Polisen har gjort tillslag mot en illegal hotellverksamhet i västra Stockholm. På plats påträffade man 13 utlänningar, 36 sovplatser samt stöldgods. ”Det är misär man bor i. Det är ett tufft liv att leva” säger Per-Arne Kaati, sektionschef vid gränspolisen.

I mitten av mars uppmärksammade Samhällsnytt ett tillslag mot ett ’svarthotell’ med plats för 17 personer i Bromsten i västra Stockholm. Sju personer omhändertogs med stöd av utlänningslagen och utvisades ur Sverige redan samma dygn. Vid tillslaget påträffade man en mängd stöldgods, däribland cyklar, en moped, en motorcykel och dyra verktyg.

LÄS ÄVEN: Polisen slog till mot ’svarthotell’ i Stockholm

På tisdagen gick polisen återigen in i en fastighet i västra Stockholm efter tips från allmänheten om olaglig hotellverksamhet. I fastigheten fanns 36 sovplatser och verksamheten beskrivs vara den mest omfattande i sitt slag som polisen hittills upptäckt, rapporterar Mitti.

Narkotika och stöldgods
På plats fanns 13 personer som uppges vara medborgare i tidigare sovjetrepubliker. Det fanns även narkotika och ”en väldigt stor mängd stöldgods”. Enligt polisen handlar det om allt från märkeskläder till hygienartiklar.

– Människorna som hyr ut dessa boenden möjliggör för andra illegala verksamheter i form av antingen svartjobb eller brott. Det skapar en otrygghet i närområdet. Det här hotellet låg i ett välmående förortsområde bland andra villor och radhus, säger, Per-Arne Kaati, kommissarie och sektionschef på gränspolisen i Stockholm.

”Det är ett tufft liv”
I samband med tillslaget fick åtta utlänningar följa med polisen varav sju utvisades redan samma dag. Det har upprättats en anmälan om illegal hotellverksamhet. Polischefen passar även på att ge en bild av hur det är att leva som illegal.

– Det var madrasser överallt. Det är misär man bor i. Folk överallt. Det är inte fräscht. Det är ett tufft liv att leva, säger Kaathi.