Dansk-svensken Rasmus Paludan, partiledare för islamkritiska Stram Kurs, har gripits av fransk polis i Paris. Detta efter att han planerat att bränna Koranen i en demonstration för yttrandefriheten och mot muslimsk terrorism. Enligt uppgifter till Samhällsnytt har han fängslats bland muslimer i ett förvar för illegala migranter och vädjar till danska säkerhetstjänsten efter hjälp.

Det var på onsdagen som Paludan tillsammans med partifunktionärer skulle hålla en demonstration vid Triumfbågen i Frankrikes huvudstad. Detta mot bakgrund av den senaste tidens terrordåd – läraren Samuel Paty halshöggs i Paris efter att i sin undervisning om yttrandefrihet använt Muhammedkarikatyrer som exempel och kyrkobesökare som höggs ihjäl vid en Gudstjänst i Nice.

LÄS ÄVEN: Efter terrordåden i Europa – Paludan bränner Koranen i Paris

Fängslats bland illegala migranter

Efter att ha tillbringat en natt på hotell i centrala Paris greps Paludan tillsammans med en partitopp av fransk polis. Den andre personen frigavs men Paludan fängslades i ett förvar för illegala migranter som ska utvisas. En bild från förvaret kan ses nedan.

Vädjar till danska säkerhetenstjänsten

Samhällsnytt har tagit del av ett meddelande som Paludan har skickat med orden ”hjälp, de vill döda mig” till den danska säkerhetstjänsten PET där han befarar att franska myndigheter försöker att ha ihjäl honom genom att placera honom tillsammans med muslimer i förvaret.

Det är oklart huruvida Utrikesdepartementet i Sverige är intresserat av att hjälpa Paludan som nyligen bekräftats vara svensk medborgare.

LÄS ÄVEN: Inreseförbudet mot Paludan olagligt – är svensk medborgare sedan 1989