Lastbilsdemonstrationerna i Kanada fortsätter. Under helgen har tusentals Ottawabor och ditresta visat sitt stöd för lastbilschaufförerna som protesterar fredligt mot vaccintvånget. Men premiärminister Justin Trudeau visar inga tecken på försoning. Nu hotar han med gripanden och höga böter för demonstranterna.

Många demonstranter befann sig under lördagen I landets huvudstad Ottawa. Men det var även stor uppslutning på Ambassador Bridge, en bro som förbinder kanadensiska Windsor med amerikanska Detroit.

I sociala medier sprids videoklipp från etablerade journalister på hur polisen rör sig mot demonstranterna i ett försök att pressa bort dem från området.

LÄS ÄVEN: Lastbilschaufförer protesterar mot vaccintvång med kilometerlånga konvojer

Trots polisens påtryckningar anslöt fler och fler demonstranter till platsen – med och utan lastbilar.

LÄS ÄVEN: Trudeau flyr hemmet – vill slippa corona-demonstranter

Trudeau hänvisar till allmän säkerhet

Premiärminister Trudeau fortsätter sin offensiv mot demonstranterna som är missnöjda med hans coronapolitik. Regeringens mål är att stoppa demonstrationerna – utan att som motprestation presentera några politiska förändringar för att tillmötesgå folket. Trudeau står fast vid den politik som tiotusentals nu demonstrerat mot i flera veckors tid.

Under natten till söndagen svensk tid twittrade Trudeau att han sammankallat Incident Response Group igen och att de gick igenom sina aktioner för att ”ta itu med de illegala blockaderna och ockupationerna”.

Vidare skriver han att de kommer fortsätta se till att ”kommunala, provinsiella och federala myndigheter har vad de behöver för att avsluta blockaderna och skydda allmänhetens säkerhet.”

LÄS ÄVEN: Trudeau: Jag stöder BLM men inte lastbilsprotest: ”Vill inte gå i närheten”