Polis

Foto: Anders Svensson.

Inrikes

Rastade hunden – hittade väska med 50 kg sprängmedel

Publicerad 2/13/2020
Annons

En person hittade en väska under en promenad med sin hund i en skog i Västerås. Inuti väskan fanns 50 kilo sprängmedel. Nu har polisen försökt gillra en fälla för att få fast bombmisstänkta.

I slutet av januari anträffades den gömda väskan i ett skogsområde vid E18 i Västerås.

– Privatpersonen rastade hunden och såg väskan i en terräng, säger Johan Thalberg, polisens presstalesman i Västmanland, till Aftonbladet.

Personen kontaktade polisen som ryckte ut till platsen och beslagtog väskan. Bombtekniker konstaterade senare att det låg 50 kilo sprängmedel och tändanordningar i väskan, enligt uppgifter till tidningen.

Polisen försökte gillra en fälla

Polisen hade ingen misstänkt så de bestämde sig för att lägga tillbaka väskan där den hittades. Man satte bland annat ut spanare i området som hade uppsikt över skogen dygnet runt, uppger källan.

– Man har gjort vissa utredningsåtgärder kopplad till den här väskan, men det är ingenting som vi kommenterar närmare, säger Thalberg.

Nu, efter lite mer än två veckors spaning, har polisen gått över till så kallad inre spaning, uppger källor för Aftonbladet.

Hittills har polisen kommit fram till att väskan och sprängämnena inte går att knyta till något tidigare bombdåd. Man konstaterar emellertid att mängden beslag är ovanlig.

En anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har upprättats.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons