akilov-73663
Inrikes

Rakhmat Akilov missnöjd med fängelsets mat och fritidsaktiviteter – skriver klagobrev till JO

Publicerad 7/17/2019
Annons

Den för terrordådet på Drottninggatan 2017 livstidsdömde migranten Rakhmat Akilov har författat en klagoskrivelse till Justitieombudsmannen, JO. I brevet förklarar han sig vara missnöjd med fängelsematen och de fritidssysselsättningar han erbjuds. Han skriver också att han känner sig ensam i fängelset och hoppas att JO ska kunna hjälpa.

Akilov tycker bland annat att de spel han får inte är tillräckligt bra och vill få tillgång till bättre. Han är också missnöjd med att personalen inte vill umgås och samtala med honom. I brevet säger han att detta inte främjar hans integration.

Vidare uttrycker Akilov missnöje med maten som han tycker är ”dålig”. Enligt anstaltschef Mats Ehn finns dock inget fog för klagomål på den mat fångarna serveras. Han berättar att kökspersonalen på Hall tvärtom ofta får beröm för den mat de lagar.

Akilov är dömd för fem mord, bland annat på 11-åriga Ebba Åkerlund. Vid terrorattacken den 7 april 2017 skadades också ett stort antal personer, varav flera allvarligt.

SVT:s nyhetsankare Anna Hedenmo beskriver behandlingen av Akilov i fängelset som ”tortyrliknande”, ett omdöme som också terroristens advokat Johan Eriksson instämmer i.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1039Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons