Rasmus Paludan 34

Rasmus Paludan. Foto: News Oresund/Faksimil Facebook

Utrikes

Rasmus Paludan sexchattade med barn

Publicerad 8/28/2021
Annons

Den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan avslöjas i dansk media med att ha chattat om sex med yngre pojkar i Danmark. Anklagelserna har lett till att politikern har avbokats från att tala på Alternativ för Sverige (AfS) torgmöte i Stockholm nästa vecka.

Samnytt har flera gånger uppmärksammat 39-årige Rasmus Paludan och hans islamkritiska parti Stram kurs som var nära att komma in i Folketinget vid förra valet i Danmark.

På fredagseftermiddagen publicerade tidningen Ekstra Bladet en artikel och ett videoklipp med uppgifter som visar att Paludan på en så kallad Discord-server med namnet ”Dansk Ungdom”, där han genom ljudmeddelanden bedriver politisk verksamhet riktat till ungdomar, även ska ha talat detaljerat om sex med pojkar som enligt media ska vara så unga som 13 år gamla.

Tidningsreportrar ska ha varit inne i kanalen och lyssnat när Paludan var drivande i diskussioner om sexuella handlingar och historier med sexuellt innehåll. Det handlar bland annat om hur deltagare i kanalen utsätts för ”anal bestraffning” med en dildo.

Rädda Barnen i Danmark har polisanmält Paludan.

Paludan: ”Storm i ett vattenglas”

Paludan kommenterade avslöjandet på sitt Facebookkonto på fredagen där han säger sig inte ha gjort något olagligt.

”Merparten av mina samtal på servern handlar om politik, religion och datorspel. Jag tycker att det är en storm i ett vattenglas om jag online har pratat med användare, vars ålder är mig okänd, bland annat om sex.”

I en kommentar till Samnytt på lördagen skriver Paludan:

”Det är ingen minderårig person som har kontaktat myndigheterna och sagt sig var kränkta efter att ha samtalat med mig eller andra på vår Discord. Dansk Ungdom och Stram Kurs har väldigt unga och nästan uteslutande manliga medlemmar. Det är 99 procent unga män som använder Discord. De samtal som jag har deltagit i har därför fokuserat på ämnen som intresserar unga män från 15 år och uppåt. Ingenting olagligt har begåtts och ingen har gjort en anmälan som offer av något olagligt. Yttrandefrihet gäller i samtal på Discord och alla har användare har själva uppsökt kanalen för att tala med mig.”

AfS avbokar politikern

Samnytt uppmärksammade på fredagen att Paludan i nästa vecka ska besöka Stockholm för att undersöka invandrartäta förorter och även tala på Alternativ för Sveriges (AfS) torgmöte som hålls på Norrmalmstorg lördag 4 september klockan 14:00. Partiet har beslutat att avboka Paludan.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons