övervakningskamera

Foto: Alex Knight.

Inrikes

Publicerade bild på misstänkta mordbrännare – anmäls till Datainspektionen av anhörig

Publicerad 2/26/2020
Annons

Den 2 februari utsattes Ica Maxi i Växjö för en misstänkt grov mordbrand. Tre misstänkta gärningsman fastnade på butikens övervakningskameror vilket butikschefen publicerade. Nu har han anmälts till Datainspektionen av en anhörig till en av de misstänkta gärningsmännen.

Branden släcktes på 20 minuter men orsakade stora skador. För att försöka få reda på de misstänkta gärningsmännen publicerade Ica-handlare Håkan Seiborg en bild på trion på Facebook.

”Tre ungdomar är av särskilt intresse i utredningen tack vare ett väl fungerande övervakningssystem”, skrev han och uttryckte en förhoppning om att polis och åklagare skulle sätta stopp för vansinnesdåden.

Kränkande uppgifter

Nu har en nära anhörig till en av de misstänkta gärningsmännen anmält honom till Datainspektionen. I anmälan menar man att publiceringen inneburit att man spridit kränkande uppgifter.

– Jag har svårt att se att det skulle vara något. Det gick inte att identifiera någon på de bilderna. Men vi får följa detta, säger Seiborg till Smålandsposten.

Tre personer är i dag misstänkta för branden – en 18-åring som sitter häktad för grov mordbrand och två flickor på 16 och 17 år som i dagsläget är satta på fri fot.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons