sveriges-radio-sr-maria-malmer-stenergard

Holger.Ellgaard, CC BY-SA 3.0 / Axel Adolfsson

Inrikes

Public service kritiserar Tidöavtalet – igen

Publicerad 11/22/2022
Annons

Sedan den nya regeringen tillträtt har statstelevisionen och statsradion legat i som aldrig förr för att granska och kritisera, en metod som lös med sin frånvaro under de senaste åtta åren. Nu är det den senaste kritiken mot Tidöavtalet man rycker ut för att sprida.

I enlighet med Tidöavtalet vill regeringen och Sverigedemokraterna skrota undantaget från försörjningskravet för alternativt skyddsbehövande, detta som ett första steg i att skärpa kraven för anhöriginvandring.

LÄS ÄVEN: SVT kallar in ännu en ”expert” för att såga Tidöavtalet

Enligt Alexandra Segenstedt, jurist och migrationsexpert på Röda Korset, kommer detta leda till att fler ger sig ut på farliga resor till Sverige.

Brutalt utanförskap

Samtidigt konstaterar migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) att det är nödvändigt att strama åt reglerna för att inte fler människor ska komma till Sverige och fastna i fattigdom.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Tidöavtalet anammar mina tidigare förslag”

– Vi har haft ett mycket generöst regelverk för anhöriginvandring, ändå ser vi ett brutalt utanförskap och nu krävs det ett paradigmskifte och då måste vi vidta åtgärder på en rad områden, inklusive anhöriginvandringen, säger hon till statsradion.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons