Under de senaste dagarna har Helsingborg drabbats av ett flertal personrån.

Ett fall som står ut är från onsdagen då polis larmades till Stadsparken där tre pojkar i åldrarna 12-15 ska ha kastat föremål på en kvinna i 60-årsåldern.

– De tre pojkarna kastade saker på kvinnan, och stal sedan hennes väska. De ryckte den från henne. I väskan fanns det plånbok, glasögon, legitimation, nycklar med mera, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral till 24helsingborg.se.

Svenska med brytning

I torsdags var det två pojkar i övre tonåren som drabbades – de rånades av två andra pojkar i 14-årsåldern.

Gärningsmännen gick fram till offren och viftade med en kniv.

– De talade svenska med brytning och sa att de ”ville ha deras grejer”. De tog upp en kniv och började vifta med den. De fick med sig tre e-cigaretter och en väska, som sedan hittades tömd i ett dike nära tågstationen, säger Richard Glantz vid polisen i Helsingborg.

”Vill du slåss?”

Då en pojke i tonåren steg av bussen vid Stattena Centrum blev han förföljd av två andra pojkar i 13-15-årsåldern.

– Han fick två frågor: ”Vill du slåss? Kan vi få din mobiltelefon?” Han ville inte slåss, men kände att situationen var så hotfull att han lämnade över sin mobiltelefon, säger Richard Glantz vid polisen i Helsingborg.

Stadsparken igen

På fredagseftermiddagen larmades polis åter igen till Stadsparken där en 16-årig pojke blivit rånad en av gärningsman med kniv som tvingat till sig offrets jacka och telefon.

– Vi har ingen aktiv eftersökning. Det är patrull på ärendet, men jag vet inte mer än så, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.