Räddningstjänst brandbil räddningsbil

Räddningsbil.

Inrikes

Räddningstjänsten beskjuten i Helsingborg

Publicerad 12/27/2021
Annons

På lördagskvällen ryckte räddningstjänsten ut på ett uppdrag vid en skola i Helsingborg. Då blev de beskjutna med fyrverkeripjäser.

När räddningstjänsten på lördagskvällen var på väg till en skola i Helsingborg, vars brandlarm hade utlösts, blev de beskjutna. Klockan 22:10 tog polisen emot ett larm om händelsen och de anlände till platsen med stora resurser så att räddningstjänsten kunde genomföra sin insats utan ytterligare störningsmoment.

– Vi är i området och ska se till att skapa lugn och att räddningstjänsten ska få avsluta sin insats. Därefter lämnar vi tillsammans, sa polisens presstalesman Rickard Lundqvist till Expressen på lördagskvällen.

Polisen upptäckte ungdomar som hade fyrverkerier

Polisen misstänker att det är ungdomar som sköt raketer mot utryckningsfordonet, men ingen är gripen. Ingen ska turligt nog heller ha skadats i samband med dådet.

Polisen kontrollerade ett antal ungdomar i området och två av dessa hade fyrverkeripjäser på sig. På polisens hemsida framgår det att de misstänkta ungdomarna, som är minderåriga, har körts hem till sina vårdnadshavare.

LÄS ÄVEN: Bombdåd i Helsingborg i natt – utreds som skadegörelse

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons