carina-wallace-trefaldighetskyrkan

Faksimil Facebook

Inrikes

Pridedekorationer borttagna från kyrka – kontrar med ’regnbågsmässa’

Publicerad 8/11/2021
Annons

Svenska kyrkans skarpa vänsterlutning och politiska ställningstaganden går inte hem i alla läger. Under natten mot tisdagen har någon eller några tagit bort de Pridedekorationer som Trefaldighetskyrkan i Karlskrona satt upp.

På måndagen invigdes Prideveckan i Karlskrona för åttonde året i rad. I samband med detta dekorerades Trefaldighetskyrkans pelare med Prideflaggor. På tisdagsmorgonen då vikarierande kyrkoherde Carina Wallace kom till jobbet var de försvunna.

– Man blir ledsen. Jag förstår inte varför man gör något sådant, säger hon till SVT Nyheter.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan lyser upp kyrka i Pridefärger

Svenska kyrkan har polisanmält de bortförda dekorationerna. Som ett svar på det inträffade ska man på fredag hålla en ”regnbågsmässa”.

– Vi har inte nya dekorationer att sätta upp. Jag tycker det är så tråkigt att det finns folk som inte vill stå bakom flaggans paroll, säger Carina Wallace.

I ett Facebookinlägg på måndagen skriver Trefaldighetskyrkan att ”Gud har skapat mångfalden”.

Nedtagna Prideflaggor

För några dagar sen rapporterade Samnytt om Laholm där man protesterat mot även räddningstjänstens politisering genom att ta bort den Prideflagga de hissat. På flaggstången hade man fäst ett klistermärke som uttrycker stöd för den traditionella kärnfamiljen.

LÄS ÄVEN: Bli medlem i Svenska kyrkan senast 13 augusti om du ska rösta i valet

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
788Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons