Den dansk-svenska politikern och aktivisten Rasmus Paludan kommer elda upp en koran utanför Turkiets ambassad i Köpenhamn imorgon. Det uppger han för Samnytt.

I samband med fredagsbönen imorgon klockan halv ett kommer Rasmus Paludan elda upp en koran utanför den sunnimuslimska Tauba-moskén i Köpenhamn.

”En bok kommer brinna på fredag den 27 januari 2023 klockan 12:30 framför moskén på Dortheavej i Köpenhamn”, skriver Paludan på Instagram.

– Jag tror det är viktigt att jag som kristen i det kristna landet Danmark visar min åsikt om vissa religioner, säger Paludan.

Turkiets ambassad

Därefter är planen att Paludan tar sig vidare till Turkiets ambassad i Danmark. Vid tvåtiden på eftermiddagen eldar han upp ytterligare en koran utanför ambassaden, berättar han i ett textmeddelande till Samnytt.

Rasmus Paludans inlägg på Instagram, där han lovar att elda upp flera koraner, retar upp många muslimer. Några utlovar hämnd för att Paludan inte visar respekt mot deras religion.

”Jag tror att Allahs soldater kommer att straffa dig… vänta och se”, kommenterar en muslim. ”Jag gillar inte vad du gör med vår bok, och jag svär vid Allah att vi kommer bevittna hämnd”, skriver en annan.