Rapport: Antikristna attacker ökade 285 % på ett decennium

412 Shares

Under åren 2008-2019 har antalet registrerade antikristna incidenter i Frankrike ökat med nästan 300 procent. Det visar en rapport från Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe (OIDACE). Även Sverige omnämns i sammanhanget.

Samhällsnytt har vid ett flertal tillfällen rapporterat om vågen av attacker mot kyrkor i Frankrike som kulminerat med bränderna i Notre-Dame i Paris och mer nyligen katedralen i Nantes. De två katedralbränderna är en del av en större kontext där antikristna attacker har ökat dramatiskt i hela Europa.

I en intervju med Catholic News Agency (CNA) säger Ellen Fantini, chef för OIDACE, att ökningen är i synnerhet dramatisk i just Frankrike där den ligger på 285 procent sedan 2008.

LÄS ÄVEN: Migrant från Rwanda erkänner katedralbranden i Nantes

I sammanhanget nämner Fantini även Storbritannien, Spanien, Tyskland och Sverige som exempel på länder där antikristna brott ökat signifikant under senare år.

Utöver de rent fysiska attackerna som vandalism utsätts många kristna även för diskriminering på olika sätt. I vissa fall har kristna mördats på grund av sin tro.

När det handlar om hot och attacker gentemot kristna så nämns specifikt före detta muslimer som konverterat till kristendomen.

Hela Europa drabbat

2019 attackerades rekordhöga 3 000 kristna platser runtom i Europa som kyrkor, skolor, kyrkogårdar och monument. Värst drabbat är dock Frankrike där i genomsnitt tre kristna mål attackeras om dagen. Samtidigt tros mörkertalet vara högt.

LÄS ÄVEN: Situationen för kristna förvärras – förföljs som aldrig tidigare

Även i Tyskland är situationen dyster med ett genomsnitt på två attacker per dag.

Kristna är i dag världens mest förföljda religiösa grupp.

LÄS ÄVEN: Illegala migranter har vandaliserat kyrka i Grekland: ”Fuck you”

412 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.