen av dessa spelare (varav han jag hörde det ifrån) gå ut med detta för då är det definitivt kört i landslaget så länge Janne är kvar.

  • OMG! Vart ska jag börja? Så fort vi inte har ett mer mångkulturellt landslag än Frankrike vaknar alla foliehattar med rasist-nazistkonspiratoriska teorier. Finns det något i Sverige som inte har en dold rasist-nazistiskagenda?

  • Hoppas att du har rätt! För att det ska vara Sveriges landslag krävs det att folket inte tappar intresset.
   Om t.ex. en tredjedel av laget har svåruttalade efternamn, då ryker mitt intresse för fotbollslandslaget.

  • Om du nu har rätt i dina antaganden så frågar man sig
   vad är det för fel med svenskar i Svenska landslaget?

 179. Är det fel på etniskt Svenska spelare, före EU och långt innan hördes inget gnäll.

  Men EU-regionen Sverige har inte ens en officiellt antagen nationalsång och är inte en självständig nation i de stora frågorna.

  SWEXIT, med allt det andra, sedan kan intresset för Svenska Landslaget diskuteras.

 180. Förbundskaptenen Janne Andersson har naturligtvis tagit ut de spelare han tror presterar bäst som lag.

  SR är fixerade vid hudfärg och är därmed rasister.

  Att förbundskaptenen skulle avstå från att ta ut en stjärnspelare,på grund av att denne är mörkhyad,är det väl ingen vettig människa som tror.

  Heja Sverige!

LÄMNA ETT SVAR