Paludan

T.v. Rasmus Paludan. T.h. Reaktioner från övriga partiledare.

Utrikes

Rasmus Paludan: ”Danskarna kommer att bli en minoritet och det kommer inte bli kul”

Publicerad 5/10/2019
Annons

Som Samhällsnytt tidigare rapporterat ser det nystartade invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs ut att klara spärren till det danska Folketinget. Man bjöds därför in till att delta i en partiledardebatt som anordnades av Danmarks radio (DR). I debatten påtalade partiledaren Rasmus Paludan i kritiska ordalag att danskar kommer att bli en minoritet i sitt eget land om den nuvarande utvecklingen fortsätter.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelade på tisdagen att val till Folketinget kommer att hållas den 5 juni i år. Ett videoklipp från den första partiledardebatten inför valet har fått särskilt stor spridning i sociala medier.

LÄS ÄVEN: Överraskande undersökning: Stram Kurs klarar riksdagsspärren i Danmark

Stram kurs grundare och partiledare Rasmus Paludan menar att det pågår ett folkutbyte i landet där muslimer ”som inte hör hemma i Danmark gifter sig tidigare och får väldigt många barn”. Paludan jämförde med danskar som han berättade ”gifter sig senare och får väldigt få barn”. Det innebär enligt Stram kurs-ledaren att danskar är på väg att bli en minoritet i sitt eget land.

– Det kommer inte bli kul för vare sig dig eller mig, slog Paludan fast.

LÄS ÄVEN: Terrorkopplade islamister samlades i Köpenhamn – dansk politiker svarade med att bränna koranen

https://twitter.com/BenJonesGI/status/1126541981897953282

Blev kallad nazist och svarade med samma mynt – får kritik
I sociala medier uppmärksammas även en debatt (minut 9:20) mellan Rasmus Paludan och tidigare partiledaren för Centrum-Demokraterna Mimi Jakobsen. Hon hävdade i debatten att Paludans retorik är nazistisk.

LÄS ÄVEN: Stram kurs partiledare blockad på Facebook under valrörelsen

Paludan svarade med att Jakobsen påminner honom om Adolf Hitler och kallade även motståndaren för ett nazistsvin. Jakobsen har efter debatten försökt polisanmäla Paludan men fick besked om att det var inte möjligt. Hon ska hon försöka driva ärendet vidare på egen hand.

LÄS ÄVEN: Dansk politiker lekte med Koranen – invandrargäng svarade med upplopp

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons