polis dödsskjutning malmö 17-11-30
Inrikes

Rånvåg i Helsingborg – barn rånade kvinna

Publicerad 4/6/2018
Annons

Under de senaste dagarna har Helsingborg drabbats av ett flertal personrån.

Ett fall som står ut är från onsdagen då polis larmades till Stadsparken där tre pojkar i åldrarna 12-15 ska ha kastat föremål på en kvinna i 60-årsåldern.

– De tre pojkarna kastade saker på kvinnan, och stal sedan hennes väska. De ryckte den från henne. I väskan fanns det plånbok, glasögon, legitimation, nycklar med mera, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral till 24helsingborg.se.

Svenska med brytning

I torsdags var det två pojkar i övre tonåren som drabbades – de rånades av två andra pojkar i 14-årsåldern.

Gärningsmännen gick fram till offren och viftade med en kniv.

– De talade svenska med brytning och sa att de ”ville ha deras grejer”. De tog upp en kniv och började vifta med den. De fick med sig tre e-cigaretter och en väska, som sedan hittades tömd i ett dike nära tågstationen, säger Richard Glantz vid polisen i Helsingborg.

”Vill du slåss?”

Då en pojke i tonåren steg av bussen vid Stattena Centrum blev han förföljd av två andra pojkar i 13-15-årsåldern.

– Han fick två frågor: ”Vill du slåss? Kan vi få din mobiltelefon?” Han ville inte slåss, men kände att situationen var så hotfull att han lämnade över sin mobiltelefon, säger Richard Glantz vid polisen i Helsingborg.

Stadsparken igen

På fredagseftermiddagen larmades polis åter igen till Stadsparken där en 16-årig pojke blivit rånad en av gärningsman med kniv som tvingat till sig offrets jacka och telefon.

– Vi har ingen aktiv eftersökning. Det är patrull på ärendet, men jag vet inte mer än så, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
749Senatorn till Zelenskyj: ”Ryssar dör – de bästa pengarna vi någonsin spenderat”
Annons